TIJD, zo heb je ineens genoeg!

Overvloed VS tekort. Hoe zit dat bij jou?

Heb je een overvloed aan energie? of een tekort?

Een overvloed aan werk? of een tekort?

Overvloed aan geld? of een tekort?

Vrije tijd?

Een overvloed aan kennis? Vrienden? Liefde ? Of een tekort?

Ik kwam bij mezelf tot de conclusie dat ik een tekort heb aan: TIJD. Hoe ga ik hier mee om? En wat doe ik eraan? Je ziet het in deze video:

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

 1. 1

  Heel herkenbaar. Het heeft denk ik ook veel te maken met jezelf corrigeren als je in een bepaald patroon valt. Ik merk nu bijvoorbeeld dat ik weleens halverwege de dag denk: laat maar zitten, dit wordt ‘m niet meer. Nu weet ik gewoon: oké, ik val weer in een oud patroon, blijkbaar ontwijk ik iets ofzo en dan simpelweg door dat te herkennen is het makkelijker om het om te draaien.
  Met tijd is het net zo: mijn zoontje van 3 slaapt niet meer tussen de middag en dat betekend nu kortgezegd dat ik alleen nog in de avonden en twee keer 2,5 uur kan werken. Dat heb ik echt een hele periode heel erg lastig gevonden. Nu ik voor mezelf die knop om heb gezet van: dit is het nu, geniet ervan en doe gewoon alles wat je moet doen, maar dan in een lager tempo is het veel relaxter. Plus je plant daardoor eigenlijk veel efficiënter. Super interessant toch?

  • 2

   Hi Heleen,
   Wat fijn dat je dit hebt ontdekt zeg. Werken met een kind lijkt me heel uitdagend, daar denk ik nu al veel over na. Ik heb dat ook wel eens dat je denkt ‘o is het zo’n dag’ maar dan probeer ik hem opnieuw te starten. en gek genoeg lukt dat nog best aardig. Dan doe ik mijn ogen dicht haal even diep adem, en als ik ze open doe ben ik begonnen:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *