Snelle hap!

Lekker, snel (15 min.) en clean recept:

Kokosrijst met Gember en Paksoi

Ook al houd ik ontzettend van lekker eten, ik sta liever niet te lang in de keuken, dit recept is doodsimpel maar de smaak van kokosrijst en gember maakt dit gerecht toch speciaal en gezond!

Voor 2 personen

Nodig:

  • 1 eetlepel kokosolie of milde olijfolie
  • 1 blikje (200ml) kokosmelk of 60 gr geraspte santen
  • 
2 kopjes bruine Basmati rijst
  • 1,5 teentje knoflook, fijngehakt
  • 
2 stukjes gember, geschild en heel fijn gesneden
  • 1 pak soi, grof gehakt en groene en witte delen gescheiden
  • 250 gram kastanje champions

Om te serveren:

  • 1⁄5 kopje geroosterde cashewnoten
  • Sap van een limoen
  • Een handje verse koriander,
  • fijngehakt Gemalen
  • zwarte peper en zeezout naar smaak

 

Breng water aan de kook en los daar de koksmelk of santen in op. Voeg de rijst toe en kook de rijst gaar. Giet de rijst af en zet apart.

Terwijl de rijst kookt, verhit je olie in een pan en fruit de knoflook en gember ongeveer 1 minuut. Voeg de witte stukken pak soi toe en bak 1-2 minuten.

Voeg dan de groene stukken pak soi toe
en bak 1-2 minuten of totdat ze een beetje ‘zacht’ zijn.

Serveer de rijst met de groenten, daar bovenop de geroosterde cashewnoten, verse koriander en sprenkel er wat limoensap overheen.

Zo lekker!

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *