Mindfulness voor kinderen: is dat nodig?

In het kader van Happinez Festival 2019 heb ik een aantal toffe sprekers bezocht, waar ik meer van wilde weten. Deze keer ga ik langs bij mindfulness trainer Eline Snel. Ik ben heel benieuwd of ze mij nog lessen mee kan geven over opvoeding en hoe we de rust kunnen bewaren in de chaos van deze tijd.

Mindfulness voor kinderen? Is dat echt nodig? Kinderen kunnen toch heel goed in het nu zijn? Toch ligt het anders. Eline Snel traint al jaren met kinderen, en ziet dat kinderen de afgelopen jaren veel onrustiger zijn geworden. Toen Eline begon met het ontwikkelen van deze trainingen, bleek dat de kinderen een enorme behoefte hadden aan rust zonder alle onrust en verplichtingen. En aan alle ouders die kijken: ze geeft ook nog praktische tips en advies mee.

Eline’s boek ‘Stilzitten als een kikker’ is wereldwijd al bijna 1 miljoen (!) keer verkocht. Ze spreekt ook op het Happinez Festival 2019.

Ps: Kan je niet wachten op de volgende video? Abonneer je hier 🙂

Ik ging voor deze reeks ook langs bij schrijfster Susan Smithandlezeres Ellen Duim en psychotherapeut Hannah Cuppen.

 

VANDAAG GELUKKIG. MORGEN SUCCESVOL

Dat is de titel van mijn online programma die dit najaar zal starten. Een cursus die je helpt te ontdekken waar het nou echt om gaat voor jou, en wat jou het gelukkigst maakt. We gaan samen werken aan een positieve mindset, zodat je van daaruit kunt werken aan je successen van morgen.
Ben je nieuwsgierig? Meld je hier aan om op de hoogte te blijven als we gaan starten.

Misschien vind je dit ook leuk

3 Comments

 1. 1

  Goed onderwerp!

  Ik richt me meer op volwassenen, maar idd is mindfulness ook iets dat kinderen nu moeten aanleren.
  Vroeger niet nodig, maar met de huidige ontwikkelingen vind ik het wel nodig.

  Ze komen ook in dezelfde druk die volwassenen ervaren terecht. Dat begint helaas steeds jonger.

 2. 2
 3. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *