Het ochtendritueel van voedingscoach Amber Albarda

Ochtendrituelen ze kunnen je dag maken of breken. Je weet dat de tijd nemen in de ochtend om te sporten, mediteren of lezen voor een vliegende start kan zorgen, maar in hoeverre lukt dat allemaal in het echte leven? Elke week vraag ik een inspirerend persoon naar zijn/ haar ochtendritueel. Vorige week was dit Zarayda Groenhart. Vandaag doen we het ochtendritueel van…

Schrijver en voedingsexpert Amber Albarda!

Amber kan als geen ander de lekkerste gerechten maken op een super gezonde manier. Ze schreef er 7 populaire boeken over, organiseert events en geeft workshops. Naast haar carrière heeft ze ook drie jonge kids en een lieve man. Ik ben te benieuwd hoe haar ochtendritueel er uit ziet!

 Amber, hoe belangrijk is een ochtend routine voor jou?

”Ik voel me de rest van de dag niet zoals het hoort als ik mijn dag niet begin met een vers zelfgemaakt groentesapje. Ik snap er ook niets van hoe je verslaafd kunt raken aan groentesap, maar het is gebeurd… Ik merk echt het verschil als ik het niet doe. Ik maak meteen minder goede keuzes qua eten de rest van de dag. Ben namelijk eigenlijk een enorme zoetekauw en dit ritueel houd me in principe mooi in het gareel :-)”

Ben je een ochtendmens? 

”Oh, ik zou willen dat ik een ochtendmens was. Nu word ik iedere morgen vroeg wakker gemaakt door een vrolijke baby die veel te weinig slaap nodig heeft.  Ik zou willen dat het vroege uur me wat makkelijker afging… 🙂 Stiekem kijk ik reikhalzend uit naar de dag dat ik weer kan uitslapen. Alles na zevenen teken ik voor!”

Wat is vaak de eerste gedachte die je hebt als je ’s morgens opstaat?

“Mijn hemel, hoe láát is het?” (met van die plakogen)

Ik nam vorig jaar een kijkje in de keuken van Amber:

 

HOE ZIET JOUW DAGELIJKSE OCHTENDRITUEEL ERUIT? 

”Knuffelen in bed met alle drie de kleintjes die er ’s ochtends in zijn gekropen (niets leukers dan bij papa en mama in bed kruipen) en dan de race om iedereen op tijd aangekleed, gevoed en op tijd op school te krijgen. Opgelucht loop ik dan rustig terug naar huis om met mijn groentesapje de dag rustig en goed te beginnen. Met sapje en al duik ik of achter de computer of race ik naar de sportschool voor extra energie.”

Jouw ontbijt is vast super gezond?

”Mijn groentesapje is mijn ontbijt. Serieus. Ik juice zo’n hoeveelheid dat ik tot minstens 1 uur ’s middags vol zit. En soms nog later en is de lunch mijn ontbijt. Rijst met kip en groenten, of een quinoa salade, of een flinke portie roereieren. Ik eet alleen, want niemand thuis heeft die gekke gewoonte overgenomen. Alleen in het weekend zit ik met het kleine grut aan de pannenkoeken. De banaan-ei pannenkoeken in allerlei varianten. Zo gezellig.”

Hoe ziet jouw ideale ochtendritueel eruitt?

”Liggen, slapen, lezen, in bed eten… slapen, lezen, 3 dagen niet meer uit bed komen…. had ik slapen al genoemd?”

Stel je staat op en voelt niet echt de energie om de dag door te komen, is er dan iets dat je doet om jezelf te motiveren?

”Niet lachen: ik heb een hoelahoep. Zo’n fitness hoelahoep.  De combinatie groentesapje en flink door hoela-hoepen (is dat een werkwoord?) garandeert energie, motivatie én happiness gek genoeg.”

 Wil je meer van Amber zien? Ze heeft naast alle boeken ook een leuk YouTube kanaal waar ze allerlei recepten deelt.

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

 1. 1

  Hoi Sanny,

  Ik volg je sinds een tijdje op instagram en lees graag je website! Nu zag ik dit filmpje en ben ik weer helemaal geinspireerd om met mijn voeding aan de slag te gaan, ik ben mijn hele leven al een jojo’er en heb er tot op heden al met succes 20 kilo afgekregen… nu de rest nog 🙂 Zou gaaf zijn om dit boek te mogen ontvangen als extra steuntje in de rug om nog gezonder te eten!
  Keep up the good work en alvast een heel fijne bruiloft toegewenst.

  Groetjes, Danique

 2. 2

  Hai Sanny,
  Ben al een tijdje op zoek naar een goed kookboek met gezonde recepten
  Heb o.a. Pascale Naessen.
  Nu ben ik ook wel nieuwsgierig naar de boeken van Amber maar met welke kun je het beste beginnen?

  Alvast bedankt,
  Groet Angelique

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *