Sweet biet-salade met geitenkaas

bieten salade dav

Dit artikel is geschreven door Nicole van Culicool.nl

Een jaar geleden kwam Sanny bij me langs om een toffe video op te nemen met haar favoriete recept. Zij liet een heerlijk gerecht zien met rode biet. Nu dacht ik alle voorbereiding te hebben gedaan voor de video. Alleen moesten de bieten nog gekookt worden. Die tijd hebben we toen wel opgevuld door te kletsen 😉


Haar combinatie van rode biet met geitenkaas heeft me enorm verrast. Sindsdien eten mijn vriend en ik deze combi vaker. Alleen dan een snellere variant! Je kunt namelijk rode biet ook rauw eten. Niet gelijk vies wegtrekken! 😉  Als je rode biet dun raspt als rauwkost, dan is dat ontzettend lekker. Zeker als je de “sweet” variant maakt. Plus het scheelt vieze handen! Lekker voor de lunch of als salade bij de bbq!

 

 

Sweet biet-salade met geitenkaas

 

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Wat heb je nodig?

250 gram rauwe bieten

250 gram wortelen

1 appel

3 eetlepels rozijnen

25 gram walnoten

125 gram geitenkaas*

Optioneel: 4 plakken ontbijtspek

* Meestal gebruik ik geen tot weinig melkproducten in recepten, zodat de gerechten lactosevrij vrij zijn. Helaas kunnen vele mensen lactose niet goed verdragen. Je kunt er buikklachten van krijgen. Soms is kaas toch wel een erg lekkere toevoeging in een gerecht, zoals deze. Als je lactose in kleine hoeveelheden wel kan verdragen, dan kun je het beste kiezen voor geitenkaas. Dit bevat een stukje minder lactose dan gewone kaas.

 

Dressing:
3 eetlepels balsamicoazijn

3 eetlepels lijfolie

1 eetlepel honing

Peper en zout

 

Hoe maak je het?
 1. Als je er voor kiest om ontbijtspek er bij te doen. Bak dan 4 plakjes in een pan tot ze lekker krokant zijn. Olie is niet nodig, aangezien er vanzelf vet uitkomt, als je ze bakt. Als ze klaar zijn leg ze dan op een stukje keukenrol om uit te lekken.
 2. Schil de wortel en de bieten.
 3. Indien je een keukenmachine hebt, maak dan gebruik van het raspsegment. Stop de wortel en rode biet via de bovenkant in het machine en raspen maar! Met de hand raspen kan ook, alleen dit is iets meer tijdrovend 😉
 4. Was de appel. De schil laat ik er meestal aan. Snij de appel in kleine stukjes.
 5. Maak de dressing door alle ingredienten bij elkaar te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
 6. Doe de wortel, appel en de dressing in een kom.
 7. Snij de geitenkaas in stukjes en doe dit ook bij de salade.
 8. Serveer de salade in een diep bord.
 9. Garneer met rozijnen, walnoten en eventueel stukjes ontbijtspek.
 10. Eet smakelijk!
De bieten salade met stukje bacon

De bieten salade met stukje bacon

Nicole van Gool

 

Dit recept wordt gedeeld door Nicole van Gool, op haar website Culicool vind je nog veel meer gezonde smulrecepten. Ze zijn allemaal 100% lactosevrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Alles om je fit & slank te voelen.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

 1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *