Het ochtendritueel van… Kiki Duren

het ochtendritueel van Kiki Duren

Ochtendrituelen ze kunnen je dag maken of breken. Je weet dat de tijd nemen in de ochtend om te sporten, mediteren of lezen voor een vliegende start kan zorgen, maar in hoeverre lukt dat allemaal in het echte leven? Elke week vraag ik een inspirerend persoon naar zijn/ haar ochtendritueel.

Wat is het ochtendritueel van blogger Kiki Duren?

Kiki Duren is journalist, schrijft voor Amayzine.com en heeft samen met vriendin Hajar de blog Tete a Tete. Van zo’n stylish lady als Kiki verwacht ik dat ze ‘s ochtends veel tijd besteed aan haar outfits. Maar is dat ook zo?

 

Ben je een vroege vogel of een uitslaper?

“Ik zet mijn wekker iedere dag expres een half uurtje eerder, meestal om 06:45 uur, zodat ik eerst nog een kwartier half kan blijven dutten en dan nog een kwartiertje op mijn telefoon kan klooien voordat ik er écht uit moet. Erg he? Eerder deed ik dat nooit en toen kwam ik eigenlijk standaard te laat. Ik ben absoluut geen vroege vogel. Blame it on my Indoroots, maar van een luie uitslaapzondag kan ik inténs genieten. Waren alle dagen maar zo!”

Wat is vaak de eerste gedachte die je hebt als je ’s morgens opstaat?

“HEEEELP, WAT DOE IK AAN?! Was ik maar zo’n gestructureerd type dat altijd haar kleding de dag ervoor zou klaarleggen.”

 Hoe ziet jouw dagelijkse ochtendritueel eruit? 

“Als ik eerste neem ik een glas water om rustig op te starten. Vervolgens plassen, nét iets te lang onder de douche blijven plakken en dan panisch een outfit voor de dag bij elkaar zoeken. Ik smeer mijn gezicht in met crème (echt het LEKKERSTE moment van de dag) en doe dan mijn make-up op, terwijl ik een vrolijk ‘wakker word muziekje’ luister. Dan loop ik in 5 minuutjes richting Utrecht centraal, waar ik op maandag, dinsdag en woensdag de trein pak om richting het kantoor van Amayzine.com te gaan. En op de dagen dat ik vanuit huis voor Tête-à-Tête werk laten we die make-up lekker achterwege. En tik ik meestal de eerste uurtjes van de dag in mijn kloffie op de bank – love it.”

Hoe ziet je ontbijt eruit? En met wie doe je dat?

“Op goed georganiseerde dagen neem ik thuis een bak kwark met muesli of fruit. Bij iets minder tijd een boterham met geitenkaas die ik onderweg naarhet station opeet. En als ik écht in tijdnood kom haal ik een yoghurtje op het station. Dan ontbijt ik in de trein. Time management is nog een dingetje voor me, haha.

In het weekend ben ik trouwens samen met mijn vriend en dan gaan we qua ontbijt helemaal los. Scrambled eggs, zelfgemaakte croissants, blueberry pancakes, you name it.”

Wat zou je graag meer in de ochtend doen, maar lukt je nog niet?


“Die kleding klaarleggen. Lijkt me echt heel fijn om ’ s ochtends hups, zo in een pakje te glijden dat al op je ligt te wachten. Ik doe het wel eens hoor. Maar vaak heb ik ’s avonds iets in mijn hoofd en dan wil ik de volgende ochtend alsnog iets anders. Plannen is superslim, maar het werkt niet altijd bij mij, want ik leef soms meer in het moment.”

Stel je staat op en voelt niet echt de energie om de dag door te komen, is er dan iets dat je doet om jezelf te motiveren?

“Ik ben erachter gekomen dat negatief denken je alleen maar NOG meer depri maakt. Omgekeerde psychologie werkt het best! Als ik een keer een off-day heb probeer ik mijn mind ervan te overtuigen dat het een fan-tas-tische dag wordt, waar ik enorm veel zin in heb. Dat mijn leven top is een ik een supercoole baan heb. Werkt echt!”

credits Rob van de Vlierd

Photo credits: Rob van de Vlierd en Vivian Hoorn

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *