Wedding Preps, nog 1 maand!

trouwen onze voorbereidingen blog

Elke maand schrijf ik een column voor de site van Annic van Wonderen. Ze vroeg me een drieluik te schrijven over de voorbereidingen van onze bruiloft. Vorige maand vertelde ik in geuren en kleuren hoe romantisch Jorg me heeft gevraagd, en vandaag hoe we om gaan met alle vragen die op ons af komen.

1 miljoen vragen

Het begint al aardig op te schieten, nog een maand en dan sta ik daar in mijn jurk met natte ogen. Ik ben nogal een jankerd haha. Als je gaat trouwen komen er heel wat vragen op je af. Wat wordt het thema? Wie nodig je uit? Willen we een band of een dj? Of allebei? Trouwen we vanuit ons ouderlijk huis? Op die laatste vraag hadden we al direct het antwoord: wij zijn niet zo traditioneel ingesteld dus dat hoeft voor ons niet zo nodig. Maar voor andere moesten we langer nadenken.

 

Hoewel ik trouwen fantastisch vind, had ik het hele plaatje nog totaal niet uitgedacht. In tegenstelling tot veel vrouwen misschien. Mijn verloofde had dit wel meer. In ieder geval had hij één specifiek moment al uitgedacht: wanneer we elkaar die dag voor het eerst gingen zien. Dat moment was voor hem het liefst voor het altaar….pfff. Op zich wel een romantisch idee natuurlijk, maar wanneer doen we dan de foto shoot? Dat kan toch veel beter van tevoren? Als je make-up nog recht zit en er verder niemand op je staat te wachten?

 

“Ze vertelde me dat het niet alleen ongeluk brengt om je bruidsshoot al te doen voordat je daadwerkelijk ja hebt gezegd, maar ook dat je heel anders uit je ogen kijkt tijdens de shoot”

 

Dit soort vragen dus. Na lang zeuren kon ik Jorg overtuigen dat het echt handiger was als we elkaar van te voren al zouden zien, zodat we genoeg tijd hebben om trouwfoto’s te maken. Dan zouden mensen ook niet op ons hoeven te wachten midden in het programma. Totdat ik ging lunchen met mijn visagist Angelique Woudenberg. Zij heeft al menig bruiloft meegemaakt en vertelde me dat het niet alleen ongeluk brengt om je bruidsshoot al te doen voordat je daadwerkelijk ja hebt gezegd, maar ook dat je heel anders uit je ogen kijkt tijdens de shoot. Dit omdat je van te voren natuurlijk gespannen bent en erna helemaal verliefd en relaxed.

 

Best wel een goed punt. Daarnaast blijkt het licht toch ook beter te zijn later op de middag. Ok, daarna moest ik nog even uitleggen aan Jorg dat ik niet naar hem luister maar wel naar mijn visagist haha… Gelukkig pakte hij het goed op en vindt hij het helemaal leuk dat het toch gaat zoals hij het bedacht had.

Het hele artikel lees je op AnnicVW.com

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 Comments

  1. 1

    Leuk om je gedachtengang zo te volgen. Wij gaan een maandje na jullie trouwen, en ik herken alle vragen en vooral de manier waarop deze beslissing genomen is, is herkenbaar. Wij doen wel eind van de ochtend een first look met een fotoshoot. Omdat we ook heel graag foto’s willen maken op onze industriële feestlocatie doen we het tweede deel van de shoot daar, aan het einde van de middag. Dus we hebben the best of both worlds 🙂
    Veel plezier nog met de laatste voorbereidingen! 🙂

  2. 3

    Hey leuke blog, ik vraag me af wat je uiteindelijk met de gasten deed die toen midden in het programma een gat hadden omdat jullie de fotoshoot hadden?? Gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *