Over Sanny

“Eigen lichaam, eigen lot, eigen leven. Je moet het zelf doen want niemand komt het geven” – Opgezwolle.

Ik ben Sanny. Ik geloof dat er veel in het leven mogelijk is en dat je voor een groot deel zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Hoewel er in het leven altijd dingen zullen zijn waar we geen invloed op hebben, kun je hier door de juiste mindset te hebben toch tevreden mee zijn. . Het gaat niet om je feitelijke situatie, maar hoe jij tegen jouw situatie aankijkt. Dat is wat ik heb ervaren, en wat ik graag wil delen met anderen. Daarom ben ik in 2013 gestart met mijn feelgood platform Sanny zoekt Geluk.

In mijn vlogs, interviews en ‘Selfhelp Sanny’ videos wil ik je inspireren om je positiviteit, zelfverzekerdheid en bewustzijn te vergroten zodat je nu al gelukkig kan zijn met wat je hebt. Daarnaast wil ik je helpen je focus te vergroten, en stress te verminderen om zo gelukkig te leven terwijl je je eigen doelen nastreeft.

Bekijk deze video:

Vroeger keek ik eigenlijk alleen maar naar wat er niet goed was aan mij. Wat ontbrak er nog om succes te hebben? Wat moest ik verbeteren aan mezelf? Wat voor kleren moest ik aan? Ik luisterde naar goedbedoelde carrière adviezen die me vertelde dat ik wat minder ‘licht’ moest zijn, dus ik verfde mijn haar bruin, ik deed zwarte kleren aan, en ik probeerde met een lage stem te praten. Ik raakte hier heel ongelukkig door. Gaandeweg kwam ik er pas achter dat het eigenlijk gekkenwerk is om een deel van jezelf te verstoppen. Inmiddels heb ik die lichte kant helemaal omarmd, het is wie ik ben. Ik ben gewoon een vrolijkerd. Ik ben dol op kleur en voel me heerlijk in een opvallend pak. Eerlijk gezegd geloof ik ook niet in het verbeteren van zwaktes, denken dat je een zwakte hebt is meer een zwakke mindset. Als je wilt winnen in het leven focus je dan op je sterke kanten en hoe je die nog meer aan de wereld kunt laten zien. ✨@Oililyworld #Oililyexplores #jezelfvinden #sannyzoektgeluk #ad #mindset

Een bericht gedeeld door SannyZoektGeluk (@sannyzoektgeluk) op

Waarom ‘Sanny zoekt Geluk’?

Sinds mijn 4e jaar droomde ik al van een carrière als actrice of presentatrice en op mijn 16e begon ik met audities voor tv-series als Costa, GTST en Zoop. Na de Havo volgde ik een acteeropleiding en werd ik actrice. Jezelf onderhouden als actrice in Nederland is maar voor weinig mensen weggelegd. Voor elke klus moet je uiteraard auditie doen, en daar hoort ook afwijzing bij. Voor elke 20 afwijzingen, kreeg ik 1 rol. Soms niet eens een hoofdrol, maar een bijrol. Telkens weer te horen krijgen dat je niet goed genoeg bent, deed wat met me.

Ik begon me te verdiepen in bewustzijn en persoonlijke groei. Dat had ik nodig om overeind te blijven staan in de tv- wereld, en om positief te blijven. Ik leerde dat ik meer naar binnen moest kijken dan naar buiten, om bewuster te zijn van mijzelf en om me goed te voelen óver mezelf.

Hoge verwachtingen

Tegelijkertijd merkte ik in mijn omgeving dat steeds meer mensen worstelden met de hoge verwachtingen, de onredelijk vergelijkingen met andermans schijnbaar succesvolle levens (aangewakkerd door social media) en zodoende met uitputting kampten. Ik bedoel maar: 1 op de 7 Nederlanders heeft burn-out achtige klachten (CBS, 2015).

TV versus online

Het idee voor een tv- programma over bewustzijn en geluk ontstond langzamerhand. Inmiddels werkte ik voor RTL4 als presentatrice (Off Piste, KampeerTV, RTL Lounge) en dacht ik eraan dit programma op tv te brengen. Maar de tv- wereld is lastig: voor je het weet ben je niet meer eigenaar van je eigen idee of gaat iemand anders ermee vandoor. Uiteindelijk heb ik dit hele proces overgeslagen en koos ik voor de kortste weg: Alles zelf doen, zodat ik mijn programma kan uitzenden wanneer en hoe vaak ik dat wil.

En zo werd ik online ondernemer, alleen leuke content maken is niet genoeg. Hoe word je zichtbaar? Waar zit jouw publiek? En hoe kun je een community bouwen zonder daar geld voor te hoeven betalen? Het zijn allemaal vragen die de revue zijn gepasseerd en waar ik inmiddels veel van af weet. Vandaar dat ik over deze onderwerpen ook regelmatig spreek en trainingen geef.

Volg mijn zoektocht naar geluk door je hier te abonneren!

Bedrijfsgegevens & contact

De Zevende Verdieping BV
Prinsengracht 486 C, 1017KG Amsterdam
BTW nummer NL862022496B01
KVK nummer 81258070

Wil je mij boeken als presentatrice of samenwerken met mijn YouTube kanaal of Instagram? Super leuk! Mail dan Britt Hogenhuis van &.Agency:  Sanny@and-talent.com