Geluk als vak op school? Het is er al!

geluk op school

Inspirerend initiatief: De Gelukskoffer

In ben in gesprek met Clara den Boer. Op een bepaalde manier herken ik me in haar, ook blond, lichte ogen, lekker enthousiast en mede gelukszoeker of geluksbrenger, hoe je het noemen wilt. Psycholoog Clara gaf jarenlang leiderschapstrainingen in boardrooms van allerlei multinationals. Daar kwam ze er achter dat veel mensen tijdens hun werk vooral bezig zijn met de cijfers en wat het bedrijf nodig heeft. Terwijl je je toch in de eerste plaats moet afvragen; Wat heb ik zelf nodig? Wie ben ik en wat wil ik?

 

Clara vroeg zich af wat er zou veranderen als je mensen in de basis al leert hoe ze moeten leven vanuit hun hart. Zo ontstond het idee voor de Gelukskoffer. Een koffer met lessen in geluk voor groep 5, 6, 7 en 8 gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De filosofie erachter: kinderen die vroeg leren over persoonlijk leiderschap, de kracht van positief denken en de maakbaarheid van geluk hebben meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.

In dit interview vertelt ze er meer over, en doe we een aantal oefeningen voor geluk. Kijk mee!

Misschien vind je dit ook leuk

5 Comments

  1. 1
  2. 3

    Echt een super super leuk interview! Zo jammer dat ik al een tijdje ben afgestudeerd. Ik wou dat ik dat vak had gehad op school! Supergoed initiatief en zo leuk om hiermee bezig te zijn, de kinderen er mee bezig te zien en tegelijk ook die verschillen te ontdekken tussen culturen. Heel tof!

  3. 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *