Gelukkig worden van geur

Geur maakt gelukkig en heeft sterke invloed op hoe we ons voelen. Je ziet niet voor niks dat steeds meer kledingwinkels met geuren gaan werken. Dit stelt je op je gemak en zorgt ervoor dat je vaker terug komt.

Geur is ook gekoppeld aan je herinneringen. waar denk je bijvoorbeeld aan als je denkt aan warme melk? Of aan de geur van een regenbui op een zomeravond? Of je zonnebrandcreme?

 

Deze herinneringen roepen gevoelens op, en zo werkt het ook met geur. Op die manier kun je geur ook bewust inzetten om de kleine momentjes van geluk voor jezelf te creëren, door een geur aan een bepaald moment te koppelen. Misschien vind je het gek maar als ik thuis kom van een gestresste dag, dan snuif ik onder douche de geur van mijn kalmerende douchegel op en het werkt. Als ik die nu zou ruiken, dan reageert mijn lichaam meteen zo dat ik me relaxter ga voelen.

Heb jij dit ook met een bepaalde geur?

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *