Waarom je op reis extra aandacht moet besteden aan het reinigen van je huid.

Zonnen. Daar wordt jij heel gelukkig van, alleen je huid wat minder.

 

De meeste vrouwen weten wel dat het belangrijk is om elke avond je gezicht te reinigen, maar heb je enig idee hoeveel vuil je huid in zich opneemt gedurende de dag? En wist je dat deze hoeveelheid vuil nog vele malen groter is tijdens het reizen?

 

Bescherm je huid tijdens de Wintersport

Met Off Piste gingen we ski-touren in Oostenrijk.

Van reizen word jij heel gelukkig maar je huidje wat minder. De afgelopen maand heb ik dat wel gemerkt. Ik zat voor opnames eerst 2 weken in de felle zon in Zuid-Afrika en vervolgens ging ik voor het skiprogramma Off Piste  twee weken lang op wintersport. Een fantastische baan. Maar voor mijn huid betekende dit elke dag een vette laag zonnebrandcrème, vervolgens een laag poeder eroverheen om de shine tegen te gaan, om twee uur later daar weer een laag zonnebrandcrème daaroverheen te smeren. Daar was ik niet echt blij mee, gelukkig ben ik momenteel de nieuwe reinigingslijn van NIVEA aan het testen. Op dit soort momenten was het handig dat ik de reinigingsdoekjes  van NIVEA bij de hand had, omdat ik vaak op plekken stond waar geen stromend water bij de hand was. Zo kon ik toch die vette laag er af wassen.

Sanny Verhoeven Off Piste - RTL4

Deze doekjes zijn onderdeel van de nieuwe Crème Care reinigingslijn. Die bestaat uit een Reinigingsmelk, Reinigingscrème en de Reinigingsdoekjes. De naam zegt het al, de doekjes reinigen niet alleen heel diep maar verzorgen ook vooral je huid waardoor je een super zacht huidje krijgt. En dat is het grote verschil met andere reinigingsdoekjes die je huid teveel uitdrogen. Uit onderzoek van NIVEA blijkt dat veel vrouwen wel weten dat ze hun huid moeten reinigen in de avond, maar toch doet bijna 40% dit niet, of ze plensen alleen wat water in hun gezicht. Dat is helaas niet voldoende.

Nivea Creme care reinigingsdoekjes

De Crème Care Reinigingsdoekjes van NIVEA zijn te koop bij de drogist voor 3,99 en hebben die bekende vertrouwde NIVEA geur.

Tijdens een normale werkdag verzamel je niet alleen zweet en talg op je huid, maar ook stof, vuil en roet uit de buitenlucht, bacteriën van je laptop, telefoon, bril en deurkrukken. Op reis ben je natuurlijk veel in de buitenlucht, dus daar komt er nog smog bij in een stad, of het stof tijdens een safari of jungle tocht. Daarnaast geef je op reis extra vaak een hand aan allerlei mensen. En dat is helemaal een grote bron van bacteriën. Je hebt geen idee hoe vaak je je eigen gezicht aanraakt. Zonde als je daar vervolgens een dikke laag zonnebrandcrème overheen smeert, en dan soms ook nog make-up.

De Reinigingsdoekjes zijn ideaal om bij je te hebben tijdens:
 • je vlucht voor in je handbagage. Een fles lotion mag je niet meenemen maar deze doekjes wel. Ik smeer mijn gezicht op een lange vlucht een aantal keer in met een goed hydraterende dagcrème, om de droogte tegen te gaan, maar dat doe ik dan wel op een schoon gezicht met schone handen.
 • het reizen in de buitenlucht bijvoorbeeld op een motor, fiets, tuk-tuk of tijdens een open safari tegen al het vuil en zand dat zich mengt met je zonnebrandcrème.
 • het kamperen, ook handig voor je handen
 • een trekking van een paar dagen waarbij je niet te veel spullen mee kunt nemen.
 • op het nachtkastje van je hotel na een nachtje stappen!

Hoe en hoe vaak reinig jij je gezicht?
Vakantie lol wandelen Zuid Afrika

In Zuid Afrika toen we de Crystal pools gingen zoeken.

Deze post is een samenwerking met NIVEA.

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

 1. 1

  Wat grappig, weet je dat ik hier nooit bij stil heb gestaan? Ik doe het altijd ‘s Avonds als ik makeup heb gedragen. Ik had vandaag geen make-up op en heb mijn gezicht toch maar eens gereinigd en er kwam heel wat viezigheid vanaf…Voortaan dus maar wat beter doen. Wat vind jij het fijnst? De doekjes, met watjes of de wash?
  groetjes Eva

 2. 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *