Het ochtendritueel van Foodie Nicole

Elke week vraag ik een inspirerend persoon naar zijn/ haar ochtendritueel omdat dit zo’n belangrijk onderdeel is voor hoe de rest van je dag zal lopen. Vorige week was dat brein expert Mark Tichelaar en vandaag…

De ochtend routine van Foodie Nicole van Gool

Als iemand jaloersmakende ochtenden heeft is het Nicole van Culicool wel. Je kent haar misschien als recepten contributor voor deze blog. Ze deelde gisteren nog dit lekkere recept. Nicole en haar vriend Stijn verhuisde in oktober 2015 naar Malaga in Spanje. Ze zijn beiden internet ondernemers, en dus zijn niet gebonden aan 1 plek. Ze maakte hun droom waar en vertrokken. Hoe lekker is het als je elke ochtend langs het strand kan wandelen en baantjes kunt trekken in de zee…?

 

Nicole, hoe laat gaat jouw wekker?

De ochtend vind ik fijnste periode van de dag. Ik vind het namelijk heerlijk om begin van de dag al veel gedaan te hebben. Dat geeft zo’n voldaan gevoel als de middag begint. Dus ik sta graag vroeg op. Zo rond 7.15. En ik geef toe: ik snoes wel standaard 2x!

Wat is vaak de eerste gedachte die je hebt als je ’s morgens opstaat?

”Wat ga ik vandaag weer beleven. En proeven! Aangezien ik iedere met eten bezig bent & daar veel voldoening van krijg.

zonsopkomst
 Hoe ziet jouw dagelijkse ochtendritueel eruit? 

”Vanuit mijn bed stap ik direct onder de douche. Nu het zomer is in Malaga, waar ik samenwoon met mijn vriend, is het erg lekker om met een koude douche te beginnen om te activeren. Daarna ben ik degene die het ontbijt vaak maak. Ik werk thuis, omdat ik een eigen online bedrijf heb. Na het ontbijt klap ik mijn laptop open voor een halfuurtje & check dan als eerste wat statistieken. Daarna maak ik een wandeling langs het strand van een halfuur tot driekwartier. Ondanks dat het zo heerlijk rustig is, is er altijd wel iets te zien. Mensen die hun hond uitlaten, of aan het hardlopen zijn. Eenmaal thuis, dan ga ik weer terug achter mijn scherm om te werken.”

Memorabele ochtend?

‘In Januari maakte ik een ochtendwandeling die net even anders was dan andere wandelingen. Om half 8 stapte ik de deur uit om te wandelen met mijn spiegelreflexcamera. Eenmaal aangekomen bij het strand van El palo dacht ik “wow, wat een prachtige lucht”. Ik maakte een foto van het wolkendek met de zonsopgang op de achtergrond.

Op de rotsen verderop zag ik mannen staan…en ik dacht “Waar staan zij nu naar te kijken? De zonsopgang?” Dit ochtendritueel wilde ik van dichterbij bekijken. Nee, het waren de toeschouwers van twee vissers die terugkwamen met visvangst! Ik ben tussen de mannen gaan staan en raakte met ze aan de praat over de visserij. Als ik de volgende keer terugkom, dan kan ik direct een visje kopen, zei de visser. “Que bueno!”

DSC_0577DSC_0600
Hoe ziet het ontbijtje van een Paleo foodie als jij eruit?

”Meestal begin ik de dag met een groene smoothie. Soms wissel ik het af met een fruitsalade met spinaziereepjes of een banaanpannenkoek met fruit. Ik ontbijt altijd samen met mijn vriend. In de ochtend is het al lekker om buiten te zitten. Daarom zet ik nu vaak twee stoelen buiten en dan eet ik in alle rust mijn ontbijtje.”

Wat zou je graag meer in de ochtend doen, maar lukt je nog niet?

”Meer sporten. Meer buiten zijn. Minder werken. Nu moet ik zeggen dat ik afgelopen maanden steeds meer richting mijn ideale ochtendritueel ga. Ik ben meer gaan bewegen in de buitenlucht. Sinds ik in oktober 2015 naar Malaga ben verhuisd, is het heerlijk om ook gebruik te maken van de zee & het lekkere klimaat. Twee weken geleden ben ik begonnen om iedere woensdagochtend rond acht uur naar de boulevard te wandelen om baantjes te trekken in de zee. Ik ben dan de enige die in de baai aan het zwemmen is. Op een handdoekje droog ik me dan op & geniet ik van mijn meegenomen ontbijtje.”

Stel je staat op en voelt niet echt de energie om de dag door te komen, is er dan iets dat je doet om jezelf te motiveren?

”Dan stel ik mezelf de vraag: “Wat ga ik vandaag doen waar ik heel blij van word?” Ik kan dan altijd wel iets opnoemen. En als ik iets niet weet, dan zorg ik dat ik iets ga doen wat me energie geeft. Het lukt me altijd wel om uit te kijken naar wat ik ga koken die dag :)”

 

Ook benieuwd naar het ochtend ritueel van coach Jaap Duin? Klik dan hier.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *