Wat is een familie opstelling? En hoe maakt het je gelukkig?

Familie opstellingen

Als geluksonderzoeker moet ik natuurlijk op de hoogte blijven van de verschillende methodes die je meer inzicht kunnen geven in bepaalde patronen en belemmeringen. De term familie opstelling hoor ik regelmatig vallen als een effectieve methode om meer te weten te komen over het hoe en waarom je bepaalde dingen doet.

 

Eerlijk gezegd wist ik hier nog niet zoveel vanaf, maar mijn nieuwsgierigheid werd gewekt toen ik een paar weken geleden het boek De fontein, vind je plek open sloeg. Ik las direct iets dat betrekking had op mezelf en dacht: Els van Steijn, de auteur van het boek moet ik ontmoeten!

En zo kwam dit mooie interview tot stand. Veel plezier met kijken, en laat me weten hoe jij hierover denkt!

 

Ps: Altijd op de hoogte blijven van de laatste videos? Abonneer je hier 🙂

 

De Fontein bestel je hier.

Misschien vind je dit ook leuk

10 Comments

 1. 1

  Ik zou graag dit boeken willen winnen en daarna lezen. Ik werd bijzonder geraakt door een stuk in het interview over de zorg willen nemen voor je ouders door bepaalde dingen niet te doen (als kind). Ik voelde hier opeens zoveel emotie, dat ik dit wil onderzoeken. En ik denk dat dit boek mij daarbij kan helpen.

 2. 2

  Ohh wauw, ik zit momenteel al een aantal weken thuis omdat ik er psychisch even flink doorheen zit. Afgelopen jaren heel veel dingen meegemaakt. Mezelf hiermee kwijt geraakt en nu heel erg opzoek om weer mezelf te vinden en gelukkig te worden. Ben nu pas jouw site gaan volgen en al vele fijne post gelezen waar ik iets mee kan. Had al voorbij zien komen dat dit filmpje eraan zat te komen. En nu het er is, is het een enorme herkenning van wat er wordt verteld. Dit geeft al een groot deel aan van waar het al die tijd al niet goed heeft gezeten.
  ik zou echt dolgraag dit boek willen winnen maar zo niet dan ga ik het zelf aan mezelf kado doen want denk echt dat ik er veel aan kan hebben.
  Ben enorm benieuwd of het mij kan helpen.
  In ieder geval al hartstikke bedankt voor dit filmpje, geeft me weer wat meer richting waar ik kan gaan zoeken voor de juiste hulpmiddelen.
  Bedankt Sanny

  Groetjes Suzanne

 3. 3

  Hoi Sanny,

  Ik zou graag dit boek willen winnen. Ik vind het een interessant onderwerp en ik worstel ook met mijn familie opstelling. Ik heb een vader die na de scheiding met mijn moeder niks meer van zich laat horen. En moeder die na de scheiding erg veel problemen kreeg en zichzelf zielig begon te vinden. Waardoor wij, de kinderen, taken van haar hebben overgenomen, maar ik vond dat ik nooit echt kind heb kunnen zijn. En nu in de relatie met mijn man ben ik ook snel dat ik dingen voor hem wil doen, die hij ook best zelf kan. Ik probeer wel steeds minder voor hem te doen. Maar je wilt dat hij het ook goed heeft.Ik dek dat ik dit boek wel kan gebruiken bij mijn zoektocht.

  Groetjes Sifra

 4. 4

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen. Ik zit op het moment niet zo lekker in mijn vel en ben behoorlijk zoekende naar de oorzaak. Door deze video ben ik gaan beseffen dat het hier echt wel eens mee te maken kan hebben. Ik ben volgens mij opgestegen terwijl ik dat niet had moeten doen. Ik hoop dat dit boek mij inzichten zou kunnen geven.

 5. 5

  Mooie video die mij ook aan het denken heeft gezet. Ik geef les op een mbo school dus zou daarom het boek graag willen winnen. Vooral omdat ik studenten vaak zie worstelen met hun plek in het gezin en ik door de inzichten uit het boek daar wellicht wat onderzoekende vragen over kan stellen ! Bedankt voor het filmpje vond het heel leerzaam en inspirerend!

 6. 6

  Super interessant! Bepaalde dingen weet je al maar door dit interview is mijn interesse in familieopstellingen versterkt. In mijn jeugd waarin ik ook de oudste ben, christelijk ben opgevoed en een ziek zusje had, heb ik mezelf ook een rol toebedeeld. Die rol ben ik langzaamaan aan het veranderen en dat voelt goed maar dit boek wil ik dan ook zeker in mijn boekenkast hebben! Ik denk dat ik er nog veel van zal opsteken… Bedankt voor dit interview Sanny! je bent een mooi mens blijf zo doorgaan ?

 7. 7

  Beste Sanny,

  ik wil je bedanken voor dit prachtige interview. Ook ik heb een zeer moeilijke relatie met mijn ouders en na jaren me in de slachtofferrol geduwd te hebben, begin ik me daar langzaamaan uit te halen. Het begrip familieopstellingen passeert ook bij mij al een jaar regelmatig de revue en het intrigeert me wel. Dit boek lijkt me zeer nuttig in het terugvinden van je juiste plek binnen je familie en dus ook in je eigen leven.
  Bedankt om ons mee te nemen in je zoektocht naar geluk!

  Groeten,

  Caroline De Wolf

 8. 8

  Ja! Ik ben ook erg geïnteresseerd in het winnen van het boek, omdat het me kan helpen met de ontwikkelingen die gaande zijn in mijn leven, nu ik herstellende ben van een burn out..duimen!

 9. 9

  Wauw! Reuze interessant….ik had via mijn schoonmoeder al eens van familieopstellingen gehoord, maar nu begrijp ik het meer!
  Ik weet niet of de winactie er nog is, maar ik zou hem graag winnen voor mijn eigen moeder. 🙂 omdat ik haar, haar eigen plek in onze fontein zo gun ♡

 10. 10

  Wil hem ook graag winnen. Ben gescheiden en mijn ex gaat niet zo ‘goed’ om met onze kinderen zoals ik gehoopt had. Ik geef ze veel liefde en hun huis/thuis is hier, maar toch.. doet soms pijn, waar ik niks mee kan, maar hun graag had bespaard.
  Door dit boek hoop ik meer inzichten te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *