Het ochtendritueel van Jet van Nieuwkerk

Ochtendrituelen ze kunnen je dag maken of breken. Je weet dat de tijd nemen in de ochtend om te sporten, mediteren of lezen voor een vliegende start kan zorgen, maar in hoeverre lukt dat allemaal in het echte leven? Elke week vraag ik een inspirerend persoon naar zijn/ haar ochtendritueel.

Vandaag het ochtendritueel van foodie en lifestyle redacteur Jet van Nieuwkerk.

Gezond leven is de grote passie van Jet. Ze schrijft met veel humor voor Amayzine.com over alles dat met koken, voeding en sport te maken heeft. Ze wilde altijd al een kookboek uitbrengen en sinds deze maand is er:  Het boek van Jet’. Dat vol staat met healthy tussendoortjes, workout-food en eten met een date tot koken voor een groep vriendinnen, feesthapjes en een kater-ontbijt.

 

Ochtendmens

‘Ik ben een ontzettend ochtendmens. Ik houd ook van op tijd naar bed gaan, dus ik sta ook graag op tijd op. Ik ben in de ochtend veel actiever dan ’s avonds. Dan val ik zo, hop, op de bank in slaap.’

Wat is vaak de eerste gedachte die je hebt als je ’s morgens opstaat?

‘Hoe voel ik me vandaag?’

Hoe ziet jouw dagelijkse ochtendritueel eruit?

‘Op een ochtend dat ik niet sport (anders gaat de wekker extra vroeg, spring ik in mijn sportpak en sjees ik de deur uit) ziet mijn doordeweekse ochtend er zo uit:

noem me knettergek, maar mijn vriendje krijgt elke ochtend een verse latte macchiato op bed. Die maak ik dan als eerste (nadat ik een kwartiertje in bed op mijn telefoon heb geklooid). Dan ga ik douchen, voor mijn klerenkast treuzelen, mijn haren föhnen, een klein beetje make-up opdoen en dan ben ik klaar. Vervolgens draai ik een smoothie of eet ik granola met yoghurt. Ik tik nog even wat op de computer als ik tijd heb en spring daarna op mijn fiets.’

Waarmee ontbijt een foodie als jij?

‘Ik ontbijt niet samen met mijn vriend, hij is absoluut geen ochtendmens en al helemaal geen ontbijter (op de koffie na dan). Ik probeer heel erg te variëren wat betreft het ontbijt. Ik wil niet altijd hetzelfde. Ik neem altijd een andere smoothie, dan weer bananenpannenkoeken, yoghurt met granola of chiapudding, zoiets. Ik wil mezelf ook nog wel eens trakteren op een smoothie ergens van een juicebar (ongeveer twee tot drie keer in de week, ahum).

Hoe ziet jouw ideale ochtendritueel eruit? Wat zou je graag meer in de ochtend doen, maar lukt je nog niet?

‘Een tafel vol zetten met lekkere dingen, duizend uur de tijd hebben en de krant lezen. Op de één of andere manier zijn we krankzinnig druk allebei, plannen we onze weekenden tjokvol en schiet zo’n rustige ochtend er vaak bij in.’

Stel, je staat op en voelt niet echt de energie om de dag door te komen, is er dan iets dat je doet om jezelf te motiveren?

‘Ik sport heel graag, en het liefst in de ochtend. Ook al is het even een blokje om van twintig minuten joggen. Daar krijg ik energie van. Maar het liefst begin ik in de boksschool met een potje rammen. Dan kun je echt de hele wereld aan.’

Klik hier om ‘Het boek van Jet’ te bestellen:

Het ochtend ritueel van jet van Nieuwkerk

Lees hier het ochtend ritueel van vorige week.

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *