Dit werkt tegen pukkels!

Tips voor een mooie huid zonder pukkels!

Een beauty review zul je alleen tegen komen op mijn blog als het je gelukkig maakt. Nou ik kan je zeggen dit werkt tegen pukkels! De laatste tijd heb ik nogal last van een onzuivere huid, en als iets mij onzeker kan maken dan dat het wel en voel ik me alles behalve happy. Ik heb last van bultjes en pukkels aan de zijkanten van mijn gezicht en in mijn nek. Ik vermoed dat het komt door de vele vettige zonnebrand crèmes met daaroverheen make-up dat ik op moet voor mijn werk voor de camera, of toch door een nacht serum van Estee Lauder dat ik nieuw heb, en waar erg veel werkingsstoffen in zitten, en daar kan ik niet goed tegen.

Ik heb altijd geleerd van mijn moeder die schoonheidsspecialiste is, dat het goed is om te smeren, maar dat je je huid ook weer niet teveel aan het werk moet zetten…

Als er teveel werkende stoffen in een crème zitten en je gebruikt meerdere crèmes tegelijk (dag-nacht-oogcrème etc) dan kan je huid overspannen raken. Kortom je moet een beetje mindful voor je huidje zijn. Ondanks alle dure crèmes die mijn moeder altijd in huis had, hebben mijn zus en ik onze hele jeugd enkel mogen smeren uit de bekende blauwe Nivea pot.

dit werkt tegen pukkels Na wat rondvragen in mijn vriendenkring, vertelt vriendin Sabine mij dat de 10-daagse vitamine C kuur van de bodyshop goed werkt. Na mijn post op instagram lees ik veel mensen er positief over zijn, dus ik heb hem getest, en aangezien het echt heeft gewerkt deel ik dat graag met jullie!

 

 

 

Het doosje kost 24 euro en kun je kopen bij de Bodyshop. Je krijgt een klein glazen flesje met witte dop die je moet indrukken, als je dat doet komt er een poeder vrij, en schud je het door elkaar. Dat je mengt met de vloeistof, nu is je serum klaar en hij is 10 dagen houdbaar. Het spul voelt vettig aan en als je het opsmeert geeft het een vettige glans, dus je kunt het beter ’s Avonds gebruiken. Omdat ik een aantal castings had en snel van mijn puistjes afwilde heb ik het de eerste dagen ook in de ochtend opgesmeerd. Na 2 dagen leek mijn huid al wat rustiger te worden, en nu 10 dagen later zie je helemaal geen bultjes meer zitten. Ik voel ze nog wel heel licht aan de oppervlak. Maar ze zijn zo goed als weg! Halleluja! Dit is voor de kuur:

dit helpt tegen puistjesphoto 1 (6)Vitamin C - 10 Day Challenge _img_1

Dit is mijn beauty routine voor een mooie huid.

  •  Ik reinig mijn huid natuurlijk ’s avonds, maar ook juist ’s ochtend omdat je huid de hele nacht heeft gewerkt om afvalstoffen af te voeren. Ik gebruik de cleansing milk van Lancaster of Bioderma (kost geen drol in Frankrijk) voor ogen en gezicht.
  •  1x per week scrub ik mijn gezicht
  •  1 x per week smeer ik ’s nachts arganolie of bio-oil op mijn gezicht.
  •  Ik gebruik het liefst natuurlijke producten, zonder alcohol en Parabenen. Parabenen zijn chemische stoffen die in veel cosmetica worden gebruikt als conserveringsmiddel, maar deze chemicaliën trekken in je huid en kunnen blijven zitten en kanker veroorzaken.
  • Op je slaapkussen kan ook vet achterblijven van bovenstaande olie of van vetten uit je haar, daarom draai ik mijn kussen vaak om na een nacht en verschoon ik hem extra vaak.
  •  Ik wissel om het half jaar van dagcreme omdat je huid dan gewend is geraakt aan de werkende stoffen en dan verliezen ze een beetje hun effect. De dagcreme van Aesop vind ik heerlijk, hij is prijzig maar je doet er heel lang mee. Ik heb nu de Primrose Facial hydrating creme.
  • In het weekend heb ik vaak make-up vrije dagen, om mijn huid wat rust te geven.
  •  Ook al ben ik dol op wijn, doordeweeks probeer ik geen alcohol drinken en als ik het doe, dan drink ik veel water (dit moet je sowieso doen!) En ik heb nooit gerookt, dat doet ook wonderen voor je huid natuurlijk.

En zo ziet mijn huidje er nu uit zonder make-up:

IMG_9648

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer: Ik werd niet betaald voor deze post.

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *