Ochtend routine van een gelukkig mens

V I D E O: Wat doe jij als eerste als je je bed uitstapt? Je ochtend routine bepaald voor een groot deel hoe jouw dag er uit zal zien. Met een goede ochtend routine start jij je dag happy!

koff

Ik ben van nature geen ochtendmens, en dat betekent dat vroeg opstaan nog elke dag een uitdaging is. Omdat de vroege uurtjes ‘goud’ zijn voor mij, heb ik mezelf aangeleerd toch elke dag om 07.00 uur op te staan. Dat ging niet vanzelf. De eerste weken kwam ik er niet eerder uit dan 07.45 uur. En dan was ik eigenlijk nog dik een uur brak. Maar het wordt niet voor niks een ochtendroutine genoemd. De routine moest er gewoon nog een beetje inkomen. Het schijnt dat als je een nieuwe gewoonte wilt aanleren, je dit minimaal 2 weken lang elke dag moet doen omdat het dan ook in je biologische systeem komt.

Wat mij heel erg heeft geholpen in het begin is de muziek. Ik laat mijn vriend gewoon een lekker knal nummer aanzetten, waardoor ik langzaam mijn bed uit word gelokt. En meteen een lach op mijn gezicht heb. Water drinken helpt ook heel goed, omdat dit je organen wakker maakt, het ‘honger gevoel’ op gang helpt en je hierdoor naar de wc moet. En dat betekent je bed uit!

In deze video zie je hoe ik het liefste wakker word om de dag zo vrolijk en gelukkig mogelijk te starten. Voldoende tijd hebben helpt daarbij. 15 minuten korter slapen maakt niks uit voor je nachtrust maar doet een hoop voor je relaxte ochtend gevoel. Dit ritueel duurt mij een uur of een uur en een kwartier, dat hangt een beetje van punt 7 af.

Hier vind je trouwens ‘The 6 minute miracle morning‘, ook een goede manier om je dag positief te starten in 6 minuten!

Niet iedereen zal deze dingen fijn vinden om te doen in de ochtend, maar ik deel ze toch graag met jou, misschien haal je er wat inspiratie uit.
Hoe ziet jouw ochtend routine eruit? Lijkt die op de mijne?

 

 

Mijn wake – up muziek lijst:

Deze staat nu elke dag aan, er zit een hele lange opbouw in, vooral vanaf minuut 29 wordt ie echt lekker:
—> SoundCloud Throne of Blood

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *