TIP OM VAKER POSITIEF TE ZIJN

Vandaag in mijn zoektocht naar geluk: Een tip om vaker positief te zijn, en minder te piekeren.

 

Als je van nature appeen optimist bent -zoals ik- wil dat niet zeggen dat je nooit negatieve gedachtes hebt of piekert. Integendeel. Er zijn zonnige periodes vol van mogelijkheden en inspiratie, en er zijn dagen dat het zwaar bewolkt is, en dat je het contact met je passies en je dromen even kwijt bent.

Hoe zorg je er dan voor dat de wolken verdwijnen en dat je de warmte van de zon weer voelt?

Zet een reminder voor positiviteit! Dat kan je alarm op je mobiel zijn, een krabbel op je hand, of een bepaald voorwerp dat je speciaal hier voor kiest. Ik zet een aantal keer per dag ‘Gedachten?’ in mijn telefoon.

Elke keer dat jij deze reminder ziet kun je je afvragen; waar zijn mijn gedachten op dit moment? Zijn ze positief? Of negatief? Als je merkt dat ze negatief zijn, en dat je aan het piekeren bent, kies er dan met volle aandacht voor om wel positief te zijn. Focus je niet meer op je negatieve gedachten, maar laat ze los. Keer met je aandacht terug naar datgene waar je mee bezig was.

Als je dit vaak genoeg herhaalt zul je merken dat je op een gegeven moment deze reminders niet meer nodig hebt, en dat je uit jezelf merkt dat je een negatieve gedachte hebt. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is deze voorbij te laten gaan, en je te focussen op het moment.

Challenge: Doe deze oefening samen met iemand, die ook positiever in het leven wil staan. Stuur dan een sms/ app naar elkaar in plaats van bovenstaande reminder. Als je afspreekt met elkaar, kijk dan eens of het lukt om enkel over positieve dingen te praten! Geen geroddel over anderen, geen geklaag!

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *