InSync | Wat is belangrijk voor jou en hoe bereik je het?Lieve mensen van het goede leven. Het is 2017! Ik wens jullie bij deze allemaal een fantastisch nieuw jaar waarin je alles gaat doen waar je van droomt. Vandaag lees je hier deel 3 over ‘InSync leven’: wat is belangrijk in je leven en hoe bereik je dit? Heb je deel 1 en 2 gemist? Klik dan hier:

 1. Eén zijn met jezelf en waarom dat zo goed voelt.
 2. Hoe kun je samenwerken met je innerlijke criticus?

De innerlijke criticus is vaak het stemmetje dat je tegenhoudt om datgene te doen dat je het liefste doet. Nu je beter weet waar die criticus vandaan komt en hoe je ermee samenwerkt, staat niets jou nog in de weg om keihard voor je dromen te gaan. We gaan ontdekken wat voor jou echt belangrijk is en hoe je dit nog makkelijker kan bereiken. We gaan je koers bepalen, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen.

 Stap 1 | Kom erachter wat je wilt

Een goede oefening om er achter te komen wat je wilt, is door de volgende 4 vragen stap voor stap in te vullen. Leg je telefoon in een andere kamer, pak een leeg A4’tje en ga ergens rustig zitten aan een tafel of bureau. Vul dan de 4 vragen hieronder in. Zorg dat je genoeg ruimte hebt voor je antwoorden. Heb je meer ruimte nodig? Pak er gewoon nog een vel bij.

 

1. Waar houd je van?

Maak een lijst van alles waar je heel erg van houdt. Katten, honden, vakanties, lunchen, mensen helpen, pretparken, muziek, je oma. Begin maar gewoon ergens en blijf schrijven tot je echt niets meer weet.

2. Waar heb je een hekel aan?

Doe nu hetzelfde als bij punt 1, alleen dit keer maak je een lijst van alle dingen die je absoluut niet in je leven wilt.

3. Waar ben je gepassioneerd over?

Dit zijn de dingen die je het allerleukste vindt om te doen. De dingen waar je energie van krijgt. De dingen die je het liefst elke dag zou doen. Of je er nou geld mee kan verdienen of niet.

4. Wat wil je écht?

Lees voordat je dit invult nog eens rustig de dingen door waar je van houdt, wat je haat en waar je gepassioneerd over bent. Nu zal je onderbewustzijn je helpen om beter deze laatste vraag in te vullen: wat wil je in je leven? Ook hier geldt: begin gewoon te schrijven, probeer je zelf niet te censureren. Dit lijstje kan later best veranderen en dat mag.

Stap 2 | Vraag specifiek


Nu je weet wat je wilt, ga je het specifiek maken. Waarom is dit belangrijk? Mensen komen vaak niet verder dan dat ze meer van dit of dat willen.

Maar als je niet concreet bent in wat je wilt, is het ook veel moeilijker om het in te plannen en te behalen. Soms zeggen mensen: “Ik wil meer geld” maar als je die mensen dan een euro geeft en zegt: “Gefeliciteerd, je hebt je doel bereikt” dan zeggen ze ineens: “Ja, nee, zo bedoelde ik het niet.” Maak dus volledig duidelijk wat je wilt.

 • Kijk naar je lijst van wat je wilt, pak 3 dingen die voor jou belangrijk zijn en formuleer deze als specifieke doelen. Dit mag iets kleins of groots zijn. Wat heb je nodig, waarom en wanneer?
 • Nu je exact voor ogen hebt wat je wilt, kan je de stappen naar je doel opdelen in een tijdschema. Maak je niet druk als je nog niet alle stappen weet, maar deel de dingen in die je al wel weet. Schrijf op wanneer je dit doel realistisch gezien zou kunnen halen. En reken dan terug naar de datum van vandaag. Deze planning zal niet volledig verlopen zoals jij wilt, dat kan ik je nu alvast zeggen, maar dit is wel je houvast.

 

 Tip om door te zetten

De eerstvolgende keer dat je weer naar je lijstje kijkt zul je misschien denken: “Ja jeetje, hoe ga ik dit nou weer doen?” Waarbij direct je innerlijke criticus de kop opsteekt en 11 redenen bedenkt waarom dit allemaal gaat mislukken…. Wees dit voor en lees deze tips die ik van Tony Robbins kreeg. Jorg en ik hebben hier beiden enorm veel aan gehad in het bereiken van onze doelen:

 

1. Vraag iemand om je te helpen
Vraag iemand die je kan helpen. Wat jij wilt is iets wat iemand anders al heeft. De truc is diegene te vinden, en uit te vogelen hoe hij of zij het heeft gedaan. Maar let op! Ik krijg dagelijks ook veel mailtjes van mensen die willen dat ik ze help. Ik kan alleen niet iedereen helpen, want dan ben ik daar de hele dag mee bezig. Degene die ik wél help doen iets heel slims: Ze creëren waarde.


Voordat je iemand vraagt je te helpen, bedenk dan welke waarde je hem of haar kan bieden. De meeste mensen maken de fout alleen maar te vertellen wat zij nodig hebben, op deze manier zullen ze geen hulp krijgen. Ze vragen tijd en kennis van iemand die vaak bijzonder druk is, maar hebben zelf niets te bieden. Als je helemaal niets kan bedenken trakteer diegene dan op een lekkere lunch of diner. Zulke mensen krijgen namelijk aan de lopende band verzoeken om een bakkie koffie te doen. Volgens Jorg is dit codetaal voor ‘Ik wil graag jouw kostbare tijd zonder dat jij daar wat aan hebt’ Daar moet jij doorheen breken.

2. Vraag met absolute overtuiging

Als jij niet overtuigd bent van wat je eigenlijk wilt, hoe moet iemand anders dat dan zijn? Toon absolute overtuiging in je woordkeuze en je houding.

3. Vraag totdat je krijgt wat je wilt
Verander je vragen totdat je krijgt wat je wilt. Wanneer je succesvolle mensen bestudeert, zul je zien dat zij altijd door blijven gaan met vragen, blijven proberen, hun aanpak blijven veranderen. Net zolang totdat ze weten dat ze vroeg of laat iemand vinden die hen kan helpen bij wat ze willen.

 

En nu iets heel belangrijks

Als laatste stap voor vandaag: doe nu direct één ding dat je dichter bij je doel brengt. Voordat je wegloopt en iets anders doet. Al is het maar iets heel kleins. Dit kan een telefoontje zijn, een boek bestellen dat je nodig hebt, of een afspraak maken met iemand die je verder kan helpen.

Alleen jij ben verantwoordelijk voor het veranderen van je koers. Alleen jij hebt invloed op het bereiken van je doelen. Alleen jij weet wat je kunt en wat jouw grootste potentieel is. Dat is InSync leven. De kracht zit in jezelf!

Ga er mee aan de slag, en laat me weten wat het jou voor inzichten geeft. Ik ben super benieuwd!

Ps: Altijd op de hoogte blijven van de laatste videos? Abonneer je hier 🙂
Dit artikel is een samenwerking met Activia

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

 1. 1

  Hi Sanny! Ik heb zojuist jouw site ontdekt en ik word me toch een portie enthousiast!

  In november van 2016 ging ik namelijk op zoek. Niet naar mezelf, maar naar mijn drive, mijn passie, mijn ding. Daarnaast ging ik ook op zoek naar geluk. Ik lees ijverig, van wetenschappelijk rapport tot zelfhulppulp en ik doorzoek het internet. En ik hou mijn avonturen netjes en trouw bij in een blog. Zo ben ik er dus ook achter gekomen dat de vraagstukken waarmee ik zat en soms nog zit bij heel veel mensen door het hoofd spoken.

  Ik ga vanavond eens op mijn gemakje jouw site doorzoeken en je vlogs bekijken. Thnx voor de inspiratie en de motivatie! Ik blijf je zeker volgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *