Waarom je niet vooruit komt

‘’Ja, maar ik heb gewoon een slechte concentratie’’
‘’Ik ben gewoon slecht in mezelf verkopen’’
‘’Ik kan geen leiding geven’’
“Ik heb een gat in mijn hand’’
‘’Ik ben niet goed in relaties’’

Alles wat hierboven staat is waar. Net zo waar als:

“Ik kan leren om mij beter concentreren”
“Ik kan beter worden in mijzelf te verkopen”
“Ik kan leiding geven leren”
“Ik kan beter leren met geld om te gaan. Misschien wil iemand mij daarbij helpen”
“Ik kan een relatie aangaan en per week bekijken hoe het gaat. Als het leuk blijft zit het goed”


Jouw overtuigingen bepalen jouw gedrag
Dit zijn allemaal overtuigingen. Een overtuiging is een gevoel van zekerheid over wat iets betekent. Het vormt samen met je gedachten de bril waardoor je naar de wereld en jouw eigen leven kijkt. Je overtuigingen en de daaruit vloeiende gedachten vormen jouw versie van de realiteit. 

Overtuigingen beïnvloeden je gedachten en daarmee ook je gedrag. Ze bepalen wat jij wel of niet doet in je leven. Hoe vaker je ze zegt, hardop of in jezelf, hoe meer dit jouw waarheid wordt. Als je continu zegt niet goed te zijn in relaties, zul je je ongemakkelijk gaan voelen – misschien zelfs wel gestresst – wanneer iets de vorm van een relatie lijkt aan te gaan nemen. Waardoor je wellicht heftiger reageert en de andere persoon al wegduwt voordat je het een kans hebt gegeven. Met dit gedrag versterk je ook nog eens je overtuiging (“Zie je nou wel dat ik gewoon niet goed ben met relaties? Het is gewoon niets voor mij”) en kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Zo hebben we ook allemaal onze overtuigingen over geld. Hoe is jouw relatie met geld? Is geld verdienen iets slechts? Komt het gemakkelijk naar je toe? Of moet je heel hard buffelen voor elke cent? Verdien je nu genoeg? Of zou het misschien wel wat meer mogen zijn? Misschien denk je nu ”ik heb niet veel nodig”, waarom is dat dan zo? En is dat écht zo? Of vertel je jezelf dat vooral? De echte vraag is: ben jij het waard om (veel) geld te verdienen? Dit zijn enkele voorbeelden van waar ik jou mee kan helpen.

Realiseer je dat jouw overtuiging niet dé waarheid is, maar enkel een versie van de waarheid. Jouw versie. Als je dit eenmaal inziet, dan heb je een heel krachtig inzicht te pakken. Want als jouw overtuigingen niet per sé waar zijn, dan kun je dus ook andere overtuigingen aannemen. Overtuigingen die wél voor je werken. Je zult merken dat heel veel dingen ineens wél kunnen. En dat is het begin van een grote SPRONG voorwaarts.

Mag ik je helpen om de GROTE sprong voorwaarts te maken? 
Op 24 september 2022 starten we voor de laatste keer met ons programma Vandaag Gelukkig, Morgen Succesvol! In 8 weken gaan we kijken naar je mindset, je overtuigingen, en je angsten en geef ik je de inzichten en technieken om de GROTE sprong voorwaarts te maken.

Er hebben inmiddels 2500+ mensen mee gedaan, en de reviews zijn geweldig. We doen dit programma alweer 3 jaar. Het is tijd voor iets nieuws. Dus als je er nog bij wilt zijn voor de allerlaatste keer…Meld je dan vast hier aan voor de wachtlijst:

Klik HIER om mee te doen met de klas van 24 september!

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *