Hoe creëer je je eigen werkelijkheid?

moodboard maken how to

Geschreven door onze vaste gastblogger Liane den Hartog, lees onderaan meer over haar.

 

Dag lieve lezer. Wat een feest dat je dit artikel leest. Misschien heb je mijn vorige artikel ook gelezen? Die gaat over hoe je met je negatieve gedachten om kunt gaan. Als vervolg op het vorige artikel ga ik het dit keer hebben over hoe je je denken op een positieve manier kunt inzetten om te krijgen wat je wilt.

Train je mind en voel je vaker vrij

Want ons denkvermogen is een tool die je bewust in kunt zetten. Maar dat vergt wel enige oefening. Want de mind, oftewel ons denkvermogen, kun je africhten en sturen. Net zoals een spier in je lichaam die je kunt trainingen door squads of push-ups te doen, kun je je denkvermogen gericht trainen.

 

‘Creëer je eigen werkelijkheid met je denken’ is een onderdeel van Masterclass die ik in vereenvoudigde versie op Sanny’s website voor jou beschikbaar zet zodat je gratis mee kunt doen. Het is een driedelige training die je verdeeld over 3 weken hier kunt volgen. Het zal bestaan uit theorie en oefeningen die je zelf kunt toepassen. En dit artikel is het eerste artikel van de trilogie. In dit artikel zal ik de eerste stappen gaan uitleggen hoe jij jouw werkelijkheid kunt creëren met je eigen denken. Dus, pak lekker pen en papier, theetje erbij en telefoon uit. Het is tijd om je dromen stap voor stap te laten uitkomen…

Stap 1: Beschrijf je wens


Allereerst; Wéét wat je wilt creëren. Ja nogal wiedes, anders kun je het ook niet creëren. Voor de één is dat een partner, de ander een strakker lichaam, de ander een nieuwe fiets, opzetten van eigen bedrijf of minder stress in je leven. Het kan uiteenlopend zijn. Maakt niet uit, als het maar iets is wat jíj wilt manifesteren.

 

Er moet een hoog ‘verlang-factor’ in zitten. Anders wordt het een ach-zou-wel-lachen-zijn-als-ik-het-had. En daar heb ik het dus niet over want daar zit ook weinig pixy-dust in. Het moet echt een vurige wens van je zijn. Je moet gaan kwispelen als je eraan denkt.

Dat is dus stap 1: beschrijf wat je wilt. En zorg dat je in deze beschrijving positieve bewoordingen hebt staan. Wanneer je merkt dat je aan het beschrijven bent waar je van àf wilt, probeer dit dan om te zetten naar tekst wat je wilt bereiken.

In deze eerste stap beschrijf je ‘wat’ en niet hóe je dit gaat bereiken. Dat komt later aan bod. Je mag nog wel aangeven of er een bepaalde termijn aan je wens zit. Zoals; vóór volgend jaar zomer heb ik een nieuwe baan, of eind dit jaar ik zit met mijn nieuwe vriend aan de kersttafel.

Censureer jezelf niet, hou je niet in, vlak je wens niet af, maak het niet kleiner. Dream big my friend…

moodboard maken

Tweede stap: Maak je wens visueel


Je begint in de eerste stap met het schrijven van woorden en zinnen. Vervolgens ga je in de tweede stap jouw droom en wens visueel maken. Een moodboard maken gaat als volgt: neem een stapel oude tijdschriften en scheur alle plaatjes eruit die de sfeer en het gevoel weergeven van jouw wens. Nadat je een hele stapel hebt, ga je er doorheen, schift je ze en plak deze visuele beelden op een stuk karton. Je mag ook termen erbij gebruiken maar laat het visuele component de boventoon voeren. Deze moodboard moet het gevoel van de realisatie van jouw droom weergeven.

Door de beschrijving en het visuele aspect bij elkaar te houden, krijg je een volledig beeld van wat je wens is. Als je naar je beschreven wens en moodboard kijkt, moet jouw wens/droom er vanaf strálen en moet je het helemaal kunnen doorvoelen.

Met het uitvoeren van de eerste en tweede stap, geef je bepaalde delen van je hersenen bewuste positieve prikkels. Net lijken misschien geen hoogdravende eerste twee stappen. Alhoewel veel mensen het deel ‘weten wat ik wil’ nog best pittig vinden. Dus neem daar de tijd voor. Het mag best iets zijn wat te overzien is en niet zo ver uit je comfortzone ligt… Als je maar íets neemt.

Dus plan in je agenda wanneer je deze twee stappen deze week wilt gaan uitvoeren. Dan kun je volgende week verder met de volgende stappen.

Let’s go for it. The time is NOW!

Lees hier deel 2 van deze trilogie.

coach The work
Liane den hartog is sinds 2002 personal coach.  Ze wil mensen helpen om inzicht te krijgen in hun belemmerend denken, en ze helpen om deze gedachten te positief te transformeren, zodat je dat kunt bereiken wat je wilt. Laat hieronder een reactie achter voor Liane.

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *