Getest: Omega Spa en Wellness

Nederland is een nieuwe spa rijker: Omega Spa & Wellness in Soesterberg. Ik ging er samen met Jorg heen om eens even heerlijk bij te komen van alle decemberdrukte en kerstborrels en hem voor jullie te testen!

 

Omega Spa en Wellness is niet helemaal onbekend, het was voorheen Sauna Soesterberg maar is sinds eind 2015 compleet vernieuwd. Wat ik leuk vind aan Omega is dat ze de sauna een stuk toegankelijker maken voor mensen die liever hun badkleding aanhouden (iets wat in het buitenland veel normaler is dan in Nederland). Ze hebben namelijk 2 vleugels, de wellness- kant waar je kunt ontspannen zonder badkleding en de spa- kant waar je fijn je bikini aan kunt houden. Super slim, want dan kun je altijd naar de sauna en hoef je niet te wachten op badpak-dinsdag of bikini-donderdag wat vaak het geval is bij andere sauna’s.

omega spa en wellness soesterberg.001

 

Als je aan komt rijden bij het spa complex valt meteen op dat het omgeven is door natuur en bomen, iets wat een absolute must is voor mij als stadsbewoner. De dames aan de balie zijn aardig en we krijgen een heel pakket mee.

sauna in de natuur.001Wij kozen voor het wellness gedeelte zonder badkleding, vooral omdat het wellness gedeelte een hele grote tuin met natuurvijver heeft. Het is super nieuw en strak ingericht, en binnen vind je verschillende sauna’s op de begane grond en een aantal andere op de eerste etage, zoals je op de foto ziet, is het heel open en licht ingedeeld. Mijn favoriet was de panorama sauna van waar je uitkijkt op de groene tuin. Ondanks dat het vrijdag middag was, was het vrij rustig en meestal zaten we alleen of met hooguit 3 anderen in de sauna.

 

In de tuin bevinden zich een groot zwembad, 2 bubbelbaden, en een geweldige natuur zwemvijver. Achter deze vijver vind je  nog een hele grote panorama sauna waar ook de opgietingen plaats vinden. Het bankje voor de deur is een populair plekje omdat het net is of je in je eentje in het bos zit.

sauna badkleding omega

 

Ik ben zelf allergisch voor volle sauna’s en daarom ben ik best kritisch, maar daar heb je hier geen last van omdat er genoeg keuze en ruimte is. Daarom zeker een aanbeveler!

 

Ook leuk

Omega Spa en Wellness wil naast lichamelijke ontspanning ook innerlijke ontspanning aanbieden door middel van cursussen op het gebied van geluk, voeding en stress management, zodat het echt een totaalpakket wordt. Je kan bijvoorbeeld de cursus ‘Thuiskomen bij jezelf’ volgen van Tijn Touber. Tijn kennen jullie misschien al van dit interview dat ik met hem had.

 

 • Kleedkamers: heel ruim en gemixt.
 • Speciaal: Elke 2e en 4e dinsdag van de maand is er een vrouwendag in de ongeklede wellness vleugel.
 • horeca: 2 restaurants in het Wellness gedeelte en 1 in het Spa gedeelte. Veel gezonde dingen op de kaart.
 • badkledingdagen: elke dag, in het spa gedeelte
 • Extra: Workshops op het gebied van gezond en gelukkig leven.
 • kosten:
  • Wellness Dagkaart: 29,95 euro. Avond entree (na 17.00 uur): 19,95 euro
  • Spa Dagkaart: 19,95 euro. Avond entree  14,95 euro

Een goed sauna rondje. Hoe doe je dat nou eigenlijk? Check het hier.

sauna omega

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

 1. 1

  Bloot naar de sauna is in andere landen inderdaad veel normaler dan bij ons. Ik hou ook liever mijn bikini aan. Goed dat dat hier alle dagen kan. Hoef ik ook geen dag vrij meer te nemen,
  Leuke post!

 2. 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *