Boekreview ‘Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd’

Het boek ‘The Secret’ kennen de meeste van jullie wel denk ik. Het is gelezen door miljoenen mensen ter wereld en heeft heel wat los gemaakt, omdat mensen ineens beseften dat ze een grotere invloed hebben op hun omstandigheden dan ze daarvoor dachten. The Secret heeft ‘de wet van de aantrekkingskracht’ wereldberoemd gemaakt. Maar het was Wallace D. Wattles, die dit ‘geheim ontdekte en zijn bevindingen beschreef in boek ‘The science of getting rich”.

 

Ik heb beiden boeken gelezen en hoewel ik kritisch ben naar sommige uitspraken (met betrekking tot ziekte en gezondheid) hebben ze wel mijn leven veranderd. Ik leerde dankbaar te zijn voor werkelijk alles, dit maakte me het positieve mens dat ik vandaag de dag ben.

 

En ik leerde dat je altijd moet blijven doorzetten als je iets écht wilt. Ook al zie je nog geen enkele vooruitgang, weet dat er iets in werking is gezet zolang je maar blijft vertrouwen, blijft geloven dat het gaat gebeuren. Op een dag komt het zaadje van je verlangen uit en zie je dat je gelijk hebt gehad.

 

De Secret is inmiddels 10 jaar oud en kent vele spin offs zoals The Power, The Magic, en het werkboek, en nu is daar weer een boek bijgekomen: ‘’Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd’. Ik kreeg het opgestuurd van uitgever Kosmos, en was erg benieuwd naar de inhoud aangezien de materie inmiddels bekend is.

Het boek is een verzameling van de meest inspirerende verhalen die Ronda Byrne, -schrijfster van The Secret -in al die jaren opgestuurd kreeg, en van kernachtige lessen uit The Secret. Mensen delen hoe ze zich verzoenden met familie leden, hoe ze hun droombaan vonden, hun huis verkochten door liefde te voelen voor de aanstaande bewoners, en hoe ze meer geld/ geluk of gezondheid naar zich toe trokken.

 

Het lezen van de verhalen werkt super aanstekelijk, en is een motiverende manier om alle lessen uit the Secret weer vers in je hoofd te krijgen. Dit is een aanrader voor échte Secret-fans. Ik vind persoonlijk niet alle verhalen even krachtig omdat sommige ervaringen van lezers minder verhalend zijn verteld. Ondanks dat leest het lekker weg. Wél heel origineel dat ze starten met de persoonlijke verhalen van Fajah Lourens en Catherine Keyl en hoe zij vertellen dat ze hun carrières hebben te danken aan dit boek.

Een aantal van de belangrijke lessen uit The Secret:
 • Vraag, Geloof, Ontvang – 3 eenvoudige stappen om te creëren wat je wilt
 • Het gelijke trekt het gelijke aan
 • Hoe meer je geeft, hoe meer je ontvangt
 • Met dankbaarheid verhoog je je trillings frequentie, en daarmee trek je meer mensen/gebeurtenissen/ dingen aan die trillen op die frequentie. In deze video leg ik je uit hoe het werkt.
 • Geluk ontstaat door je volle aandacht te geven aan gedachten die je gelukkig maken en gedachten die dat niet doen te negeren
 • Focus je niet op ‘Hoe’ het naar je toe zal komen maar ‘dat’ het naar je toe zal komen.
 • Niets is belangrijker dan je goed voelen
 • Verander je gedachten en je veranderd de wereld waarin je leeft.

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

 1. 1

  Je vlogs zijn zo inspirerend! Ik volg je nog maar net maar haal er nu al zoveel lessen uit. Ik had ooit al over de Secret gehoord maar pas sinds gister het boek in huis (mede door jouw vlogs). Meteen begonnen met lezen en eigenlijk is het allemaal heel logisch. Ik merk nu al dat ik iedere bewuste gedachte naar een positieve gedachte probeer om te zetten. En alleen dat ervaar ik als heel fijn en prettig. Dus dank je voor de tip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *