In balans zijn bestaat niet.

You gotta live a little. Het is heel goed om in balans te willen zijn. Maar we moeten ook een beetje oppassen dat ‘in balans leven’ niet te hard moet van onszelf. Ik kom steeds meer mensen tegen die super streng zijn voor zichzelf, en een schuldgevoel hebben als ze niet naar de yogales zijn gegaan, of een keer een pizza eten. Tegen die mensen wil ik dit zeggen:

Het leven is een balans tussen vasthouden en los laten

Zo. Dat moest ik even kwijt. Ik ben heel benieuwd hoe jij hierover denkt? Herken jij je hierin? Of ben je meer een Go-with-the-flow type?

 

in balans

 

in balans, het bestaat niet

Misschien vind je dit ook leuk

5 Comments

 1. 1

  Hey! Dit is precies wat Inez van Oord in ‘Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?’ zegt. (Leestip!) Mensen doen vaak een radicale ‘ingreep’ om weer in balans te komen. Maar dit zorgt er voor dat de balansmeter helemaal naar de andere kant slaat. Mijn motto is daarom ook: doe maar lekker gewoon, dan doe je al gek genoeg 🙂 Fijne dag Sanny!

  • 2
 2. 3
 3. 4

  Klopt helemaal! In mijn geval herstellend van een burn-out voelt dit soms zo lastig. Ene moment sport ik veel, onderneem dingen (voorzover mijn lichaam dit toe laat), eet gezond en voel ik me happy. Maar dan trapt mijn lichaam op de rem en voel ik lichamelijk en psychisch dat het al te veel is. En dan ga ik rusten alleen neem ik dit dan zo letterlijk dat het alleen nog maar rusten wordt en nauwelijks iets leuks, bang om te veel te doen en me weer ziek te voelen. Het filmpje heeft me aan het denken gezet hoe ik kan zorgen voor een planning waarin voldoende rust is om te herstellen maar wel voldoende plezier in voorkomt om lekker te voelen. Fijn weekend!

  • 5

   Wat leuk dat je een reactie achterlaat, en wat fijn dat je een goed gevoel eraan overhoudt. Liefs Sanny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *