NIET VOOR DE POES!

Dat we veel rotzooi naar binnen krijgen via onze voeding dat weten we wel, maar dat er zelfs chemicaliën zitten in onze tampons en maand-verbandjes?!!

Chemicals are not for pussies

In mijn dwaaltocht over het web stuitte ik op de blog van Tessa van Olst. Zij leeft bewust en wil van alles wat ze tot zich neemt de herkomst weten. Zo is ze er ook achter gekomen dat wij vrouwen allerlei chemische stofjes in onze punanies stoppen via tampons en maandverband! Ik had hier echt nog nooit over nagedacht (dankjewel Tessa).

Ze kwam erachter dat er in tampons, maandverband en inlegkruisjes een aantal stoffen (kunnen) zitten zoals dioxine (een bijproduct van chloor), pesticiden, rayon (houtschaafsel/houtpulp) en asbest. Door deze stoffen en het feit dat maandverband van synthetisch materiaal is gemaakt kunnen er allerlei schimmelinfecties, allergieën en irritaties ontstaan.

Wat ik wel cool vind aan Tessa, is dat ze niet zomaar stopt met het gebruiken van deze producten, maar dat ze er ook achter wilt komen waarom dit zo is, en waarom we hier niet over voorgelicht worden. Hoe ze dat doet lees je hier:

Tampon waanzin

Wat wel kopen?
Biologische tampons, inlegkruisjes en maandverbandjes kopen. Ook het bestaan hiervan kende ik persoonlijk niet eens. Dit zijn 2 biologische  merken. 
Yoni. Dit merk is bedacht door 2 Nederlandse powervrouwen. Wie en waarom? Zie je in de video hieronder.

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *