Vanuit welke intentie leef jij?

sanny in wit

Iedereen die aan yoga doet, weet dat yogadocenten je aan het begin van de les vaak een intentie in gedachten laten nemen. Ik gebruik een intentie ook regelmatig om mijn dag te starten.

Wat is eigenlijk een intentie?
Als je in het woordenboek kijkt staat er: opzet, bedoeling

 

Makkelijker gezegd is het je drive om iets te echt te willen.
Je intentie geeft dus richting aan wat je doet. Alles wat je doet in je leven doe je met een intentie, want door te handelen hoop je iets te bereiken. Vaak zijn we ons niet bewust van deze intenties. Terwijl als je heel helder voor jezelf hebt vast gesteld wat jouw doel is en jouw intentie is, dan behoudt je meer je focus door je bewustwording. Haal je eerder je doelen, en zul je je gelukkiger voelen.

In de sportwereld kun je niet zonder een intentie. Veel topsporters uit de meest uiteenlopende disciplines trainen routinematig ‘imaginair’, ze trainen ‘innerlijk’. Aandachtsconcentratie (focussen) wordt tegenwoordig in de sport beschouwd als essentieel voor het verbeteren van prestaties. Zwemmers, schaatsers, gewichtheffers en voetballers – allemaal maken ze gebruik van hun intentie om hun prestaties op te vijzelen. Zelfs in ontspanningssporten, zoals golfen of rotswanden beklimmen, wordt gebruikgemaakt van intentie.

Mijn intentie van vandaag is: ‘‘Vandaag krijg ik alles moeiteloos voor elkaar!”.

Dus bij alles wat ik vandaag doe probeer ik ‘flow’ te ervaren, en erop te vertrouwen dat dingen ook een beetje vanzelf kunnen gaan. Dat ik als vanzelf positieve dingen aantrek in mijn leven.

Ik vind dit wel een mooi voorbeeld van hoe je intenties kunt gebruiken.
Het komt uit ‘ de adem van het leven’ van Max Strom:
”Als tijdens het beoefenen van yoga je voornaamste intentie is je hart (ons emotionele centrum) te genezen en te openen, je open te stellen voor een hoger bewustzijn, je drukke geest tot rust te brengen en tijdens dit proces gezonder te worden, zal het resultaat totaal anders zijn dan voor iemand die naar de yogalessen komt om slanker te worden en een strak lichaam te krijgen. Door beide instellingen bereikt men fysiek voordeel, maar slechts één van hen zal zijn innerlijk leven transformeren”.

Andere voorbeelden van intenties voor de dag zijn:
* Ik mag vandaag alles doen waar ik zin in heb (en doe niks waar ik geen zin in heb).
* Ik zie overal mogelijkheden.
* Ik mag er zijn, ik ben helemaal ok.
* Vandaag probeer ik open te zijn naar iedereen.

Welke intentie kies jij vandaag?

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

 1. 1

  Dag lieve Sanny, ik kijk je vlogs nu al een paar maanden en ik vind ze super leuk! Vroeger vond ik het een hele opgave om de keuken nog te moeten opruimen na de hele avond-rush (snel van werk naar huis, eten maken, kindjes in bad en naar bed) en wilde ik het liefst meteen op de bank ploffen. Maar nu zet ik één van je video’s aan, en voelt het opruimen van de keuken plots als “me-time” 🙂 Dank je wel!
  Ik hoor je in je video’s vaak over je intentie van de dag praten en snapte niet helemaal wat je daarmee bedoelde. Dus ben ik net op je site gaan zoeken en deze uitleg gevonden! Ik ga het ook eens proberen!
  groetjes, Leen

  • 2

   Hi Leen,

   Wat een super leuke reactie. Dankjewel hele eer om onderdeel van je me-time momentje te zijn. Een intentie geeft mijn dag een richting en helpt me om te focussen op datgene waarop ik wil focussen. Vaak is dat moeiteloosheid. En ik merk dan direct dat alles soepeler verloopt, waarschijnlijk omdat ik minder weerstand creeer voor mezelf. Dus dat is wat ik ermee bedoel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *