Dit moet iedereen weten over het vrouwenhart

Lieve mensen van het goede leven. Ik vraag graag jullie aandacht voor het vrouwenhart. Ik ben vandaag Hartenvrouw geworden bij de Hartstichting om hiermee aandacht te vragen voor meer onderzoek naar het hart van de vrouw. Het blijkt namelijk dat vrouwen bij heel anders behandeld moeten worden dan mannen als het gaat om hart- en vaatziektes. Hoe dat precies zit legt cardioloog Harriëtte Verwey in deze video uit. Informatie die elke vrouw zou moeten weten.

Wat is er aan de hand?

 • Bij vrouwen zijn hart- en vaatziekten nog steeds doodsoorzaak nummer 1.
 • 1 op de 4 vrouwen overlijdt hieraan.
 • Elke dag overlijden er 56 vrouwen aan deze ziekten, dat zijn meer vrouwen dan mannen.
 • Signalen dat er iets mis is met het hart zijn vaak anders bij vrouwen dan bij mannen.
 • In het verleden werd er altijd onderzoek gedaan bij mannen, maar recentelijk zijn wetenschappers er achter gekomen dat het vrouwenlichaam heel anders werkt dan het mannen lichaam als het aankomt op hart-en vaatziektes. Hierdoor zijn de resultaten van voorgaande onderzoeken niet toepasbaar op vrouwen.
 • Daarom worden hartziekten vaak over het hoofd gezien of niet herkend. Hierdoor overlijden en lijden te veel jonge vrouwen onverwachts.
Wordt ook Hartenvrouw!

Je kunt onderzoek door de Hartstichting steunen door te doneren óf door dit armbandje te kopen t.w.v 9,95 euro:

hartstichting Hartenvrouw

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

 1. 1

  Wat ontzettend goed dat je aan dit onderwerp aandacht schenkt!
  Vorige maand heeft mijn schoonmoeder, een gezonde, sportieve en in mijn ogen te jonge vrouw, een hartinfarct gehad. Zij had geen van alle bekende risicofactoren en had niet de typische klachten die zo vaak genoemd worden (pijn op de borst, hartkloppingen etc).
  Daarom is het zo belangrijk dat vrouwen weten de signalen anders kunnen zijn dan mannen en dat deze ook op tijd herkent worden!
  Nogmaals super dat je een hartenvrouw geworden bent Sanny! Ik heb het armbandje net gekocht om om de Hartstichting te steunen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *