Ik ga blind op reis, en jij misschien ook!

Aanstaande zaterdag ga ik op citytrip, maar ik heb nog geen idee waar naartoe, want het is een ‘blind citytrip’. Een verrassing dus. Blinde citytrips zie je steeds meer verschijnen omdat mensen steeds vaker even kort weg willen, en reisorganisaties het zonde vinden om met lege kamers en vliegtuigstoelen te blijven zitten.

 

Help mij, en win een citytrip!

Het enige dat ik weet is dat ik 4 dagen op reis ga samen met mijn zus Charlotte, via De Jong Intra Vakanties en KLM.  Nu heb ik net een hint gekregen, maar ik kom er totaaaal niet uit. Kunnen jullie me helpen? Als je het goed raad, maak niet alleen mij gelukkig maar maak je zelf ook kans op een blind citytrip. Pas vlak voor vertrek horen we waar we daadwerkelijk naar toe gaan.

Ik kreeg deze bal, en doelpaaltjes opgestuurd:

Blind citytrip De Jong Intra

Ik weet nu in elk geval dat we met KLM vliegen, maar vind het wel erg lastig hoor. Ik kreeg ook nog deze tekst om het extra ingewikkeld te maken:

Hints Blind citytrip

Ik vind deze hint wel heel lastig hoor. Ik heb helemaal geen verstand van voetbal, en best out of 7 heb je volgens mij meer met ijshockey en basketbal? Er zijn ook geen voetbalteams met deze kleuren ben ik inmiddels achter… En er is ook iets met een verliezer… En nu maar hopen dat ze met bitterzoet iets zonnigs bedoelen?! Ik zou dolgraag nog een keer terugwillen naar Valencia of Lissabon

Waar ga ik heen?

Nou de voorpret is in elk geval begonnen. Ben jij beter in hints dan ik, vertel dan waar ik heen ga! Haha.

Je doet het niet alleen voor mijn plezier maar ook voor jezelf als je hier klikt en hopelijk jouw eigen blind citytrip wint!

 

De oplossing

Ok, inmiddels kun je niet meer mee doen en vertel ik je de uitslag van de moeilijke hint..poe poe, wij dachten zelf aan Madrid of Milaan, en waren mega verrast zoals je binnenkort in onze vlog kunt zien. In de buurt kwamen we wel want de kleuren sloegen inderdaad op Spanje.

 

De hint: De kleuren van het balletje en de pionnen zijn Spaans en het balletje ‘trappen’ refereert naar de Spaanse trappen. Daarnaast verwees (bitter)zoet leven naar La Dolce Vita en ‘je komt er wel’ is ook nog een kleine verwijzing naar alle wegen leiden naar Rome. Het getal zeven verwees na het feit dat Rome de stad is van de zeven heuvels.

Misschien vind je dit ook leuk

12 Comments

 1. 1

  Leuk Sanny! Veel plezier.
  Zou het Barcelona zijn? Is echt een voetbalstad en vlag van Barcelona is ook rood met wit en geel?

  Denk dat best out of seven met de penaltyronde te maken heeft, die wordt gedaan bij gelijkspel.
  En bitter sweet refereert dan mischien naar het verlies van Spanje tegen NL tijdens WK 2014 in een van de eerst eerste rondes, terwijl ze het wk daarvoor wereldkampioen zijn geworden?

  In iedergeval heel veel plezier en laat je lekker verrassen

  • 2

   Thanks, jij bent een stuk beter op de hoogte van voetbal dan ik haha. Ik hoop echt op Barca!! Als je ook een citytrip wilt winnen kun je Barcelona invullen in de link he?! Hoop dat je wint.

 2. 3

  Het EK is dit jaar in Frankrijk en de zevende wedstrijd is even zoeken in… Bordeaux… Bitterzoet kan te maken hebben met de wijn?

  • 4
 3. 5
 4. 6

  Ik denk Istanbul. Zoet van het turks fruit..geel rood van Galatasaray. Zou er graag ooit heen gaan..europeesch gedeelte en Aziatisch gedeelte in 1 stad!!

 5. 9
 6. 10

  Spannend, veel plezier in ieder geval. Met die hints zou ik ook niet veel kunnen bedenken, maar met een vliegtuig waarvan de vleugels en motoren ondersteboven zitten kom je niet heel ver haha ;).

  • 11

   hahah judith! Hoe grappig, ik had het heel snel in elkaar gezet, en dacht al, mm dat ziet er raar uit maar ik dacht, opschieten. haha Ik gier het uit.

 7. 12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *