Wat als de ‘Law of attraction’ NIET werkt voor jou?

Wat als je het gevoel hebt dat het NIET lukt om je doelen ook echt te manifesteren? Je doet er voor je gevoel alles aan, maar diep van binnen geloof je niet dat het je gaat lukken. Hoe kun je dit ombuigen naar iets positiefs?

Ik kreeg hier een mail over, en snap deze vraag heel goed. Hoe langer je geen resultaat hebt, hoe minder je gaat vertrouwen op het universum en ‘law of attraction’. Je wilt nu eenmaal eerst zien en dan geloven. Maar het werkt precies andersom. Je moet het eerst gaan geloven, en dan zul je het ook gaan zien. Hopelijk helpt deze video je om weer te gaan vertrouwen op de goede dingen:-) Lees hieronder verder voor de 4 punten die mij helpen om te blijven vertrouwen.

Wil je vaker dit soort positieve peptalks krijgen? Volg me dan op YouTube Abonneer je hier 🙂

 1. Maak jouw doel zo zichtbaar mogelijk. Hang het op papier in je huis, maak zoals hier een visionboard, praat erover met vrienden en deel het online.
 2. Vertrouw erop dat de dingen echt wel gaan komen, alleen niet altijd op het moment dat het jouw het beste uitkomt. En vaak ook niet in de vorm die jij voor je ziet. Soms komt het op een andere manier naar je toe. Een manier die jij niet eens had kunnen verzinnen. Dus focus je niet op het hoe en wanneer, maar vooral op wat er naar je toe mag komen. En vertrouw erop dat het altijd klopt. Krijg je niet wat je wilt? Dan wil je het misschien niet écht of is het toch niet jouw bestemming.
 3. Focus je op het goede gevoel. Wat je denkt en voelt, daarvan zul je meer krijgen in je leven. Dus maak jezelf elke dag blij 🙂 Nou die is niet moeilijk toch?
 4. Zie het als een test. Kun je blijven vertrouwen in het universum en de wet van de aantrekkingskracht? Weet je zeker dat je dit wilt? Als je nu al bent gestopt met geloven dat jij dit kunt bereiken, dan ben je niet volhardend genoeg. De tijd moet ook rijp zijn. Dus heb geduld. En wacht op jouw moment. Dan haal je de test.

Misschien vind je dit ook leuk

3 Comments

 1. 1

  Ik heb iets ontdekt wat super grappig is en misschien antwoord geeft op de vraag.

  Ik geef workshops aan creatieve en idealistische vrouwen over hoe zij hun idealen kunnen gaan inzetten door het om te zetten naar een concept. Wat ik in mijn trainingen heb ontdekt is dat je hersenen briljant zijn in het zoeken van oplossingen voor hetgene waar jij naar op zoek bent. Bijvoorbeeld: Je bent op zoek naar werk, omdat er van je verwacht wordt dat je werkt en omdat het best handig is om geld te hebben om je in je levensonderhoud te voorzien. Eigenlijk wil je het allerliefste reizen en kan een baan jou helemaal niets verrotten. Jij wil vrij zijn. Wat denkt jou hoofd: ‘Ping!’ Ik word reisleidster. Dus je hersenen combineren de twee wensen. Je ogen worden dus wel aangetrokken door deze banen. Maar het niet helemaal past bij wie jij bent. Want het doen van ‘reisleiden’ vind je helemaal niets aan. Daarom kan het zijn dat het ook niet lukt. Wat je kan doen in dit geval is onderzoeken wat je wel écht wil op werk gebied. Wat vind je echt leuk om te doen en mee bezig te houden. Waar geloof je echt in. En niet alleen maar omdat het moet, maar inderdaad omdat je het echt wilt!

  Dit is in ieder geval aan de kant waar je er wel invloed op hebt één van de redenen waarom het zou kunnen dat het niet lukt. Je hebt je échte drijfveren niet helder.

  Nog zoiets moois: Laatst had ik een gesprek met een vriendin hierover. Ze had een jaar eerder mijn workshop gevolgd die ging over het volgen van je dromen. Na ongeveer 3 kwart jaar, zegt ze tegen mij: Ik kan mijn eigen succes niet aan! Sinds het volgen van de workshop is alles in een stroomversnelling gekomen. Ik zat een beetje beteuterd erbij, zo van, ja maar waarom lukt het mij dan niet? En toen realiseerde ik mij, dat haar droom, namelijk voor zichzelf beginnen in het kappersvak heel helder was. Ze kon praktisch gezien een salon inbeelden en zich daar op focussen. En daar ging ze ook echt als een speedy gonzalez… Bij mij was mijn droom helemaal nog niet helder.. Daarom krijg ik ook vage resultaten. Dat gaf mij een geruststelling dat ik op de goede weg zit. Ik krijg nu ook hulp bij het verscherpen van mijn concept, dus ik ben benieuwd waar ik over een jaar sta, want ook mijn bedrijf is al weer veel helderder en dichter bij mijn verlangens.

  ‘De Passietest is een heel mooi boek hierover! Echt een aanrader 🙂

  • 2

   Mooi wat je zegt, en ook heel herkenbaar. Ik heb me ook wel eens afgevraagd waarom sommige dingen dus niet lukken, en het antwoord is altijd: a, ik wil het stiekem niet echt, ik denk alleen dat ik het wil. Kortom mijn verlangen is niet echt. of B: Ik heb niet helder voor ogen wat het is dat ik wil. Concreet worden is soms nog het lastigste. Groeien is bijvoorbeeld leuk, maar je wilt ook weer niet zo hard groeien dat je het niet meer aan kunt.

 2. 3

  Ik vind het zo jammer dat de wet van aantrekkingskracht zo tegenstrijdig word uitgelegd .
  De een zegt je visioenbord voor je zelf te houden, en hier lees ik weer dat je erover
  moet praten met andere.
  De een zegt dat je er maar 1x mee bezig mee moet zijn iets te bestellen bij het Omniversum ,
  bij de ander ben je er weer dagelijks mee bezig.
  Zo word het kort uitgelegd in 3 stappen terwijl een ander het weer met 9 stappen uitlegt .
  Zo verwarrend als je meerdere tip gevers hierover heb gelezen / gehoord .
  Maakt het zo onduidelijk .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *