Succesvolle ochtend rituelen

Opstaan en ochtendrituelen.

Hoe je je ochtend aanpakt is ontzettend bepalend voor je gevoel de rest van de dag en hoe succesvol je bent in de dingen die je moet doen. Als je kijkt naar de gewoontes van de meest succesvolle mensen ter wereld dan is er 1 ding dat ze allemaal gemeen hebben en dat is het hebben van een ochtendritueel waarin ze zichzelf heel bewust preppen voor de dag. Zo staan ze allemaal heel vroeg op, bewegen of sporten de meeste entrepreneurs en doen ze vaak een meditatie of visualisatie oefening.

Richard Brandson staat altijd om 05.00 uur op, om zo het meeste uit zijn dag te halen.

Bill Gates leest in de ochtend graag iets inspirerends en motiverends dat de toon zet voor die dag.

Tony Robbins doet ademhalings- en dankbaarheisoefeningen terwijl hij met ferme pas door zijn huis loopt.

Oprah Winfrey doet een mix van cardio, kracht training, en meditation om haar in haar kracht te zetten tijdens drukke periodes.

 

Omdat ik het zo inspirerend vind om te zien hoe anderen dit aanpakken, roep ik bij deze ”Het ochtendritueel van..’‘ in het leven. Vandaag begin ik met die van mezelf, maar de komende tijd kun je elke maandag ochtend een ochtendritueel van iemand verwachten.

Ben ik een ochtendmens?

Ik ben absoluut geen ochtendmens, dus mijn eerste gedachte als ik opsta is meestal ”ik slaap nog even verder”, en dat doe ik dan ook haha. Niet heel lang, want ik ben dan wel weer iemand die weet hoeveel je gedaan kunt krijgen in de ochtend. Daarom gaat mijn wekker meestal rond 6.30/ 7.00 uur en blijf ik nog 20 minuutjes liggen, tijdens deze minuten loop ik in gedachten al wel vaak mijn dag door, en bedenk ik waar ik allemaal blij om ben. Daarnaast doe ik sinds kort iets nieuws en dat is ‘s ochtends al denken aan de uitkomst van de taken van die dag. Zo krijg ik alvast een beetje zin om te beginnen. Lees hier meer tips over beginnen met werken.

Ontbijt

Nadat ik een glas water heb gedronken, en mijn bed heb opgemaakt ga ik naar beneden om te douchen. Dan kleed ik me aan en maak ik een ontbijtje voor Jorg en mij. Meestal eet ik dit, maar soms ook dit. We eten aan tafel vaak met Tony Robbins op de speaker maar ook wel eens met onze telefoon in de hand scrollend door Instagram (dit is absoluut niet bevorderend voor je mojo in de ochtend, maar hey ik mag niet jokken he).

Mijn ideale ochtend ritueel ziet er trouwens zo uit, en ik ben trots om te zeggen dat het vaak genoeg lukt om dit allemaal te doen.

Wat doe ik als ik echt niet op wil staan, maar wel moet?

Als ik om een of andere reden geen enkele energie of zin heb blijf ik het liefste liggen, maar meestal lukt dat natuurlijk niet vanwege afspraken. Wat ik dan doe is, de muziek aanzetten en flink dansen door het hele huis heen. Ik heb hier dan natuurlijk geen zin in, maar doe het toch omdat ik weet dat mijn bloed sneller gaat stromen en dat je hierdoor dopamine en endorfine aanmaakt, en daar voel je je gelukkig door.

Focus vinden

Een korte meditatie (10 minuten) helpt me ook geweldig om mijn focus te vinden, en mijn ‘why’ te voelen. De reden achter alle taken en afspraken, dit is een belangrijk onderdeel van zelf motivatie want uiteindelijk ben je het zelf die jouw hele agenda vol propt:-) En alleen jij kan op de rem trappen.

 

Aanstaande maandag lees je hier het ochtendritueel van Jet van Nieuwkerk, schrijfster van ‘Het boek van Jet’.

You May Also Like

2 Comments

 1. 1

  Haj Sanny!
  Leuk en inspirerend om te lezen! Ik krijg meteen weer zin om morgen ochtend iets extra’s te proberen.
  Mijn vriend staat elke dag op hetzelfde tijdstip op voor zijn werk wat ook fijn is voor mijn ritme (anders zou ik ook veel langer in bed blijven liggen vrees ik).
  In de ochtend doe ik vaak yoga om zo mijn dag fris en goed te beginnen, ook echt een aanrader!
  Liefs Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *