Januari doelen – Goede voornemens

78% van de Nederlanders is weer begonnen met goede voornemens, dat blijkt uit een onderzoek van het ING Economisch Bureau. De populairste voornemens? Afvallen (13%), minder druk maken (9%), meer sporten/bewegen (7%), nieuwe of andere baan vinden (5%), zuiniger met geld omgaan (5%).

Goede voornemens zijn over het algemeen lastig vol te houden, omdat je daarvoor echt een aantal belangrijke zaken in je leven moet veranderen. Het belangrijkste is dat je concreet maakt voor jezelf wat je wilt bereiken. ‘Meer sporten’ is te vaag, beter kun je zeggen, minimaal 2x per week sporten, of nog beter 1x per week een lange wandeling maken en 1x per week een lesje pakken op de sportschool. Deel een groot doel op in kleine doelen, dan is er een grootere slagingskans.

Toch blijkt dat, wie zijn goede voornemens 3 maanden lang vol kan houden, deze dan ook de rest van het jaar kan blijven volhouden. Zelf doe ik niet aan goede voornemens voor een heel jaar. Een jaar vind ik te lang, onoverzichtelijk en vrijblijvend. Liever zet ik kleinere stappen, per maand. Hiermee ben ik begonnen in december.

Op mijn december doelen heb ik veel reacties gekregen op Facebook en Twitter. Dankjewel! Vaak hoorde ik dat ik te veel doelen had. En dat klopt. Ik mag ook minder veeleisend zijn naar mijzelf, maar toch is het gelukt het meeste te halen! Dit zijn de december doelen die ik niet heb behaald:

– nieuwe dingen doen: schilderen
– 10.000 abonnees hebben (huidige stand 8522)

Mijn doelen voor januari zijn:
Persoonlijke doelen:
* Nieuwe inspiratie opdoen in Kaapstad, waar ik half januari heen ga voor vakantie.
* Minimaal 1x per week in de natuur zijn.
* 2x per week 10 minuten trainen met de Kettle bel.
* Trots zijn op mezelf

Werk:
* Vooruit werken met mijn video’s, zodat ik in alle rust op vakantie kan half januari.
* Mijn Voice-over werkzaamheden uitbreiden, en werken in thuis studio. Demo opnieuw editen, en inschrijven 3 nieuwe bureaus.

Uit mijn Comfort Zone:
* 2 nieuwe recepten proberen

less more

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *