7 APPS waar je blij van wordt!

Over het algemeen zorgt je smartphone meer voor stress en drukte dan voor rust. Maar dankzij een paar hele leuke en handige apps wordt dat nu anders:

headspace

1 HeadSpace. Gratis
Zoals we inmiddels wel weten is meditatie goed om de stress uit je lichaam te laten. En nieuwe energie en inspiratie te krijgen door de ruimte in je hoofd. Headspace is een app die je begeleid in de meditatie 10 minuten per dag. Het wordt super duidelijk uitgelegd door een prettige stem en mooie animaties. Deze app is dus handig voor mensen die beginnen met mediteren. Maar ook als je geen beginner bent is ie heel relaxt, want ik ben soms zo moe, dat ik mediteren ook weer als een taak ga zien, op die momenten luister ik naar deze app, en hoef ik zelf maar weinig te doen.

 

grattitude
2. Gratitude Diary. GratisDeze app is zoals de naam al zegt een soort dagboekje waarin je kan opschrijven waar je dankbaar voor bent. Vaak schrijf ik hierin als ik in de trein zit, of ergens moet wachten. Door bezig te zijn met de goede dingen in je leven voel je je weer beter over jezelf. En het is ook erg leuk om terug te lezen waar je een tijd geleden blij om was, vaak ben je heel veel (kleine) dingen alweer vergeten. 

 

 

 

 

 

3. Wunderlist. Gratiswunderlist

Zonder deze app zou er niet veel terecht komen van al mijn dromen en ideeën. Dit is een to-do-list app. Je maakt een hele lange lijst waarin alles staat dat je ooit nog wilt doen. Hoef je ook niet bang te zijn dat je dingen vergeet. Je deelt je taken op in stukjes en plant ze in op een specifieke dag (nooit meer dan 5 taken op een dag). Vooral het afvinken is heerlijk, en als het niet lukt iets af te krijgen dan krijg je een reminder. Je kan hierin ook andere informatie krijt zoals notities, foto’s en bestanden. En hij werkt ook op je computer.

4. Momentum. Gratis

Dit is een simpele app voor op je computer, deze app bezorgd mij elke dag een lach op m’n gezicht. Elke ochtend als je een internet pagina opent, zie je beeldvullend een prachtige foto, met een inspirerende quote (onderaan), in het midden vul je in waar je je die dag op wilt focussen, bijvoorbeeld; veel concentratie, of een bepaalde intentie zoals denken buiten de box, of zonder oordeel. En rechts onderin kun je to-do’s toevoegen. Dit is de link. Hij werkt alleen op: Google Chromed

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Evernote. Gratis2

Evernote zie ik als mijn ideeën notebook. Dus hierin komen alle ideeën terecht die ik ooit heb gehad, onderwerpen die ik wil behandelen of interview- vragen die ik wil stellen. Eigenlijk alles waarvoor ik vroeger Word gebruikte. Maar ik gebruik hem ook voor dingen als reisinformatie zoals tickets en hotelgegevens, deze app gebruik ik zowel mobiel als op mijn PC, daardoor heb ik alles bij de hand.

 

 

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *