Leren mediteren: Geleide meditatie om dichter bij jezelf te komen

In mijn vlogs zie je me regelmatig heen en weer vliegen van de ene afspraak naar de volgende borrel of sportles. In alle hectiek die het leven met zich mee brengt is het daarom fijn om af en toe de tijd te nemen om tot mezelf te komen. Dat geldt voor ons allemaal. En ja van Netflixen op de bank rust ik ook uit. Maar mijn stress verlies ik er niet echt door, ik parkeer het alleen even.

 

Als ik op een diepere laag wil ontstressen en dan moet ik alles wat er is helemaal toestaan. Ik laat al mijn gedachten er gewoon even zijn. Mediteren kan je hier geweldig bij helpen. Ik zou niet zeggen dat het makkelijk is, maar wel heel simpel. Iedereen kan leren mediteren. Het enige dat je nodig hebt is een beetje geduld.

Meditatie: Een poging om je werkelijke zelf te ervaren.

Maar mediteren doe je niet alleen om stress uit je lichaam weg te laten vloeien. Het is voor mij juist een richting bepaler. Als mijn mind helemaal vol zit en ik het allemaal niet meer weet, of ik heb een moeilijke beslissing te maken, juist dan mediteer ik.

Hoe begin je?

Ga ergens zitten in een ruimte waar je niet gestoord wordt. Op de grond of op een stoel. Zit je op een stoel zorg er dan wel voor dat je niet leunt tegen de rugleuning, zo kun je niet in slaap vallen. Je kunt een geleide meditatie doen zoals deze video, of mediteren via een app zoals de Headspace App.

Muziek

Ik mediteer ook graag op muziek en mantra’s. Dit is mijn persoonlijke Spotify lijst. 

Voordelen van mediteren
 • Je ontlaad stress
 • Je vergroot je focus
 • Je maakt contact met je intuïtie
 • Het ontspant de geest waardoor je ruimte creëert voor jezelf en nieuwe ideeën
 • Het geeft je het vermogen beter met fysieke, emotionele en mentale pijn om te gaan.
 • Je hebt minder last van angst.
 • Je hebt meer compassie
 • Je bent creatiever
 • Je geheugen versterkt
 • Meer energie!
Deel deze video ook vooral met mensen die er baat bij hebben! Ben benieuwd hoe je het vond 🙂

Misschien vind je dit ook leuk

5 Comments

 1. 1

  Wat een fijne geleide meditatie Sanny. Mooie muziek, ontspannen stem en leuke tip met de vraag stellen / vragen laat me zien wat ik moet doen. Hier zou je vaker iets mee moeten doen wat mij betreft 🙂

 2. 2

  Hoi Sanny, waar kan ik de muziek vinden die je gebruikt hebt in dit filmpje? Staat niet in je spotify lijst.

  Verder vind ik je geweldig, krijg energie en tegelijkertijd ook rust door je filmpjes.

 3. 3

  Beste Sanny,

  Wat een interessante video! En zo’n mooie muziek! Hoe heet de muziek? Zoals Marjolein ook al aangeeft, staat die helaas niet in je spotify list.
  Alvast bedankt voor je reactie!

 4. 4

  Mooie plek! Nog een aanvulling op het mediteren met de handpalmen omhoog. Als je de handen met de handpalmen omhoog op je bovenbenen laat rusten heeft dit ook een fysiek voordeel. Je opent namelijk, op subtiele wijze, je borst iets meer. Je schouders komen iets meer naar achteren en de schouderbladen komen naar elkaar toe. Hierdoor kom je meer in een waardige en toch ontspannen houding. Misschien leuk om te vermelden,… ik heb hier enkele begeleide meditaties en ontspanningsoefeningen beschikbaar gesteld.

 5. 5

  Hi Sanny,

  Heerlijke muziek op de achtergrond bij deze. Wie is dit?

  Dank voor je reactie!
  Liefs Mariska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *