Hoe maak je een realistische planning? 6 tips

Happy planning? Bestaat dat?

Jarenlang maakte ik keurige een to-do lijstjes. Elke avond voor de volgende dag met maximaal 5 dingen die af moesten. En toch lukte het me niet om alles gedaan te krijgen. Resultaat? Een hoop stress en onvrede. Inmiddels weet ik dat dat komt omdat ik niet realistisch was in hoe láng een taak duurde. Ik schreef op dat ik 3 uur zou doen over het editen van een video, maar in werkelijkheid bleek ik hier bijna 2 keer zo lang over te doen. Dat ik het verkeerd inschatte had vooral te maken met de hoop dat het me wel zou lukken in 3 uur. Ik vond dat ik dat moest kunnen. Maar dat kon niet, en dus was ik niet alleen teleurgesteld in mijn eigen kunnen maar ook nog eens stressed out omdat ik geen enkele deadline haalde….

 

Inmiddels is er gelukkig een hoop veranderd. Productiever worden is een soort hobby geworden, ik pik overal weer een nieuw trucje op. Van Karlijn kreeg ik de vraag hoe ik om ga met het indelen van mijn week, dat vertel ik je in deze video graag. Het allerbelangrijkste wat ik je kan zeggen over plannen is:

Wat je niet plant, zal ook niet gebeuren.

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

 1. 1

  Hai Sanny,

  Weer een erg leuke video! Ik heb nog een goede tip voor een app die je kunt gebruiken voor het plannen van je taken. Deze vind ik zelf handiger dan Wunderlist omdat je in de app waar ik het over heb: Toodledo , prioriteiten kunt aangeven en aangeven wanneer deze taak in je takenlijstjes verschijnt. Zo kun je dus al een heleboel toekomstige taken inplannen zonder dat je ze iedere dag op je takenlijst ziet staan en deze dus automatisch ook korter en overzichtelijker blijft.
  Groetjes Linda

  • 2

   Thanks voor je tip! Dit kan met Wunderlist ook, alleen moet je een datum eraan toevoegen. Ik ga eens kijken of die van jou makkelijker is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *