Gezond ontbijt met havermout

gezond ontbijt met havermout

Een gezond ontbijt

maken vind ik lastig. Voor de meeste gezonde ontbijtjes moet je ‘s ochtends heel lang in de keuken staan, en daar maak ik liever geen tijd voor. Maar nu heb ik een snel en gezond recept gevonden via mijn sportschool Blue-birds. Dit is zo lekker, dat ik het bijna elke dag eet!

Havermout

Er zit havermout in, iets waar ik helemaal niet van hield, vooral niet in combinatie met warme melk. Maar dit is wel echt lekker dus misschien moet je dit toch maar eens proberen zelfs als je niet zo’n havermout-fan bent!

Ik deelde het recept al een aantal keer in vlogs zoals je hier kunt zien, maar omdat ik zoveel vragen erover krijg zet ik hier de ingrediënten nog eens op een rij.

Doodsimpel om te maken!

Nodig:

– 1 middelgrote weckpot, jar, of andere bak

– Grove Havermout vlokken

– Bevroren frambozen

– Rozijnen

– 1 banaan

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel Lijnzaad

– Amandelmelk

– biologische of echt pure appelsap

– klein scheutje water

Hoe maak je het?

Mijn hoeveelheden zijn niet super exact, maar dat is ook niet nodig, je kan het niet snel verkeerd doen. Belangrijk is dat er voldoende vloeistof bij het mengsel komt zodat de havermout en lijnzaad kunnen gaan wellen ‘s nachts.

Voordat je naar bed gaat pak je de (weck) pot deze vul je met havermout 2/3e vol. Dan giet je hem vol met 1/3e amandelmelk, 1 scheut appelsap (laten we zeggen 3 tot 4 el), een klein scheutje water (2el)

Daarna voeg je toe:

 • 2 volle el rozijnen toe
 • 1 el lijnzaad
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 geprakte banaan
 • 2 scheuten bevroren frambrozen ( 3-4 el)

Nu even goed roeren en dan zet je het een nachtje in de koelkast. ‘s Morgens hoef je niks meer voor te bereiden voor je ontbijt, het is al lekker klaar!

Dit zijn momenteel de producten die ik gebruik:

gezond ontbijt recept

Overnight oats ontbijt recept

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

7 Comments

 1. 1

  Leuk dat je dit recept hebt geplaatst, ik wilde het al eens gaan proberen! M’n ontbijtje voor morgen net in de koelkast gezet 🙂 Kan je dit ook een dag bewaren, ik heb een beetje veel gemaakt geloof ik…

  Groetjes!

 2. 3
 3. 5
 4. 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *