Kirchberg: Onze nieuwe favoriete ski gebied! Vlog

Vorige week waren we met een leuke groep bloggers vier dagen te gast in Kirchberg, Tirol op uitnodiging van Zoover. En die Tirolers snappen het wel hoor: verse sneeuw of niet, ze zorgen met 500 sneeuwkanonnen en snowfarming (het inpakken en bewaren van vers gevallen sneeuw) ervoor dat je altijd kan skiën, boarden en rodelen. Dat rodelen gaat trouwens echt hilarisch hard haha.

Sanny en Jorg in de sneeuw

Kirchberg Klub

Skigebied
In een uurtje vlieg je van Amsterdam naar Innsbrück, waarna we nog een uurtje naar Kirchberg moesten rijden. We sliepen heel toepasselijk in het Alpen Glückhotel (Gelukshotel) Kirchbergerhof, een heel fijn hotel met zwembad en meerdere sauna’s. Van daaruit verkenden we elke dag met een skileraar de pistes van Kirchberg, Kitzbühel en Jochberg. Die drie dorpen liggen naast elkaar en zo heb je samen 51 liften en 190km aan geprepareerde pistes. Die pistes zijn trouwens op veel plekken lekker breed en met een flink aantal blauwe pistes is het zeer toegankelijk voor beginnende skieërs.

Hier zie je ons volledige avontuur van 4 gezellige dagen in Kirchberg:


Altijd op de hoogte blijven van de laatste videos? Abonneer je hier 🙂

 

Lekkere brede pistes

 

Ski-familie!

 

Nacht rodelen
‘S avonds laat zijn we gaan rodelen en wat is dát gaaf zeg. In het donker met een bloedgang over een 3,5 km lang parcours. In het begin hadden we nog onze twijfels. We hadden het nog nooit eerder gedaan en vonden het behoorlijk spannend, maar wat is dit leuk zeg! Vooral als je doorhebt hoe je moet sturen en remmen (ja dat kan:-). Je moet wel oppassen want ik ging zo hard dat ik uit de bocht vloog en mijzelf en mijn slee uit een vangnet kon trekken haha.

Mijn vangnet en ik, een top combinatie!

Heerlijk eten
Iets wat bij de Franse pistes altijd goed zit maar waar de Kirchbergers toch echt niet voor onder doen: het eten. Pasta scampi, warme choco en kaiserschmarren (pannekoekjes). Het ging er allemaal goed in.

Ons favoriete restaurant op de piste is: Steinberg Kogl. En als je in Kirchberg verblijft moet je ook echt even gaan eten bij: KupferstubeDit restaurant dat gerund wordt door een super lief stel, heeft al meerdere barbecue prijzen gewonnen, dus als je van een vis of vleesje van de bbq houdt ga erheen!

De laatste avond aten we halverwege de rodelbahn (zie vlog) in een zeer goed restaurant met fantastisch uitzicht over heel Kirchberg en de rodelbahn zelf: Obergeisbarg

Heerlijke pasta van Steinberg Kogl

Choco chocooo

 

Ps: Altijd op de hoogte blijven van de laatste videos? Abonneer je hier 🙂

Een aantal van deze mooie foto’s zijn gemaakt door Chris Konig.

Misschien vind je dit ook leuk

4 Comments

  1. 1

    Super leuke blog! Wij gaan in januari naar Kirchberg dus zeker handig. Vraagje: waar is je mooie skipak (broek/jas) van?

  2. 3

    Leuke video Sanny! Moest erg lachen om de squats van Jorg. Ik zag (geloof in een andere video) dat je gave nieuwe boots droeg op deze skivakantie! Vlak ervoor online besteld. Waar zijn deze van?

    Groet,
    Dionne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *