Herprogrammeer je zelfbeeld

Dit is het derde boek dat mijn leven veranderde: Verander je leven in 7 dagen. Het duurt wel iets langer dan 7 dagen bij de meeste mensen denk ik, maar het staat boordevol bruikbare tips voor een bewuster en mooier leven.

Met deze vragen kom je een stap dichter bij je kernwaarden (dat wat je belangrijk vind in je leven). Hieronder staat een oefening uit het boek voor meer zelfvertrouwen en om dichter bij je beste zelf te komen.

 

Vraag je bij het beantwoorden niet af of het mogelijk is, laat het gewoon komen.
1. Spring vooruit naar het eind van je leven. Wat zijn de drie belangrijkste lessen die je hebt geleerd en waarom zijn ze zo belangrijk voor je?

2. Denk aan iemand voor wie je veel respect hebt. Beschrijf de drie kwaliteiten die je het meest in die persoon bewondert.

3. Wie ben je als je op je best bent?

4. Welke inscriptie die je in 1 regel je leven samenvat zou je op je grafsteen willen zien?

5. Wat doe je zo graag dat je zou willen betalen om het te doen?

6. Wat zou je doen als je heel veel geld had?

Nog meer vragen:

7. Wat wilde je als kind al graag doen?

8. Wat/wie wilde je zijn toen je opgroeide?

9. Wat zou je nu, op dit moment graag zien gebeuren?

HERPROGRAMMEER JE ZELFBEELD TOT SUCCES

Een oefening voor meer zelfvertrouwen.

1.Neem even de tijd om diep adem te halen en te ontspannen. Terwijl de spanning wegvloeit uit je spieren, valt het je steeds gemakkelijker je verbeelding de vrije loop te laten.

2. Stel je nu voor dat er een andere jij voor je staat. Dit is de indrukwekkendste jij die je je kunt voorstellen –je ware zelf.

3. Neem even de tijd om je volkomen gelukkig te voelen met je ware zelf. Zie hoe je ware zelf staat, ademt, glimlacht, loopt en spreekt. Zie hoe je ware zelf met anderen praat. Merk op hoe je ware zelf problemen aanpakt en doelen nastreeft.

4. Stap nu je ware zelf binnen en versmelt ermee. Zie door de ogen van je ware zelf!

5. Beëindig je programmeer-sessie door een tijdje te dagdromen over wat er in je leven anders zou zijn als je steeds meer vanuit je ware zelf zou leven. Stel je voor wat je, als je je ware zelf was zou doen, in alle mogelijke situaties van je verleden, heden en toekomst.
Doe dit het liefst elke dag:-)

You May Also Like

6 Comments

 1. 1
 2. 2

  Ken je ‘De Kracht in jezelf’ van Dr Joseph Murphy ook? Ook zeer inspirerend met als basis de kracht van je positieve gedachten. Hoe je door visualisatie en jezelf positief te programmeren wensen/gebeurtenissen waarheid kan laten worden.

 3. 3

  Confucius ook zegt, het is beter een mijl te reizen dan 1000 boeken te lezen. Ik lees niet veel want wat ik lees moet mij echt raken. Een boek wat ik prachtig vond was ‘Dansen in de hemel’ van Michael Pilarczyk. Een heerlijke roman en verhaal waar je jezelf helemaal in kunt verliezen. Aanrader wat mij betreft

 4. 4

  Hoi Sanny, sinds 3 dagen jouw blog ontdekt en ik merk nu al verschil in mijn leven. Yeah..! Soms weet je als je bepaalde mensen ontmoet, deze persoon gaat veel voor mij betekenen. Ondanks dat ik je digitaal ‘ontmoet’ heb, beteken je veel voor mij. Al jarenlang heb ik last van stress, gevoel van onrust en gehaastheid. Ik ben onder begeleiding bij de GGZ om te kijken hoe ik mijn leven zo kan inrichten dat de klachten in de toekomst kunnen afnemen. Ik voelde mij daarom totaal niet aangesproken door jouw openingszin, hallo hallo lieve mensen van het goede leven maar hoe vaker ik het je hoorde zeggen, hoe vaker ik dacht; waarom eigenlijk ook niet? Wie bepaalt wat een goed leven is? Ik! En wie kan daar invloed op uitoefenen? Ik! Als ‘optimisme’ een plant zou zijn in mijn huiskamer, dan zou ik voor het eerst sinds jaren een kleine groen plantje zien ontstaan. Namens mijn (hoge) hartslag alvast bedankt en ik blijf je volgen!! Groetjes Hilde

  • 5

   Hi Lieve Hilde, Wat een lief bericht. Dankjewel! Wat mooi dat je je leven opnieuw een richting geeft. Grappig wat je zegt over mijn openingszin. Zo zie ik het ook echt, iedereen die ervoor kiest om mijn video’s te kijken is iemand die wilt kiezen voor een goed leven. Het is een constante zoektocht naar waar je jezelf prettig bij voelt. Voor iedereen is geluk anders, ik deel mijn ‘levensvragen’ openlijk omdat ik weet dat er mooie dingen uit voortkomen. En hey, als ik mensen dan ook nog een beetje mag inspireren ben ik helemaal blij:-) Keep breathing. Enkel goede dingen, Sanny

 5. 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *