Trouwen: Interview met mijn weddingplanner

Trouwen

Zoals jullie weten ben ik dus verloofd. Eind augustus trouwen we ergens in Nederland. Het is super spannend allemaal en er komt een hoop kijken bij het organiseren van een bruiloft (you have no idea…). Omdat iedereen die gaat trouwen ‘nieuw in het vak is’ lijkt het me leuk om de voorbereidingen voor mijn bruiloft met jullie te delen, en de tips die we natuurlijk krijgen van alle mensen die ons helpen. Daarom vandaag een interview met mijn weddingplanner Giljone Rijkaard!

Sanny Verhoeven en vriend Jorg Ruis

Een weddingplanner hebben is voor ons meer een must dan een luxe, aangezien we in zo’n goede flow zitten work wise dat we veel van onze energie blijven stoppen in ons werk. Daarom hebben we voor Gil gekozen. We zitten inmiddels al een paar maanden in de voorbereiding en leren snel, maar je gaat als het op trouwen aankomt niet voor de eerste de beste. Je trouwt tenslotte maar 1 keer.  Als het woordje trouwen erbij komt, verdrievoudigt iedereen zijn prijzen ineen, en kom je dingen tegen waar je nog nooit eerder van hebt gehoord, zoals snijgeld en kurkengeld.

Onderhandelen

Een ding dat we nu al gemerkt hebben is dat het volstrekt normaal is om te onderhandelen over alles. Over je jurk, je trouwlocatie, de catering, de visagist, de ringen, de taart alles. Nou voelt het toch een beetje raar om te onderhandelen over de mooiste dag van je leven, dus we laten dit liever aan iemand anders over. Een weddingplanner. Je hoeft een weddingplanner niet voor je hele bruiloft in te huren, je kunt dit ook alleen voor het onderhandelen doen, of alleen tijdens je bruiloft als ceremoniemeester of party planner, zodat je je vrienden daar niet voor hoeft in te zetten. Wij kiezen ervoor om het hele traject samen met de weddingplanner te doen, maar dat betekent overigens niet dat zij beslissingen voor ons neemt. Uiteindelijk moeten we zelf de knopen doorhakken.

Wat doet Giljone verder nog voor ons?

 • Locaties aandragen
 • Contact onderhouden met leveranciers
 • Korting regelen, dankzij haar netwerk
 • Planning maken
 • Styling
 • Ons inspireren met leuke ideeën
 • Contact met het gemeentehuis, officiele papieren aanvragen
 • Ze is ook ceremoniemeester, en stuurt iedereen aan op de dag zelf
 • Tijdslijn maken, en helpen met taakverdeling onder bruidspersoneel
 • Ervoor zorgen dat we geen stress hebben!

 

In deze vlog ging ik op zoek naar een trouwjurk!

 

trouwen weddingplanner blog

Misschien vind je dit ook leuk

8 Comments

 1. 1

  Ik ga eind september trouwen en inderdaad, er gaat een wereld voor je open! Super leuk dat je meer over trouwen wil gaan bloggen/vloggen, die inspiratie is zeer welkom 🙂

  • 2

   Gefeliciteerd! Spannend!! Het is leuk he? Ik vind dat er relatief weinig info te vinden is van bruidsparen zelf, waar ze tegen aanlopen enzo. Het zijn vooral weddingssites…

 2. 3

  Hi Sanny, leuk idee om een kijkje te krijgen in hoe een weddingplanner te werk gaat!
  En, ik ben nu wel nieuwsgierig geworden hoe jijzelf dan ten huwelijk bent gevraagd?;-) Is hier een vlog van?

 3. 6

  Aah, die foto van jullie, die straalt echt alleen maar liefde uit. Ooit wil ik ook trouwen, als ons gezin compleet is (over een maand ben ik uitgerekend van mijn eerste kindje, nu hebben we geregistreerd partnerschap)

 4. 7

  Gefeliciteerd met jullie aanstaande huwelijk! Wij gaan in juni trouwen en ik hou op mijn blog op ‘wedding Wednesday’ mijn lezers op de hoogte van onze voorbereidingen en dergelijke. We zijn gelukkig al bijna klaar met de voorbereidingen, het is super leuk maar ook wel fijn als alles ruim om tijd klaar is.

 5. 8

  Hi Sanny, zo leuk, gefeliciteerd! Wij gaan in september trouwen, zoooo spannend!
  Gaan jullie ook op huwelijksreis? Wij zijn nog niet helemaal zeker over de bestemming van onze reis.
  Leuk je vlogs en blogs over het huwelijk!

  Groetjes, Marloes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *