Groen in huis met planten

Geschreven door gastblogger Sabine de Vries

Planten, ik kan er geen genoeg van krijgen..! Ze maken je huis een stuk gezelliger met hun mooie groene kleur en daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor je gezondheid. Zo zorgen planten voor een betere luchtvochtigheid en zuiveren ze de lucht. Verder is gebleken dat planten op de werkvloer voor minder stress zorgen, geluidsoverlast terug dringen (vooral wanneer je deze in een hoek zet) en dat je creativiteit toeneemt!
Ben je ook opzoek naar zo’n leuk groen ding voor in je huis, maar weet je nog niet precies hoe of wat? Hieronder geef ik je wat inspiratie.

Dia6

Linker afbeelding: een gezellige mix. Rechter afbeelding: Scandinavisch interieur met een vijgenplant

Dia5

Combineer je olijvenboom met vetplantjes

Dia4

Hangende plantjes, maak ze zelf door middel van deze DIY van VT Wonen

Dia1

Stoere planten! Linker afbeelding: Monstera (middelste plant). Rechterafbeelding: Bananenplant

Dia3Eenvoud
Dia2

Olijvenboompjes voor in je badkamer

Genoeg inspiratie en nu opzoek naar een mooi exemplaar? Hier volgen nog een aantal plekken (naast elk tuincentra) waar de kans van slagen groot is:
– Wildernis in Amsterdam. Wildernis is een ‘Stadstuinwinkel’ welke vol hangt en staat met kamerplanten. De hotspot voor elke groen lover! www.wildernisamsterdam.nl
– Zuiderziel in Amsterdam. Zuiderziel is een schatting winkeltje vol met planten, kunst en mooie spulletjes. Ze gaan regelmatig naar de beurs en kunnen ook planten op aanvraag voor je bestellen. www.zuiderziel.nl
– Ik heb net deze plantjes van Ogreen besteld. Ze noemen deze plantjes Clean machines omdat ze grote hoeveelheden lucht zuiveren, deze plantjes doen zo’n 30 m2.

Schermafbeelding 2016-01-13 om 12.59.21

 

Dit artikel is geschreven door interieur junkie Sabine de Vries 

Photo credits: 

Van het kastje naar de muur

en Pinterest.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 Comments

 1. 1

  Leuke blogpost! Ik zie alleen dat mijn foto (de eerste) is gebruikt zonder bronvermelding. Bij de andere foto’s kan ik ook geen bron ontdekken. Ik denk dat het wel handig is om dit aan te passen en het de volgende keer wel te vermelden, want dat is natuurlijk wel zo netjes (link with love :)).
  Bovendien is Pinterest natuurlijk geen goede bronvermelding …
  Hopelijk volgende keer beter!

  • 2

   Hi Milou,

   Daar heb je helemaal gelijk. Dit artikel is niet door mij geschreven. Ik ga het erbij vermelden! Alleen maar leuk om je blog te noemen.Pinterest is geen goede vermelding, alleen het staat er bijna nooit bij, en er wordt heel vaak niet gelinked. dat is het lastige.
   Grtjs Sanny

   • 3

    Hi Sanny,

    Thanks! Fijn dat je het hebt aangepast. 🙂
    Ik begrijp het probleem helemaal hoor, soms is het ook lastig te vinden. Maar toch is doorzoeken naar de bron altijd de beste optie, ook om eventuele copyright issues te voorkomen.
    In ieder geval bedankt voor het meedenken!

    Fijne dag!
    Groetjes, Milou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *