Trouwen: Voorbereidingen en het uitzoeken van de bruidstaart

Nog een maandje en dan zeggen we ja tegen elkaar. Het is een hele organisatie zo’n huwelijk kan ik je vertellen. Ik begon vrij snel met mijn jurk zoeken, want ja je weet nooit hoe lang zoiets gaat duren. Grappig genoeg was ik bij jurk 3 al geslaagd, dus dat was een makkie. Dan natuurlijk de schoenen. Zo gepiept dacht ik, maar Nederland is niet zo van de open schoentjes met hak ben ik achter gekomen, ja ze zijn er wel maar dan altijd in het zwart, rood of roze  of met allemaal glitters erop. De mijne moesten wit, ivoor of nude zijn. Ik heb het hele internet afgestruind en daar was keuze genoeg, alleen blijkt maat 38 al ver voor het trouwseizoen uitverkocht te zijn bij de meeste merken…Uiteindelijk heb ik ze vanuit mijn luie stoel op Terschelling gevonden. Ik ben geslaagd bij het Amerikaanse warenhuis Bloomingdales, dat is ook meteen een tip voor aanstaande bruiden: kijk naar het aanbod van internationale warenhuizen om het juiste merk te vinden, en kijk dan waar je ze het goedkoopst kunt bestellen.

Jurk voor de moeder van de bruid

Toen mijn eigen outfit gefixt was kon ik me gaan bemoeien met alle andere outfits, zelf met die van Jorg, en dan begint de voorpret pas echt. Shoppen voor iemand anders is hartstikke leuk! Maar waar ik wel een beetje tegenaan liep was dat er niet zo heel veel leuke winkels zijn voor de moeder of schoonmoeder van de bruid. Mijn moeder wil niet een halve trouwjurk uit een bruidszaak aan, maar ook geen Zaraatje, en ze shopt liever ook niet online. Ik kreeg een hele goede tip van mijn kapper. Bij de winkel Thalians op de Willemsparkweg in Amsterdam kun je goed slagen. Het ligt niet in het centrum dus je moet het maar net weten. Hier hebben ze heel veel mooie jurken en broekpakken in verschillende maten die je niet overal ziet hangen. Ook nog eens voor een leuk prijsje (vanaf 130 euro ongeveer), en de dames in de winkel zijn super lief en goed in hun werk. Vanillia heeft trouwens ook veel.

 

Ondertussen maakte Jorg en ik elke autorit (dat is nog eens effectief met je tijd omgaan;-) onze muzieklijst voor de borrel verder af, leerde ik mezelf bruidsboeketjes maken en was het inmiddels ook wel tijd om te kijken wat we met de bruidstaart willen doen. Daarvoor reden we naar Abbyliciousz in Almere, een tip van onze weddingplanner. Van te voren hebben we een Pinterest moodboard gemaakt met alle taarten die we leuk vonden (zie video) en daar hebben we dan onze eigen draai en mix aangegeven. Als je in de zomer trouwt kun je lang niet alle smaken en ontwerpen kiezen omdat de boel anders in elkaar zakt, dus we waren erg blij met het advies van Abbygail. Uiteindelijk wordt het een hele hysterische taart, and i love it! Je hoeft niet altijd binnen de lijntjes te kleuren zeg ik dan maar. In de video zie je hoe onze tasting eraan toe ging, en de briljante ideeën van mijn aanstaande…

Wat we nu nog moeten doen is de huwelijksreis boeken, spullen voor de styling shoppen, onze tafelgasten indelen op de juiste plaats, een proefdiner en het gesprek met de Ambtenaar van de burgelijke stand…So stay tuned 🙂

Dit was onze bruidstaart inspiratie. Je ziet het, er zit niet echt 1 lijn in haha

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *