Succes volgens Annic van Wonderen

De komende tijd ga ik meer met gastbloggers werken omdat iedereen een andere kijk heeft op geluk en een succesvol leven. Daarom vandaag als eerste een gastblog van Annic van Wonderen. Annic is een echte ondernemer en weet als geen ander hoe je een succesvol bedrijf runt. Ze was jaren stylist, en werd in 2009 bekend bij het grote publiek toen ze de site I Love Fashion News startte. Inmiddels vaart ze alweer een hele andere koers, ze ging van 24/7 aan het werk met 16 man personeel naar 3 dagen in de week aan de slag zonder personeel. Hoe en waarom ze dit heeft veranderd vertelt ze je hier.

Vandaag vraag ik aan Annic:

Wat is voor jou succes?

 

Hoe leuk! Dit is mijn eerste artikel op de site van ‘jouw’ Sanny. Ze vroeg mij namelijk: Wat is voor jou succes en wanneer voel je je succesvol? Nieuwsgierig? Lees dan snel verder voor mijn kijk op succes.

Eigenlijk is succes voor mij een hele duidelijke zaak. En dat komt omdat ik vanaf het begin dat ik aan het ondernemen ben (ik was 19 toen ik mijn eerste bedrijfje startte) altijd voor mezelf doelen stel. Een persoonlijk doel en een zakelijk doel. Toen ik mijn website I Love Fashion News.com begon was mijn zakelijke doel om de grootste modesite van Nederland te worden met minimaal 1 miljoen bezoekers per maand. Mijn persoonlijke doel was om te laten zien dat ik zonder studie en zonder startkapitaal een groot bedrijf kon neerzetten. Dus toen ik die doelen had met voelde ik mij succesvol en was mijn bedrijf voor mij een succes. Anderen vonden dat al veel eerder omdat ik al heel snel heel veel bezoekers op mijn site had en heel veel in bladen en kranten werd genoemd. Voor mij voelde dat anders.

Pas toen ik mijn eigen doelen had behaald was het voor mij een succes.

 

En dat is eigenlijk nog steeds zo. Hoewel ik op dit moment totaal andere doelen op zakelijk gebied heb. Ik hoef niet meer de grootste en de beste te zijn. Mijn doelen op prive gebied vind ik nu belangrijker dan mijn zakelijke doelen. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat je niet kunt pieken op beide vlakken.

Op dit moment run ik mijn nieuwe website Annicvw.com. I Love Fashion News.com heb ik namelijk afgelopen september omgedoopt tot Annicvw.com. En daarnaast geef ik veel lezingen en Masterclasses. En waar ik vroeger 24/7 werkte, tot een burnout aan toe, werk ik nu drie dagen per week. Dus ook niet meer ‘s avonds en in het weekend. Maar het bereik van mijn nieuwe YouTube kanaal groeit enorm, inmiddels ligt de 7de druk van mijn boek Masterclass Ondernemen in de winkel voel ik mij zakelijk gezien toch heel succevol. Het is dus maar net welke doelen je voor jezelf stelt.

Ik ben benieuwd hoe jij hiernaar kijkt. Ben je het met mij eens? Of kijk je anders tegen succes aan? Laat het mij in een reactie weten.

 

Annic van Wonderen (Alkmaar, 3 februari 1983) is ondernemer, fashion en online expert en directeur en eigenaar van haar bedrijf Van Wonderen Publishing & Consultancy. Vanaf 2007 was Annic werkzaam als freelance stylist voor tijdschriften als Grazia, Cosmopolitan en Marie Claire, voor tv programma’s als ‘Kinderen Voor Kinderen’ en ‘Ik Hou Van Holland’ en daarnaast voor diverse commercials. I Love Fashion News werd in 2009 opgericht door Annic en groeide al snel uit tot de grootste mode nieuwssite van Nederland met een bereik van 2,4 miljoen bezoekers per maand. Sinds september 2015 is I Love Fashion News omgedoopt tot Annicvw.com.

Misschien vind je dit ook leuk

4 Comments

  1. 1

    Leuk artikel! Ik denk inderdaad dat succes veel te maken heeft met doelen behalen maar ook met tevreden zijn met waar je bent en wat je al behaald hebt. Ik geloof dat succes komt vanuit je eigen geluk. Wanneer je gelukkig bent ben je veel productiever en kan je ook beter werken aan je successen. 🙂

    • 2

      Ja he? Daar ben ik het mee eens. Succes is voor mij ook weten wat genoeg is. Meer en groter betekent niet per se dat je dan ook gelukkiger bent. Daar is Annic ook wel een goed voorbeeld van, want die heeft haar leven geminimaliseerd en je ziet dat werkt voor haar. Ik vind het zelf ook wel voldoende om alleen te blijven:-) Op een paar leuke gast bloggers na dan!

  2. 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *