Het ochtendritueel van blogger en vlogger AnneMerel

Ochtendrituelen ze kunnen je dag maken of breken. Je weet dat de tijd nemen in de ochtend om te sporten, mediteren of lezen voor een vliegende start kan zorgen, maar in hoeverre lukt dat allemaal in het echte leven? Elke week vraag ik een inspirerend persoon naar zijn/ haar ochtendritueel. Vandaag doen we het ochtendritueel van…

BLOGGER EN VLOGGER ANNEMEREL

Anne Merel blogt al 12 jaar (!) over haar leven op haar blog AnneMerel.com. Later kwam daar ook een YouTube kanaal bij waar ze elke dag een nieuwe vlog post. AnneMerel is een echte hardloop junkie en schreef zelfs een boek over haar sportieve leven. Daarnaast is ze freelance redactrice voor o.a. Dutchcowboys en Metro. Ik ben benieuwd hoe het ochtend ritueel van dit bezige bijtje eruit ziet…

ANNEMEREL, HOE BELANGRIJK IS EEN OCHTEND ROUTINE VOOR JOU?

“Heel erg! Een van mijn eerste blogs uit 2003 heette zelfs ‘Mijn Ochtendritueel’, ik was toen net veertien. Ik heb het stukje net geprobeerd op te zoeken, maar kan het helaas nergens terugvinden. Mijn ochtendritueel verschilt wel van periode tot periode. In de zomer heb ik over het algemeen weinig moeite met vroeg opstaan, maar in de winter gaat me dat toch iets lastiger af. Ik woon alleen en ik werk thuis, dus als ik in de ochtend geen afspraak buiten de deur heb is er niemand die van mij verwacht dat ik opsta. Er zijn dagen dat ik pas om negen uur uit bed kom, maar ik voel me hier eigenlijk helemaal niet zo prettig bij. Mijn dag verloopt dan vaak ook een stuk minder positief en productief.”

If you snooze you loose?

Mijn telefoon is ook mijn wekker. Sinds kort probeer ik mijn iPhone op de keukentafel te laten liggen, hierdoor val ik ’s avonds eerder in slaap (ik ga niet 100x Instagram, Snapchat en Facebook updaten) en om het geluid van mijn wekker ’s ochtends uit te krijgen zal ik toch echt mijn bed moeten verlaten. Als ik ben opgestaan blijkt het vaak wel mee te vallen met mijn gesteldheid. Ik drink een espresso of een kopje groene thee en probeer mijn bed niet meer in te duiken. Want dan gaat het fout. haha”

Foto credit: Sabine Metz

WAT IS VAAK DE EERSTE GEDACHTE DIE JE HEBT ALS JE ’S MORGENS OPSTAAT?

“Als ik wakker word is het helaas vaak een negatieve gedachte zoals O MY GOD DIT MEEN JE NIET maar als ik opsta bedenk ik me vaak dat het eigenlijk allemaal wel meevalt. Terwijl ik mijn koffie of thee maak bedenk ik me wat ik die dag ga doen, de dingen die ik ‘moet’ doen en ik bedenk vaak ook alvast wat ik ga doen als ik mijn to-do-list af heb. Een boek lezen, eten met een vriendin.”

HOE ZIET JOUW DAGELIJKSE OCHTENDRITUEEL ERUIT? 

”Elke dag is anders. Maar als ik een thuiswerkdag heb gaat mijn wekker om kwart over zeven op de keukentafel. Vaak laat ik hem eerst een tijdje gaan, mijn wekker is een heel fijn liedje van Coldplay (Amazing Day, toepasselijk, niet?) dus ik luister eerst even naar dit nummer. Dan sta ik op, maak koffie of thee en ga naar het toilet. Ik trek mijn badjas en pantoffels aan en duik eigenlijk meteen achter mijn MacBook. Het eerste dat ik iedere dag doe is het editen van mijn video van de dag ervoor. Klinkt misschien stom dat ik meteen aan het werk ga, maar ik vind het oprecht leuk om te doen. Daarna maak ik mijn ontbijt en beantwoord ik mijn mail. Als het een hardloopdag is, trek ik vaak rond een uurtje of tien mijn hardloopschoenen aan om te gaan lopen. In de zomer doe ik dit vaak meteen als ik wakker word, maar in de winter is het dan nog donker en ik loop liever wanneer het licht is. Ik denk dat je in de winter zoveel mogelijk buiten moet zijn als het licht is, om toch nog iets van vitamine D aan te maken in je lichaam.”

       

WAAR ONTBIJT JE MEE? 

”Afgelopen zomer at ik iedere dag een açai bowl gemaakt met plantaardige yoghurt, bevroren blauwe bessen, banaan en açai poeder. Wat aardbeitjes, blauwe bessen en granola on top. Echt super lekker, maar voor de winter veel te koud. Nu maak ik vaak toast met avocado, een omelet met paddenstoelen, bananenpannenkoeken of een smoothie bowl met fruit dat niet uit de diepvries komt. Ik woon alleen dus ontbijt meestal ook alleen, alleen als ik buiten de deur ontbijt eet ik samen.”

HOE ZIET JOUW IDEALE OCHTENDRITUEEL ERUIT? IS ER IETS WAT JE ZOU WILLEN VERANDEREN? 

“Eigenlijk ben ik wel blij met hoe mijn ochtenden verlopen, ik zou alleen wel wat meer structuur willen waardoor ik ook echt iedere ochtend het ritueel heb wat ik zou willen. Maar soms ligt mijn bed zo lekker en kan ik me niet voorstellen dat de wereld buiten mijn bed beter is dan in mijn bed.”

STEL JE STAAT OP EN VOELT NIET ECHT DE ENERGIE OM DE DAG DOOR TE KOMEN, IS ER DAN IETS DAT JE DOET OM JEZELF TE MOTIVEREN?

“Ik kijk naar mijn to-do- list en bedenk me wat vandaag echt moet. Als ik dat gewoon probeer te doen en daarna kijk hoe ik me voel, dat maakt het het allemaal wat minder heftig. Uiteindelijk valt het daarna wel mee. Ik zorg er ook voor dat ik die dag extra goed oplet dat ik genoeg drink en gezond eet, want dat helpt ook. Als ik later op de dag een dipje voel ga ik even naar buiten om een rondje te lopen, dan haal ik even koffie of een taartje bij de bakker, die frisse lucht kan zoveel goeds doen.”

 

Lees hier het ochtend ritueel van goaldigger Eve Tomaszewski

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *