Tip: Theatercollege over Geluk!

Geluk is hot! Zelfhulp boeken zijn populairder dan ooit. Niet alleen Flow en Happinez schrijven over geluk maar ook de reguliere bladen en kranten. En in tv-programma’s zijn thema’s als ontstressen, meditatie en in balans leven normaal geworden. Ik vind het een mooie trend, zeker als ik bedenk dat ik 4 jaar geleden nog regelmatig hoorde dat deze thema’s maar vaag en zweverig zijn.

 

Wat mij betreft is contact maken met je gevoel en wat je het liefste doet in je leven super down-to-earth. Het lijkt mij juist zweverig om alleen maar in je hoofd en ik je gedachten te leven. Maar goed, ik snap waar het vandaan komt. Voor veel mensen is het best spannend om echt naar hun gevoel te luisteren, dus kiest hun ego voor de makkelijke weg, en dat is er een oordeel over hebben.

 

Ook in het theater zie je steeds meer voorstellingen rondom geluk: Guido Weijers sprak ik een aantal weken geleden over zijn ‘Masterclass Geluk’. En ik bezocht Gitarist, yogi en schrijver Jan Kuiper laatst vlak voor zijn mooie ‘Theatercollege over de zoektocht naar geluk’, waarmee hij over 1,5 week weer speelt in Amsterdam. Jan heeft zware tijden gekend in zijn leven, maar ontdekte toch weer een weg terug naar het goede gevoel. En dat wil hij graag delen.

 

Wetenschap & Filosofie

Hij bedacht een muzikaal theatercollege over geluk. Het leuke is dat hij dat niet alleen vanuit zijn eigen belevingswereld als Yogi doet, maar ook vanuit de wetenschap en de filosofie, via ‘geluksprofessor’ Patrick van Hees, filosofe (en Deen) Stine Jensen en interviewer Coen Verbraak.

Bekijk hier mijn vlog met interview van de voorstelling:

Wordt je van al dat zoeken wel gelukkig? Kun je meten of iemand gelukkig is? Hoe erg is het eigenlijk om ongelukkig te zijn? En kun je geluk eigenlijk wel vinden of zou je het zelfs kunnen kopen? Kortom, wat is geluk eigenlijk? Als je zin hebt in een vrolijke avond waar je ook wat van opsteekt zou ik je zeker aanraden hier naar toe te gaan. Ze spelen dit jaar nog 1 keer.

Waar en wanneer moet je zijn?

27 maart. 20.00 uur in het De La Mar Theater.

PRIJS

€29,50

Duur:

2 uur en 5 minuten inclusief pauze.

Kaarten bestel je hier!

Initiatiefnemer Jan Kuiper

Misschien vind je dit ook leuk

3 Comments

 1. 1
 2. 2

  Hoi Sanny,
  Bedankt voor het leuke filmpje dat je van mij hebt gemaakt! Nu na al die maanden kom ik erachter dat ik in jouw blog voor kom en dat je daarbij hebt gezet dit is juf Angelina, ze is geweldig.
  Bedankt voor dat mooie compliment.
  Leuk om mezelf te zien. Ik hen zo genoten van die avond die ik van mijn man Jeffery cadeau had gekregen voor mijn verjaardag. Hierna werd ik verrast door de hoofdredactrice van de Happinez toen het 100ste blad uitkwam omdat ze mij op jet podium tijdens de gelukstour had gezien.
  Ik ben nog steeds heel blij met mijn jurken.
  Groetjes (juf) Angelina

  • 3

   Hi Angelina,
   Wat leuk om nu nog van je te horen. Ik vind je een geweldig voorbeeld! Waren er maar meer vrouwen zoals jij!
   Liefs Sanny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *