Op onthaast vriendinnenweekend in Twente

Een paar weken geleden werd ik voor een leuke samenwerking met regio Twente meegenomen op een verrassingsweekend naar Enschede en omgeving.

Ik ken Twente vooral als ‘landgoed van Nederland’ je vindt hier vele landgoederen en buitenplaatsen waar je fijn kunt wandelen of fietsen. Toen ik nog presentatrice was voor tv-programma’s als Kampeer TV & Go Cycling kwam ik veel in Twente. Toen was ik erg gecharmeerd van de mooie ‘kastelen routes‘ die je leiden langs knusse restaurantjes en oude kastelen.

Op vrijdagavond sliep ik in een heerlijk hotel midden in Enschede (zoals je in deze vlog ziet) om vervolgens op zaterdag ochtend een blind date te hebben met iemand die me mee op pad zou nemen. Best spannend! Maar toen ik om half negen aan kwam bij Mrs. Brown zag ik al snel het rode haar van vriendin en mede-blogger Cynthia Schultz! Nu werd het een echt vriendinnenweekend. We genoten van de heerlijke gebakjes, chocolaatjes en koffie en toen was het tijd om te shoppen.

Bekijk hier het video verslag van onze gezellige dag:

Enschede bruist op zaterdag! Naast de bekende winkelketens zijn we ook de kleinere straatjes ingegaan met schattige boutiekjes zoals Fier en Goods for Home. De Twentenaren -die ook wel tukkers worden genoemd- zijn bourgondisch en bijzonder gastvrij. Hier hebben ze duidelijk veel minder haast dan in de randstad. Dat merkte we direct toen we rond lunchtijd de stad uitreden om ons lekker te laten verwennen bij De Kroesweffer. Deze spa die midden tussen de weilanden ligt is niet zo groot en wordt vaak geboekt door groepen. Het heeft 2 sauna’s een relax ruimte, grote tuin met jacuzzi en geweldig uitzicht en boven een aantal behandelkamers waar wij genoten van een lichaamsmassage en een gezichtsbehandeling. Na een aantal uur flink genieten stond onze volgende verrassing alweer op ons te wachten! Een diner voor twee op landgoed de HoltweijdeWat een sfeer en ontspanning vind je hier. We waren bijzonder verrast door het heerlijke eten, dit landgoed is niet voor niks een begrip in heel Twente.

Terwijl ik dit schrijf ben ik alweer bezig met het boeken van mijn volgende tripje naar deze kant van het land. Het is maar een kleine 2 uur rijden vanuit Amsterdam en je bent er toch even helemaal uit!

Even bij komen in de privé spa ‘De Kroesweffer’.

Interieur inspiratie opdoen bij Goods for Home

 

Bij Landgoed de Holtweijde genoten we van een geweldig diner. Naar deze relaxte plek ga ik zeker terug komen.

Het voorgerecht bij de Holtweijde

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *