Lockdown: omgaan met piekeren, zorgen en angstgedachten

Van een goede vriendin die arts is in het ziekenhuis, krijg ik volop mee wat een heftige chaos het daar nu is. En ik hoor van ondernemer-vrienden dat ze nu niet meer weten hoe ze de komende maanden hun hypotheek gaan betalen. Het is heftig, het is klote en het is begrijpelijk om nu in een staat van piekeren, zorgen en angst te blijven. 

Vergeet alleen niet dat je mindset een extreem grote invloed heeft op alles wat je doet en wilt bereiken. Dus juist nu wil je je bewust worden van je mindset. Vanuit een mooie positieve staat maak je namelijk hele andere beslissingen en krijg je veel betere resultaten, dan vanuit een staat van stress en angst. Vanuit angst kun je niet creëren.

Moet je de huidige situatie dan maar negeren? Nee zeker niet. Maar zelfs als het niet goed met je gaat, kun je ervoor kiezen om je niet langer dan nodig onder te dompelen in negatieve gevoelens. Je bent nog steeds eigenaar van jouw leven. Jij hebt nog steeds de kracht om te manifesteren, om jezelf te helen, om te creëren wat jij wilt. Alleen veel mensen komen hier niet omdat ze in de pieker, zorgen en angst-stand staan.

Als je wilt dat je leven verandert, moet je BESLUITEN dat je leven verandert. 

Check daarom elke ochtend in bij jezelf. Hoe voel je je? Als je stress hebt, boos bent, je je overweldigd voelt, moe of gefrustreerd bent, sta jezelf dan toe om die emoties te doorvoelen. Het is oké. Je heelt ze, door ze te voelen. Maar voel ook aan wanneer het tijd is om verder te gaan, en niet onnodig te blijven hangen in de slachtofferrol. Dat is namelijk het makkelijkste om te doen. Klagen en wijzen naar een ander.

Vraag jezelf af:

?Hoe sta ik erbij? Wanneer je lacht en rechtop staat, voel je je beter dan wanneer je schouders naar beneden hangen en je sip kijkt

?Waar is mijn focus? Focus je op alles wat slecht gaat en wat je niet kunt controleren? Of op waar je dankbaar voor bent. Vanuit een staat van dankbaarheid gaan dingen meer vloeien

?Hoe praat ik tegen mezelf? Je taalgebruik is van hele grote invloed op hoe je je voelt. Hoe praat je tegen jezelf? En wat zeg je tegen anderen over jezelf of je situatie? Dit programmeer je letterlijk in jezelf. Dit worden je nieuwe overtuigingen. Dit is wat je aantrekt.

De volgende keer dat je in een staat van piekeren, stress of angst bent – ga dan eens na: hoe is je houding, wat is je taal en waarop ligt je focus? Verander het en zie hoe je emoties veranderen.

Wil je meer weten over je onbewuste gedrag, je kwaliteiten, de wet van aantrekkingskracht en je belemmerende overtuigingen? 17 januari beginnen we weer met ons online programma Vandaag Gelukkig, Morgen Succesvol. Ruim 1.000 mensen deden mee, en we hebben levens compleet zien veranderen. Samen met Jorg help ik je graag aan een fantastisch 2021. Ga je deze 8 weken mee op reis naar een mooier en gelukkiger leven? Klik dan hier voor alle info en reviews.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *