Mijn ochtendritueel!

Op deze blog interview ik regelmatig leuke mensen over hun ochtendritueel, maar onlangs werd ik zelf bevraagd over mijn ochtend routine door Eve Tomaszewski van de blog The Goaldiggers Club. Ik vind het zo’n leuk interview met video geworden, dat ik hier alvast een stukje deel:-)

 

Bewust leven is voor mij de manier om zo gelukkig mogelijk door het leven te gaan, en dat zou ik niet kunnen zonder het hebben van mijn ochtendritueel. Daarom begin ik de dag met het zetten van een intentie en een korte meditatie.

Goals are only goals until you wake up and make them real, wat is jouw goal?
Sanny: “Ik ben bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf, waarmee ik een online cursus voor geluk ga aanbieden. Ik wil mensen inspireren om bewuster te leven. Vanuit dat bewust zijn vind je je eigen geluk. En de kracht om alles te bereiken wat je wil. Als we allemaal blijer zouden zijn met onszelf, zouden we ook leuker worden voor anderen. Ik wil mensen structureel gaan helpen om een leven te krijgen waarin ze dat door hebben, zo kunnen ze ook beter hun doelen realiseren. De cursus moet uiteindelijk een combinatie worden van alles wat ik de afgelopen drie jaar geleerd heb van de mensen die ik heb geïnterviewd, de seminars die ik heb bijgewoond en de boeken die ik heb gelezen. Ik ben nu een half jaar bezig met de voorbereidingen en merk dat het veel tijd kost. Je denkt: ‘dat schrijf ik wel even’, maar schrijven is een creatief proces. Je moet inspiratie hebben, dat kan je niet forceren. De deadline staat op 1 maart, dus ik moet nog even hard doorwerken. Tegelijkertijd is mijn persoonlijke doel dat ik meer rust wil krijgen en wat vaker vrij wil zijn. Ik doe wat ik leuk vind en werk echt vanuit mijn passie, maar dan krijg je al gauw dat je 24/7 aan het werk bent, ook in de weekenden en avonden. Ik moet die twee goals dus met elkaar in balans zien te brengen.”

Geluk
“Geluk vinden is helemaal niet zo moeilijk te bereiken. We worden allemaal gelukkig geboren, in onze natuurlijke staat zijn we dus gelukkig. Alleen focust de maatschappij waarin we leven heel erg op wat er allemaal niet goed gaat. Hierdoor worden we angstig en krijgen we het idee dat we allemaal dingen moeten verbeteren aan onszelf. Daardoor raken we het contact kwijt met het natuurlijke in ons en vergeten we dat je geluk vooral moet vinden in jezelf. Ik weet dat ik in principe niets nodig heb – geen huis, geen relatie, geen baan – om gelukkig te zijn. Zelfs al zou ik dat allemaal kwijtraken – en natuurlijk heb ik dan even een moeilijke tijd – dan nog weet ik dat ik de kracht in mij heb om iets van mijn leven te maken. Daar heb ik niet iemand of iets anders voor nodig. Deze manier van denken bereik je niet van het een op het andere moment, daar moet je aan willen werken. Maar zodra je dat bewustzijn hebt gecreëerd en weet waar negatieve gedachten vandaan komen, kan je ze herkennen, erkennen -ook belangrijk! druk het niet weg- en besluiten er niet in mee te gaan. De negatieve dingen die we over onszelf denken zijn namelijk vaak niet waar. Door op een andere manier te leren kijken, zie je dat het alleen maar een gedachte is en niet de waarheid. Je hoeft je er dan ook niet meer door te laten tegenhouden bij het najagen van je goals.”

Lees hier de rest van het interview met o.a mijn ontbijt en beauty producten op The Goaldiggers Club.com

 

Video: Kyd Social Video

Fotografie: Lisa de Wolf

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

 1. 1
 2. 2

  Lieve Sanny
  ik zag zojuist het filmpje over wat je moet doen als je je kut voelt
  je zei inderdaad uithuilen daar kan ik op aanhaken
  want ik heb zelf uitgevonden is liefde en vragen wat er aan de hand is zodat degene die je liefde geeft je kan helpen , troosten , vertrouwen terug geven , opvrolijken, iemand die goed voor je zorgt die voor je in vuur en vlam staat en ook die je gerust kan stellen

  daar ben ik namelijk goed in als je er meer over wilt weten hoop ik dat je contact met me op neemt
  0619836862 mijn naam is Joost kostelijk
  ik wil je helpen door oprechte liefde te geven en hier boven staan de technieken dat ik daarvoor gebruik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *