Kerstgedachtes

Zo, ik merk wel dat het einde van het jaar nadert zeg. De dagen zijn zo kort, en het is zo donker in de ochtend dat ik echt alle trucs  uit de kast moet halen om mezelf mijn bed uit te slepen.

 

Maar toch zou ik onze donkere en koude feestdagen in Nederland voor geen goud willen missen. Ik heb het ooit geprobeerd. Kerst op het strand. Maar het klopte niet. Voor  mij heeft kerst niet zozeer een religieuze betekenis maar ik zie het meer als een moment waarop ik extra wil connecten met de mensen waar ik van hou. Ik organiseer leuke etentjes, geef ze cadeautjes en vertel ze waarom ze zoveel voor me betekenen. Ik vind het ook leuk om op het jaar terug te blikken, om zo nog even stil te staan bij alle successen die we hebben beleefd, voordat we onze blik weer vooruit zetten.

 

Ik wil je vragen, wat is jouw kerstgedachte? En hoe draag jij die over? Stuur je een kaart met de post, een e-card? Of pak je het heel anders aan?

Ik vind het leuk om jullie reacties te verzamelen en deze dan in een volgende video terug te laten komen. Je kunt nu een persoonlijke animatie kerstkaart maken via #KerstgedachteAAN 

Uit deze video haal je wellicht inspiratie? Dit is hoe ik mijn kerstgedachte aan zet:

 

  •        Maak tijd voor romantiek
  •       Denk ook aan mensen die het minder goed hebben, door bijvoorbeeld geld te geven aan de voedselbank, of    kleding te doneren aan vluchtelingen, via het rode kruis.
  •        Maak tijd voor spelletjes en een goed gesprek
  •        Party!!!! (in je onesie;-)
  •        Ga de deur uit en beleef! Doe iets dat je niet zo snel doet: Musea, een concert, theater, een lange wandeling, bak een taart met je moeder of help je vader met klussen.

 

Ik zou zeggen: lichten UIT, kerstgedachte AAN!

Liefs Sanny

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *