Omgaan met negatieve mensen. Hoe dan?

Ons geluk hangt voor een groot deel af van onze genen en onze opvoeding. Je kunt je geluksgevoel ook zelf vergroten door er bewuster mee bezig te zijn, door bijvoorbeeld aan Mindfulness te doen en een dankbaarheids-lijstje te maken. Daarnaast hebben de mensen in jouw omgeving een grote invloed op je. geluk

Positieve mensen liften je omhoog, en helpen je dichter bij je dromen te komen. Als jij het geluk hebt dat je veel van dit soort mensen om je heen hebt mag je heel blij zijn. Negatieve mensen en energie zuigers zijn er ook genoeg. Het vervelende is dat deze mensen zelf niet eens door hebben dat ze zo zijn, maar ze hebben met hun gedrag wel een grote impact op jouw leven en jouw geluk.

Ik kreeg van Lisa de vraag hoe ze om moet gaan met negatieve mensen. Juist nu ze zelf zo veel met positiviteit bezig is merkt ze hoe donker de mensen om haar heen eigenlijk zijn. In deze video vertel ik je hoe ik het zou aanpakken.

Hoop dat je er iets mee kunt! Wil je je meer verdiepen in dit onderwerp?

Dan zijn dit goede boeken:
-How to hug a Porcupine
Moeilijke mensen van C.A.L Hoogduin

omgaan met moeilijke mensen video

omgaan met negatieve mensen

You May Also Like

3 Comments

 1. 1

  Hee Sanny,
  Ik vind dat je heel goed uitlegt hoe mensen positief moeten zijn, je geeft goeie tips en ik vind de zinnetjes heel erg mooi en absoluut waar.
  Maar ik wil je wel graag even wijzen op het feit dat andere mensen niet expres negatief zijn. Ik vind het echt heel moeilijk om te horen wat je allemaal over je medemens zegt. Je geeft het zelf ook al aan, maar misschien realiseer je je niet helemaal dat negatieve mensen dezelfde gevoelens hebben als jij. Negatieve mensen zijn over het algemeen negatief omdat ze veel negatieve dingen hebben meegemaakt. Ik vind het wel een beetje hard van je om als advies te geven dat we negatieve mensen maar gewoon moeten vermijden.. Je kan simpelweg niet de negatieve mensen gewoon in twee groepen verdelen en dan een groep volledig negeren, zo werkt het leven nou eenmaal niet. Állen mensen die negatief zijn hebben liefde nodig. Hoe negatiever iemand is, hoe meer liefde hij nodig heeft.
  Want bovendien krijgen wijzelf waarschijnlijk ook negatieve gedachten en gevoelens als we mensen gaan proberen te ontwijken. Ik zie het juist als de uitdaging van het leven om deze mensen te accepteren, en ze misschien wel te helpen om ook positief te worden!

  Verder wil ik je er ook graag nog even op wijzen dat de groep mensen die jij beschrijft, wellicht wel een deel van jou kijkers kan zijn. Je verteld nu indirect aan een deel van je kijkers dat ze zichzelf moeten vermijden…. dat is niet bepaald een positieve invloed. Hoe verwacht je van negatieve mensen dat ze ooit positief kunnen worden als je tussen de regels door zoveel negativiteit ontvangt?

  Ik vind je laatste tip wel heel goed 🙂 Je kant echt nóóit teveel liefde geven. Doden met aardigheid is echt heel mooi gezegd. En ‘Wat je geeft krijg je terug’, dat klopt!! Waarom zou je dan niet die liefde aan negatieve mensen kunnen geven? Het is toch niet leuk als negatieve mensen weg kwijnen in eenzaamheid omdat jij vind dat ze jou liefde niet verdienen…

  Voor de rest, sorry, ik moest hier echt even op inspringen. Ik ben benieuwd naar wat je van mijn visie vind en ik zou er best meer met je over willen praten. Ik vind de rest van je blog heel goed, je brengt je adviezen echt met kracht en ik weet zeker dat veel mensen die het kijken heel positief worden van je blogs, ik wou je allen even wijzen op de andere kant.

 2. 2

  Ik vond deze video echt geweldig ! Bedankt Sanny !
  Ik vroeg me trouwens af of je tips had over events die met gezondheid te maken hebben, gezond eten etc 🙂
  Bedankt voor een leuke blog en youtube kanaal! Ben een trouwe kijker :-)!

 3. 3

  Hi Lieve Karina,
  Dankjewel voor je bericht. Ik ben zooo blij dat het iets voor je heeft veranderd. Juist voor de mensen die je al jaren kent is het moeilijke oude (rol) patronen te veranderen. Maar het kan wel, alleen zullen hun ego’s af en toe opspelen omdat jij ineens heel krachtig bent, en niet meer over je heen laat lopen (wat ze gewend zijn). Ze houden jou (onbewust) klein. Je hoeft echt niet met ze te breken of ruzie te maken, maar ze mogen best weten dat jij je zo niet (meer) laat behandelen. Ik denk dat je ze aan het denken zet als je dit bespreekt, het liefst 1 op 1, anders vormen ze een front. Zeg ze hoe jij je voelt, dat kunnen ze niet ontkennen. Vertel ze dat je het moeilijk vind om te gaan met iemand die veel dingen op een negatieve manier ziet.En dat jij je wilt focussen op positief denken. Je bent sterker dan je denkt! Liefs Sanny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *