De ochtend routine van Michael Pilarczyk

Ochtendrituelen ze kunnen je dag maken of breken. Je weet dat de tijd nemen in de ochtend om te sporten, mediteren of lezen voor een vliegende start kan zorgen, maar in hoeverre lukt dat allemaal in het echte leven? Vorige keer vertelde Amber Albarda over haar ochtendroutine met 3 kids. Vandaag op zijn verjaardag spreek ik: 

Michael Pilarczyk a.k.a Mister Mindset

Jullie hebben Michael Pilarczyk al regelmatig voorbij zien komen hier op mijn blog. Ken je hem nog niet, kijk dan vooral dit zeer boeiende interview dat ik had met hem.

Michael schrijft en spreekt over zelfontwikkeling, spirituele groei en zakelijk succes. Zijn expertise is belemmerende denkpatronen te doorbreken en ruimte te maken voor nieuwe inzichten. Hij verdiept zich al jaren in bewustzijn, psychologie en de kracht van gedachten; mindset. Hij was dj bij Radio 538, zeilde 40 maanden over de Middellandse Zee en schreef Dansen in de Hemel. Onlangs verhuisde hij naar Ibiza. Op 5 november a.s lanceert Michael zijn nieuwste boek ‘ Master your Mindset‘ lees onderaan hoe je dit boek kunt winnen:-)

Michael, ben je bewust bezig met je eigen ochtendritueel? 

”Ik ben me heel bewust van de impact van een ochtendritueel op mijn dag. Dus ik begin elke dag met rust en stilte. Geen onnodige nieuwsbronnen, informatie uit de media die mijn brein vullen. Ik wil elke dag beginnen met helderheid en overzicht. Dus ik begin bewust met priming voor de dag, ik maak mijn to-do-lijst en neem in gedachten de dag door. Dat kan in een paar minuten, maar dat geeft overzicht en rust. Dat doe ik bewust.”

Ochtend of avond mens?

”Soms ben ik een ochtendmens, maar ik kan (we kunnen) soms lang snoozen 🙂 Toen ik een paar jaar over de Middellandse Zee zeilde waren de ochtenden de mooiste momenten. De overgang van de duisternis naar het licht. Wonderbaarlijk mooi kan de wereld dan zijn. Alleen op zee, alleen met de stilte, de zon en de zee. Maar nu werk ik weer vaak tot diep in de nacht (of sla ik een nacht over), dan lig ik wel eens tot tien uur op bed. Meestal staan Cindy en ik op tussen zeven uur en half negen.”

What you imagine you become.

Wat is vaak de eerste gedachte die je hebt als je ’s morgens opstaat?

”Wanneer ik wakker word ben ik meestal de eerste momenten gedachteloos, leeg. Daarna voel ik vaak dankbaarheid voor wat er is, ben ik dankbaar voor dit mooie leven en de zon die elke dag opkomt. Dat is een gedachte die ’s ochtends vaak door me heen flitst.”

Hoe ziet jouw dagelijkse ochtendritueel eruit? 

”Het ritueel hangt heel erg van de dag en de periode af. De laatste drie maanden ben ik van wakker worden tot slapen gaan, bezig geweest met het schrijven van mijn nieuwe boek (Master your Mindset). Het liefst sta ik op bij zonsopgang. Dan stap ik uit bed en loop ik via de wc naar het terras om een uur naar de zee te kijken en van de rust te genieten. Heerlijk om in die stilte de zon te zien opkomen. Een paar keer per week doe ik dan ook een ademhalingsoefening (Bhastrika Pranayama) en visualiseer ik mijn dag als een soort generale repetitie. Dan zie ik levendig voor me hoe die dag gaat verlopen. Daarna doe ik een kwartiertje rek- en strekoefeningen (yoga voor beginners). Dan ga ik douchen, trek een korte broek en een t-shirt aan, vervolgens maken we ontbijt en eten we buiten op het terras. Maar er zijn ook dagen dat ik wakker word (veel de laatste tijd), direct mijn Macbook openklap en begin met mail lezen, beantwoorden, Facebook checken en werken en schrijven.”

michael-pilarzcyk-ochtendroutine
Hoe ziet je ontbijt eruit? 

”Cindy en ik eten altijd samen. De ene dag lichte kwark met rood fruit en muesli van de Foodsisters (suikervrij en heel lekker). De andere dag fruit: mango, banaan, appel, frambozen. Een paar keer per week met twee halfzacht gekookte eieren. En altijd een glas verse jus d’orange.”

Wat zou je graag vaker doen in de ochtend, maar lukt je nog niet?

”Elke dag opstaan bij zonsopgang, meeleven met de natuur. Dan een uur liggen of zitten en kijken naar de zon en de zee, genieten van leegte en stilte. Daarna yoga-oefeningen doen, relaxed ontbijten, douchen, een boek lezen en sporten. En ’s ochtends een half uur langs het strand lopen is ook heerlijk. Dat sporten moet ik écht meer doen, dat laat ik snel schieten als ik te veel werk te doen heb (zoals de laatste weken). Ook zou ik ’s ochtends meer rust willen hebben om te lezen en die wandeling te maken. Maar doordat ik weer fulltime aan het werk ben maak ik daar geen tijd voor (geen prioriteit). De kwaliteit van je leven is het resultaat van je keuzes. En mijn keuze is nu veel en hard werken en iets minder relax-tijd, maar nog steeds voldoende om helemaal happy te zijn.”

Stel je staat op en voelt niet echt de energie om de dag door te komen, is er dan iets dat je doet om jezelf te motiveren?

”Dat gebeurt niet vaak. Ik heb bijna altijd zin in de nieuwe dag (ik doe ook bijna alleen maar leuke dingen). En als ik een zeldzame keer écht geen zin heb, doe ik niets, dan blijf ik in bed liggen of ga voor me uit staren. Of ik lees een boek. Wanneer ik iets moet doen of te doen heb, hoef ik me nooit te motiveren.”

Ook zo benieuwd naar het nieuwe boek van Michael Pilarczyk?

5 november aanstaande kun je de hele dag de XL Master you Mindset training van hem bijwonen inclusief diner en feest in het Crown Theater in Aalsmeer. Klik hier voor meer info.

Win actie!

Speciaal voor de lezers van Sanny zoekt Geluk geeft Michael 3 boeken weg! Wil je meedoen met de win-actie? Laat dan hieronder een reactie achter, dan loten we er 3 winnaars uit.

master your mindset

Foto door: Ralf Czogallik

De beste business motivatie tips van Michael Pilarczyk

Misschien vind je dit ook leuk

131 Comments

 1. 1
 2. 2

  Na de boeken Think and Grow Rich en The Secret te hebben gelezen heb ik aantal hele fijne en nieuwe keuzes gemaakt waar ik oprecht gelukkiger van ben geworden. Deze nieuwe levensstijl wil ik graag doorzetten, ben heel benieuwd naar het nieuwe boek!

 3. 3
 4. 4

  Michael Pilarczyk is zo heerlijk duidelijk en kan goed uitleggen. Ik ben bezig met de masterclass en heb de vertaling van think and grow rich ook gelezen, heel leerzaam. Ik ben erg benieuwd naar Michael Pilarczyk z’n nieuwe boek en zou deze graag winnen.

 5. 5
 6. 6

  Graag! Ik ben momenteel bezig met het tunen van mijn mindset :). Het boek van Michael zou bij mij in goede handen zijn.

 7. 7

  Ik zou heel graag het boek van Michael willen winnen! Sinds begin dit jaar ben ik me bewust aan het verdiepen in geluk, persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Het volgen van jou, Sanny, en het lezen van interessante boeken op dit gebied (o.a. de vertaling van Napoleon Hill door Michael) hebben me enorm geïnspireerd. Ik merk veel verandering, maar ik “ben” er nog niet. Daarom zou ik graag het boek winnen om me nog meer te verdiepen in deze thema’s.

 8. 8

  Heel graag wil ik het boek winnen. Ik zou heel graag mijn conditionering willen veranderen om meer succes en geluk te ervaren in mijn leven.

 9. 9

  Na 2 pittige jaren proberen we ons leventje opnieuw in te richten. We willen niet meer zoveel stress, dingen kunnen loslaten en meer kunnen genieten van het leven. Ik denk dat dat boek een mooi begin zou kunnen zijn ☺️

 10. 10
 11. 11
 12. 12

  Door jou Sanny ben ik ook helemaal fan van micheal! Dus dat boek zou ik echt mega graag willen winnen. En 5 november als het uit komt ben ik ook nog eens jarig:) en na de break met mijn vriend ben ik wel toen aan wat positieve mindset.. Hopelijk helpt michael zijn boek erbij:)

 13. 13

  Joehoeeeeeee! Hoor ik daar een winactie 😉
  Wat een mega leuk en inspirerend artikel en veel tips waar ik wat aan heb.
  Ik ben nu wel heel benieuwd geraakt naar het boek. Fingers crossed en ik ga duimen 🙂 🙂

 14. 14

  Alleen al vanwege zijn ochtendritueel hoop ik veel inspiratie uit dit boek te halen! Toen ik mijn huidige vriend net leerde kennen dacht ik in het begin ‘HUH, wat heb jij voor een raar ritueel ’s ochtends!?’ Visualiseren, koud douchen, en/of juist beginnen met een dansje voor de nodige energie. Een feestje van herkenning nu ik Michael’s verhaal lees dus… Top als ik hier meer over kan lezen en leren nu ik zie wat voor een bizar goed effect het heeft op de rest van je dag.

 15. 15

  Ik ben zeer benieuwd naar het boek van Michael. Ik heb zijn nieuwste vertaling van Think to grow rich bijna af, ook veel mensen blij kunnen maken met dat boek. Leef je mooiste leven zou geweldige aanvulling zijn op mijn eigen leven en een gids om mijn mooiste leven te leven.

 16. 16

  Ik zou het boek heel graag winnen voor mijn verloofde. Hij volgt sinds enkele weken Michael ook en is erg geïnspireerd door zijn kennis. Hij heeft een paar moeilijke jaren met zichzelf gehad, een zoektocht naar wie ben ik en wat wil ik, waarom er bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Het gaat gelukkig een stuk beter, sinds enkele weken zelfs geen medicijnen meer 😀 Hij heeft het af en toe nog best moeilijk en weet niet zo goed wat die dan aan moet met o.a. de chaos in zijn hoofd, ik hoop dat het boek hem kan helpen zijn ‘chaos’ te ordenen en het onder controle te houden.

 17. 17

  wat een prachtig persoon is michael! ik vind de video die je een tijd terug hebt gemaakt ook al zo inspirerend. ik heb toen meteen zijn boek Dansen in de Hemel gekocht en in één ruk uitgelezen!

  Ik ben daarom benieuwd naar zijn nieuwe boek. zou het erg leuk vinden om zijn boek te winnen:)

  liefs

 18. 18

  Jaaa die zou ik graag winnen! Ben het rijtje van jouw favoriete boeken af aan het gaan en wil nu alleen maar meer lezen.

 19. 19

  Ik wil graag kans maken om Master your Mindset te winnen. Het interview van jullie samen vond ik heel erg inspirerend en ik zou graag meer wijsheid van Michael Pilarczyk willen leren! Ik ben veel bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling maar heb het gevoel dat mijn leven momenteel een beetje op pauze staat. Ik denk dat dit boek mij goed kan helpen om met een positieve mindset weer meer in actie te komen en het leven weer volop te leven!

 20. 21
 21. 22

  Ik ‘volg’ Michael ruim 2 jaar.. Masterclasses, workshops en trainingen, vaak was ik er bij. Op 5 november kan ik er helaas niet bij zijn, omdat ik al eerder dit jaar een klus heb aangenomen en die uiteindelijk precies op dezelfde dag valt. Jammer de bammer.

  Het nieuwe boek van Michael wil ik uiteraard ook lezen. Als het boek uit komt, heb ik Think and Grow Rich al weer aardig voor de zoveelste keer doorgenomen. Tijd weer voor wat anders. Dan is een nieuw boek van zijn hand zeer welkom.

  Ik vind hem een erg prettig mens en zijn visie erg inspirerend. Zijn levenslessen helpt mij om mijn huidige droom waar te maken: ook een boek (over PowerVrouwen), en een deel van de opbrengst van dat boek te doneren aab Free a Girl.

  Kom maar op met dat nieuwe boek dus 😀

 22. 23

  Zou erg graag dit boek lezen ben nu zijn podcast aan het luisteren heerlijk alleen al die stem, maar zou dit boek goed kunnen gebruiken samen met de geweldige tips van Sanny komt het helemaal goed met mij en kan ik andere mensen happy maken.

 23. 24

  Leuk om te lezen 🙂 Vond jullie interview ook erg leuk, via jou leer ik zoveel nieuwe dingen. Zoals het andere boek, Think & grow rich van Michael. Dat ik ook erg benieuwd ben naar zijn nieuwe boek :).. En wanneer komt er een boek van Sanny?

 24. 25

  Oké, oké, laat ik maar eerlijk zijn… Ik kende Mister Mindset nog niet. Schandalig! Maar na de fantastische video en zijn mooie inspiratie voor een ochtendritueel ben ik toch wel heel nieuwsgierig geworden! Kijken naar de zon en zee kan niet vanuit mijn slaapkamer – ik woon midden in Utrecht – maar dat neemt niet weg dat hij vast leuke andere tips heeft voor dit stadsmeisje! Tijd dus voor goed leesvoer.

 25. 26
 26. 27

  In de winter sta ik ook het liefst op met de zonsopkomst, maar in de zomer heb ik er toch wat moeite mee 😉 Zeker door de weeks heb ik geen tijd om ‘s ochtends rustig te gaan zitten, maar ik ben nu wel weer ‘s ochtends voor het werk aan het sporten. Meteen energiek de dag beginnen! Ik ben erg benieuwd wat voor tips hij geeft om je mindset te masteren en hoe ik nog meer uit mijn dag zou kunnen halen. Ik zou zijn boek dus graag willen winnen!

 27. 28
 28. 29

  Beste Sanny, ik zou het boek graag in mijn verzameling hebben! Na Dansen in de Hemel, Think & Grow Rich & de MasterMind Cursus, zou dit de perfecte aanvulling zijn. Echter gun ik het ook iemand die nog helemaal niet bekend is met deze materie…iedereen verdient het om zijn mooiste leven te leven! Namastè!

 29. 30

  Na Dansen in de hemel en Think and Grow Rich, ben ik heel benieuwd naar zijn nieuwe boek. Zou geweldig zijn om die te winnen.

 30. 31

  Een inspirerende man, met prachtige uitspraken. Je mindset is de sleutel tot succes. Daarom ben ik heel nieuwsgierig naar zijn boek.

 31. 32

  Een inspireerde man met prachtige uitspraken die je doen nadenken. Als je je mindset niet veranderd gebeurd er niks. Ben daarom erg nieuwsgierig naar zijn boek.

 32. 33

  Oh jaaa ik wil heel graag meedoen met de winactie. Sinds een tijd volg ik je blog en youtube kanaal en dat heeft al heel veel voor me betekend. Ook door jou en je interview met Michael raakte ik erg geïnspireerd door deze man en heb ik direct zijn boeken besteld. Het heeft mij enorm geholpen in mijn proces dus dit zou echt een mooie aanvulling daarop zijn.

 33. 34

  Graag maak ik kans op het nieuwe boek Master Your Mindset van Michael Pilarczyk. Sinds het interview wat op jouw YouTube kanaal is gekomen volg ik Michael op zijn Social Media kanalen en luister ik wekelijks de nieuwe podcast. Het is zeer inspirerend en ben dan ook heel benieuwd naar zijn boek.

 34. 35

  Wat een inspirator, een voorbeeld voor velen.. Altijd waardevol om zijn inzichten te lezen! Zelf ben ik ook op reis naar mijn ideale IK. IK zou het boek dus graag willen winnen!

 35. 36

  Ik zou graag dat boek willen lezen omdat ik moeilijk met stress kan omgaan ! Daardoor wil ik een sterkere mindset creëren zoals Michael dat doet .
  Ik merk nu dat ik ouder wordt dat ik heel anders denk over bepaalde dingen alleen weet ik niet hoe ik er mee om moet gaan en wat het beste is .
  Ik wil meer rust in me leven en genieten van elke dag maar dat kan pas als ik precies weet hoe ik er mee om moet gaan en wat de juiste methode is om uit te voeren .
  Ook vond ik het interview interessant van jullie samen.
  En het is een echte eye opener voor bepaalde dingen alleen om het uit te voeren en te doen vind ik lastig.
  Lijkt me leuk om het boek te mogen lezen , en meer rust te creëren in me leven .
  Liefs Melissa

 36. 37

  Lieve Sanny, Eigenlijk was jij het die mijn leven heeft veranderd! 😉 Door jouw intervieuw heb ik voor het eerst van Michael gehoord. Ik kom uit Duitsland, vandaar dat ik zijn DJ tijden niet heb meegekregen. Maar inmiddels werd ik geraakt en geïnspeereed door zijn way of thinking…waanzinnig wat zijn inspiratie met je doet! Mijn mindset is veranderd en ik kan nu voor het eerst in mijn leven zeggen, dat ik blij ben met mezelf. Ik ben nu met focus en passie elke dag bezig om van mijn leven het mooiste leven te maken en mij niet meer tegen te laten houden door mijn begrenzende gedachten. Ik kan het…en ik wil het! En natuurlijk kan ik niet wachten tot zijn nieuwe boek er eindelijk is! Liefs, Margit

 37. 38

  Hoi Sanny, als eerste vind ik jullie beide echt super inspirerend! Ik haal heel veel uit jouw blogs en videos. Daarnaast ben ik via jou bij Michael Pilarczyk gekomen. Hierdoor ben ik veel meer bewuster gaan leven, en van het moment genieten. De meest inspirerende tekst vertelde Michael in een van jouw video’s namelijk:

  Het probleem zit hem er in dat de meeste mensen bang zijn om iets te missen. Daarom kunnen we vaak ook heel moeilijk kiezen, want als we het één kiezen dan weten we automatisch dat we het andere niet kunnen hebben. Mensen zijn heel hebzuchtig en willen onbewust alles hebben. Daarom is kiezen zo moeilijk. We zijn bang dat als allebei goed zijn, dat de een net iets beter is en dan voelen we ons een mislukking als we die niet kiezen maar we hebben degene die ook goed. Maar weet je als je genoegen neemt met wat er is dan is het goed

  Dit gaf mij zoveel inzicht en zie ik ook in hoe andere mensen zijn. Ik probeer altijd positief te blijven en alle negatieve mensen te weren, zoals jullie dat ook iedere keer mooi zeggen. Ik zou het nieuwe boek met veel plezier lezen en er veel wijze lessen uit leren die ik ooit ook weer wil doorgeven aan anderen.
  Jullie inspireren mij echt heel erg, en vind het fijn dat ik bij jullie terecht ben gekomen, al klinkt dat nu natuurlijk gek, maar ik bedoel jullie site en youtube kanaal etc. 🙂
  liefs, Sandra

 38. 40
 39. 41
 40. 42

  Wat leuk, dit stukje over het ochtendritueel van Michael. Ik ben fan van Michael en ook van jou Sanny, jullie zijn allebei twee heel inspirerende mensen. Ik ben heb Dansen in de Hemel en Think and grow rich en het volgende boek van Michael wil ik ook zeker lezen, dus ik doe graag mee met de winactie. Het lijkt me een superboek, voor mijn man en mij, daar gaan we allebei veel aan hebben.
  Dank dat jullie zulke mooie dingen doen en zo veel mensen inspireren en helpen.
  Hartegroet!

 41. 43

  Jaaaaaaa! Zit me te bedenken hoe ik dit kan schrijven zonder cliché’s, maar jij en Michael zijn absoluut de twee personen waar ik afgelopen ja(a)r(en) het meest van heb geleerd op het gebied van geluk, van positief denken en van vooral gewoon dóen! Ik volg de masterclass van Michael en Cindy, heb uiteraard Think & Grow Rich bestudeerd en ben heel benieuwd naar zijn nieuwe boek. Nouja, ik vind jou, hem, ‘t boek en vooral het leven gewoon heel erg tof en ik zou ‘t superleuk vinden om met dit boek daar nog veel meer uit te halen! 🙂 Spread the love, Aukje

 42. 44

  Ik ben echt zo benieuwd naar hem! Hoor zijn naam de laatste tijd vaker vallen en ben daarom wel benieuwd naar wat hij doet en hoe hij zijn leven leeft. Tof om zo al een beetje over te kunnen lezen 🙂 Doe graag mee met de winactie, want meer over hem lezen lijkt me alleen maar winnen!

 43. 45

  Hoi Sanny,

  Ik zou het boek heel graag willen winnen! Lijkt me heel inspirerend om te lezen. Net als het interview, dat heeft me geholpen bij het helpen van een vriendin. Ik ben heel blij dat je blog bestaat haha

 44. 46

  Ik ben erbij 5 nov, dus krijg dan al het boek, maar deze zou ik kado doen aan iemand. Pracht kado 🙂
  Ga jij 5 nov. ook Sanny??

 45. 47

  JAJAJAAAA! Sinds jouw video’s ben ik fan geworden van Michael! Wat een topper en zo veel wijsheid door alles wat hij heeft meegemaakt en bestudeerd. (En Sanny ik vind dat je het laatste jaar zooo gegroeid bent met alle interessante interviews en goede tips! Keep up the good work!)

  Ik ben heel benieuwd naar zijn nieuwe boek en zou die heel graag winnen!

 46. 48

  Hey sannie
  Heel veel succes met jouw blogs en video’s vind het altijd super om te lezen vooral die van Michael Pilarczyk helemaal Top!!
  Greetzzz Regina ?

 47. 49
 48. 50

  Al 10 jaar ben ik op zoek naar geluk en dat is voor mijn 22 jarige bestaan al best lang! Jarenlang ben ik op zoek naar datgeen waar ik gelukkig van wordt. Ik heb drie studies geprobeerd; allemaal met de gedachte, misschien word ik wel van die studie gelukkig. Ik ben op zoek gegaan naar hobby’s, vriendinnen; maar nergens kon ik van genieten, laat staan dat ik er gelukkig van werd. Nu sta ik op een punt waarvan ik weet dat ik niet gelukkig ga worden door dingen om mij heen, maar dat het geluk in mij zit. Om dit geluk te voelen heb ik inmiddels wat hulptroepen ingeschakeld, omdat het mij alleen nu even niet lukt. ook jouw blog, Sanny zoekt geluk, is voor motiverend en helpend. Dit boek zou ook héél welkom zijn! Geluk zit hem immers in de kleine dingen, zoals een zonnestraal, een lach van mijn vriend of een cadeautje zoals dit.

 49. 51
 50. 52
 51. 53

  Kun je mij het boek sturen Sanny? 🙂

  ON: mooi artikel! En fijn dat je dieper ingaat op 1 ‘foefje’ van persoonlijke ontwikkeling: het ochtendritueel. Dat geeft het artikel meer toegevoegde waarde.

  Een ochtendritueel versterkt je dag. Na mijn backpackreis van 4 maand begonnen met mediteren, visualiseren, sporten en lezen in de ochtend. En ik voel me bijna een ander mens. Zo belangrijk om te beginnen in stilte (zeker als je omringt bent met mensen die in de ochtend televisie kijken – vaak negatief nieuws). Begin de dag positief vanuit jezelf. Die keuze maak jezelf!

  Groetjes Leroy

 52. 54

  Ik ben superbenieuwd naar zijn boek! Ben hem een beetje gaan volgen na het interview dat jij met hem gedaan hebt en de lezing die je bijgewoond hebt en denk dat ik veel van hem zou kunnen leren. Zou echt een prachtig cadeau zijn om zijn boek te mogen winnen!

 53. 55
 54. 56

  Oh ja super, ik zou dat boek zeker willen winnen. Ik ben nu bezig met z Inn boek Think and Grow rich. ? Ik ben een fan van Michael zijn wijze lessen.

 55. 57
 56. 58

  Micheal is één van mijn voorbeelden, ik lees Think and grow rich keer op keer. Langzaamaan impliceer ik dé formule in mijn leven en merk ik daar ik stap voor stap dichter bij mijn droomdoelen kom. Master your mindset kan hier nog meer stapjes aan toevoegen!

 57. 59
 58. 60

  Ik wil SUPER graag dit boek winnen, omdat ik door jou, Sanny, steeds beter het geluk begin te vinden. De manier waarop jij in het leven staat, dingen ziet, ervaart en laat binnenkomen, lijken voor mij vaak een vanzelfsprekendheid te zijn geweest en kan ik nu door jou steeds beter een plekje geven en benoemen. Ik kom nu in een leeftijd waarbij het lijkt dat iedereen om me heen met twijfels en dilemma’s krijgt te maken en echt iedereen adviseer ik om jou te gaan volgen. Je bent een voorbeeld en een inspirator. En daarnaast vind ik je ook gewoon een toffe chick (of gewoon wijf)! Ga zo door!! Ik kijk elke dag weer uit naar nieuwe dingetjes van jou!

 59. 61

  Iets in mij vind dat ik een mooie motivatie moet schrijven. Echter is dat niet mijn kracht. Ik had daarom dit alweer weggeklikt.
  Toch weer teruggekomen, want ja.. dat boek zou ik ook wel graag willen (winnen) ?

 60. 62

  Lieve Sanny, ik zou het boek heel graag willen winnen. Ben zo benieuwd naar het boek. Zou er heel dankbaar voor zijn als ik win. Dat kan ik dan weer in mijn dankbaarheid schriften schrijven 😉

 61. 63

  Ik heb toevallig vorige week Think and Grow rich binnen gekregen, waar ik ook meteen aan begonnen ben. Hoe mooi zou het zijn om meteen door te kunnen met Master your mindset? 😉

 62. 64
 63. 65

  Wat een mooi interview! Ik ben erg benieuwd geworden naar dit boek en zou het graag willen winnen!
  xx

 64. 66

  Lieve Sanny! Ik was bij de masterclass van Michael bij de Bewustzijnschool (waar ik jou laatst ook ontmoette), en kijk uit naar zijn boek! Nóg leuker om er eentje te winnen 🙂 Liefs, Rozemarijn

 65. 67

  Na alle mooie dingen die jij schrijft en ik gelezen heb erg benieuwd naar het nieuwe boek. Doe graag mee om kans te maken

 66. 68

  Het boek gaat over gedachten doorbreken en het opnieuw programmeren van je mindset. Ik ben wel nieuwsgierig hoe dit te werk gaat.
  Ik heb Michael Pilarczyk altijd gevold, vanaf dat hij dj bij radio 538 was tot nu.
  Ben zeer benieuwd naar zijn verhalen in dit nieuwe boek.

 67. 69
 68. 70

  Helaas kan ik 5 november niet naar zijn Masterclass terwijl het ‘best verstandig’ zou zijn om het wel te doen. Dit boek zou een leuke pleister op de wond zijn en een goede stimulans om Think and grow rich wat sneller uit te lezen?

 69. 71

  Dit boek staat op mijn verjaarsagslijstje, maar het zou super zijn als ik hem al voor december kan winnen. Michael inspireerde me enorm, tot jouw blog had ik nog nooit van hem gehoord, maar nu wil ik niet meer zonder zijn inspirerende podcasts en post op zijn Facebook.

 70. 72

  Wat een leuke en inspirerende man is hij! Natuurlijk wil ook ik graag het boek winnen. Ik merk dat ik snel oordeel. Misschien kan het boek mij handvatten bieden dit minder te doen.

 71. 74

  Ik ben nog niet zover in het aantrekken en actief invullen van mijn leven. Ik ben net pas tot het inzicht gekomen dat ook mijn leven maakbaar is. Ik zou het fantastisch vinden om met deze ‘handleiding’ verder te kunnen gaan in mijn ontdekking. Het zal er niet vanaf hangen maar het zou zeker kunnen bijdragen aan het geheel. Ik hoop dat je mij overweegt.
  Mooi stuk, trouwens. Altijd interessant om te lezen hoe inspirators/succesjes hun dagen invullen en wat hen dan scheidt van ons strugglers. Het zal de winnaars-mentaliteit zijn.

 72. 75
 73. 76
 74. 77
 75. 78

  Ik zou heel graag het boek van Michael willen winnen voor mijn liefste, Peter Siepman. Hij spaart zo’n beetje de boeken over mindset, geluk, zelfverandering en lichter leven. Deze ontbreekt nog in zijn kast. Het zou een geweldig verjaardagscadeau zijn (15 nov).

 76. 79
 77. 80
 78. 81
 79. 82

  Hee Sanny! Ik heb binnenkort vakantie en ben op zoek naar goed leesvoer….Dus dit lijkt me wel wat! 🙂

 80. 83

  Zou het fijn zijn om op dat rust punt aan te komen! Geloof erin dat het allemaal samenhangt met je mindset.

 81. 84

  Ben ik nog op tijd? 😉
  Wat zou ik Michael’s nieuwe boek graag willen winnen. Op zijn verjaardag zo’n traktatie krijgen, zou echt te gek zijn. Michael, je hebt me aangezet tot stoppen met tutten, maar DOEN. Dat deze reactie op de valreep van jouw verjaardag komt, zegt al genoeg.. Ik ben er nog niet helemaal 😉

 82. 85
 83. 86

  Hoi Sanny en Michael,

  Wat een inspirerend ritueel. Daar kan ik wat voor mijzelf uithalen. En wat heerlijk dat je eigenlijk alleen maar dingen doet die je leuk vindt! Is dat een mindset of echt zo?

  Ik wil heel graag het boek winnen. Ik lees met veel interesse jouw verhalen en volg je podcast, heb Dansen in de Hemel gelezen en zou nu heel graag dit boek willen lezen.

  Fijne dag allebei!
  Liefs Denisd Lodder

 84. 87
 85. 88

  Dit boek kan ik momenteel goed gebruiken aangezien ik momenteel tegen een burn-out zit en verplicht ben om rustiger aan te doen.

 86. 89

  Hallo Sanny en Michael,

  Jaaa het lijkt me geweldig om dit boek te winnen. Jullie hebben me erg geïnspireerd om een andere weg in te slaan in mijn leven. Think and Grow Rich en The Secret waren echte eye openers. Het lijkt me geweldig om mijn droomleven te kunnen leven, maar ook om iets goeds terug te kunnen doen. Dit boek zou ik erg graag willen lezen. Super leuke actie!!

  Lieve groeten!!

 87. 90

  Wat leuk! Wil het boek graag winnen.. Ben heel benieuwd naar de positieve mindset, probeer dit momenteel voor mezelf ook te bereiken maar een hulpmiddel erbij zou heel fijn zijn. 🙂

 88. 91

  Fantastisch inspirerend mens is Michael! Ik volg hem, luister zijn podcasts! Ik zou ‘t boek erg graag willen als aanvulling 🙂

 89. 92
 90. 93

  Na Think and Grow Rich tweemaal gelezen te hebben heb ik gemerkt dat ik nog een aantal blokkades heb die ik wil wegnemen. Ik weet dat deze thematiek behandeld wordt in Michael z’n nieuwste boek. Daarom wil ik hem erg graag hebben/winnen!

 91. 94

  Lieve mensen, wat een lieve en aardige reacties. Dat is mooi om te lezen. Dank voor de respons. Ik wens je geluk en alle goeds, Michael.

 92. 95

  In de vakantie heb ik Michaels eerste boek gelezen. Ben heel benieuwd naar zijn nieuwste boek, hoop net zo inspirerend ?!

 93. 96
 94. 97

  Zou graag dit boek willen winnen. Ben erg bezig mijn mindset. Heb think & grow gelezen,ben nog bezig met de cursus Your roadmap to success & happiness en het boek zou een mooie aanvulling zijn.

 95. 98

  Ik zou het graag winnen om er iemand anders een plezier mee te kunnen doen. Ik heb hem zelf pre-ordered.

 96. 99

  Sinds kort ben ik met een ommekeer in mijn leven bezig. Andere prioriteiten stellen, anders gaan denken en anders gaan handelen. Het valt niet mee om momenteel mijn leven in goede banen te leiden door tegelijkertijd een vechtscheiding, 2 opleidingen en een praktijk in opbouw. Door toeval (?) kwam ik op FaceBook de naam van Michael tegen. Momenteel volg ik Michael en Cindy strak op de voet. Dagelijks heb ik het boek Think and Grow Rich in de hand en wekelijks luister ik naar hun podcasts en bekijk ik hun video’s. Zij maken de ommekeer in mijn leven -mijn olifant- beter te behapstukken, waarvoor mijn dank. Door de studies op zaterdag, waarbij afwezigheid niet geoorloofd is, kan ik helaas op 5 november a.s. niet aanwezig zijn. Daarom hoop ik van harte het nieuwe boek te winnen.

 97. 100

  Van Michael heb ik al veel geleerd waaronder dat het hebben van een beperking en wajonguitkering geen reden is om niet achter mijn dromen en doelen aan te gaan. Door het advies van Michael om een grote doel in kleine stapjes te verdelen heb ik nu een jaarcontract gekregen, daar ben ik heel blij en trots op. Ook heb ik geleerd van Michael dat veel sporten en gezonde voeding bijdraagt aan het resultaat wat ik wil bereiken en aan de kwaliteit van mijn leven. Ik ben heel erg benieuwd naar het boek en wat ik daar allemaal van kan leren en kan toepassen.

 98. 102
 99. 103
 100. 104
 101. 105

  GO, GO, GO. Leef je mooiste leven. Onder het mom van, ‘hmm, weet ik niet, kan ik niet, en is waarschijnlijk niet aan mij besteed’, had ik de actie bijna weg geklikt. Maar gelukkig besefte ik me 1 seconde later dat ik het daarom júist niet weg moest klikken! Reden genoeg om dat boek in te duiken, en me er daadwerkelijk eens in te gaan verdiepen. Doelen stellen, en ze bereikbaar maken 🙂

 102. 106

  Wat een leuke winactie! Wat was en ben ik nog steeds blij dat ik jouw site ben tegengekomen Sanny. Ik haal hier ontzettend veel inspiratie uit en ik merk dat ik steeds bewuster word van mezelf en alles om mij heen. Het zou super tof zijn om Michael’s boek te winnen, ik weet zeker dat ik daar zoveel uit kan halen!

 103. 107

  Ik heb aan het begin van het jaar de mogelijkheid gekregen om als Junior Mastermind deel te nemen aan Michael zijn online masterclass ‘Your Roadmap To Succes And Happiness’. Ik ben pas 18 jaar en ik haal veel motivatie en inspiratie uit boeken over persoonlijke groei en spiritualiteit. Af en toe was het voor mij wat lastig om mij te kunnen identificeren met de onderwerpen in veel boeken. Deze onderwerpen konden soms gaan over dingen waar ik nog nooit mee te maken heb gehad. Maar dankzij Michael Pilarczyk zijn masterclass en de groep Junior Masterminds kon ik gerichter aan de slag en werden bepaalde aspecten ook voor mij tastbaar.

  Ik heb dankzij Michael een aantal leeftijdgenoten leren kennen die ook graag bezig zijn met zelfontwikkeling en spiritualiteit. Ook heb ik een aantal mooie stappen kunnen zetten richting mijn doelen. Ik ben hem hier onwijs dankbaar voor. Na ‘Think And Grow Rich’ ben ik onwijs benieuwd wat voor wijsheden hij in zijn nieuwe boek ‘Master Your Mindset’ met ons deelt.

  P.S. Ik zat tijdens het schrijven van deze reactie te denken hoe leuk ik het zou vinden als jij een video maakt met jouw advies voor de wat jongere generatie en of wat jij graag zou zeggen tegen jouw 18-jarige zelf.
  Ga voor zo door! ✨?

 104. 108

  Dit boek van Michael zal voor mij al veel betekenen wanneer ik het mag winnen. Ik ga het lezen en lezen en lezen en dan toepassen. Middels de kennis, inzichten etc. die ik eruit op ga doen, zet ik me in
  voor al die vrouwen met kinderen die zich in een vechtscheiding bevinden. Met dit boek zal ik velen helpen aan een nieuwe toekomst.
  Daarom wil ik het winnen om het als een olievlek te verspreiden.

 105. 109
 106. 110

  Zojuist heb ik het boek Think And Grow Rich gelezen en ben super enthousiast. Dit boek lijkt mij ook erg interressant en hoop dan ook een van de gelukkige winnaars te worden ?

 107. 111

  Sinds ik Michael en Cindy ben tegengekomen ben ik ze gaan volgen en van hen gaan leren. Ik zou het erg leuk vinden om het boek te winnen en een volgende stap met ze te maken.

 108. 112
 109. 113

  Wat onwijs inspirerend om zo een kijkje in het ochtendritueel van Michael te krijge. Ik ben mij de laatste tijd ook heel bewust van de kracht van ochtendrituelen en geloof er ook heilig in dat je altijd de keuze hebt om je te voelen zoals je wilt <3 Bij het ontwaken kruip ik altijd nog even extra onder de dekens en bepaal ik hoe ik mij die dag wil voelen en waar ik dankbaar voor ben. Dit werkt zo positief en oppeppend!

 110. 114

  Ik heb een ontzettend chaotische tijd achter de rug waarin ik veel heb geleerd (positief en negatief). Ik wil graag wat positiever en gelukkiger in het leven staan, jouw blog heeft me hier al ontzettend veel in geholpen! Voor mijn verdere persoonlijke ontwikkeling zou ik het super leuk vinden om het boek te winnen!

 111. 115

  Sanny! Hallo hallo!
  Valt er nog een boek te winnen? 🙂
  Of ben ik de bekende mosterd na de maaltijd?
  Zou leuk zijn…

  Liefs
  Annemarie

 112. 116
 113. 117

  Leuk artikel Sanny! Ik doe graag mee met de winactie. Naar aanleiding van je video’s met Michael Pilarczyk heb ik zijn boek op mijn to read list gezet.

 114. 118

  Hallo hallo!
  Jullie interview samen vond ik erg interessant en heb er van geleerd. Dit boek zou echt goed uitkomen. Vooral om nog meer te leren en te koppelen naar mijn eigen leventje! 😉 groetjes Marloes

 115. 119

  Ik heb heb zojuist het interview gekeken die je had met Michael. Wat een rust heeft die man over zich. Voelt fijn! Na een burn-out heb ik zoveel geleerd over mezelf en ik heb een enorme drive om te blijven groeien. Ja, ik wil heeeel graag het boek winnen om ook hier van te leren en te groeien. Super benieuwd!

 116. 120

  echt super leuk al die ochtend routines van verschillende inspirerende mensen.
  Ik zou het geweldig vinden om het boek te lezen en er inspiratie uit te halen.

 117. 121
 118. 122

  Eerlijk gezegd ben ik door jou, Sanny, in contact gekomen met Michael Pilarczyk. Door je vlogs, je interviews en nu deze blog ben ik enorm geïnteresseerd geraakt en heb via internet al het een en ander aan informatie gelezen. Ik ben alleen maar nieuwsgieriger geworden naar zijn boeken. Ik ga daarom nu toch maar eens de gok wagen en mee doen met deze winactie. In gedachte heb ik het boek al gewonnen en lig ik hier in bed te lezen en geinspireerd te raken. ^_^

 119. 123

  My mind is set to go! Nieuwe inzichten en vooral herhalingen zijn heerlijk om je mindset die voeding te geven die het nodig heeft! Graag zou ik dit boek willen winnen en zo nog meer mensen aan te steken met mijn positieve energie! Heerlijk ook om ‘s avonds op de bank te lezen. Ik ben erg benieuwd of Michael weer nieuwe dingen heeft opgeschreven en of dit boek mij nog meer kan helpen. Love for this new day and inspiration!

 120. 124

  Zooo interessant. Ik wil graag het boek winnen.

  Ik heb mijn ochtendroutine 2 weken geleden omgegooid. Waar ik eerst gestresst de dag begon. Begin ik nu bewust met de dag. Rekken en strekken op de rand van mijn bed, even ademen en badjas aan. Naar beneden in stilte. Het moment dat ik bezig ben met mijn smoothie… is een mindfullmoment. Daarna begin ik pas met radio aanzetten en omtbijten. Daarna aankleden en mijn dag kan beginnen!

 121. 125

  Lijkt me een super inspirerend boek! Het boek staat sowieso op m’n verlanglijstje voor de feestdagen!

 122. 126
 123. 127

  Ik lees nu zijn boek en ik moet zeggen dat ik in één ruk al op de helft zat! Wat bijzonder dat hij vaak met een leeg hoofd wakker wordt, bij mij spoken er dan al tig dingen door mijn hoofd. En inderdaad, voor mij werkt meteen aan de slag gaan ook heel goed!

 124. 128
 125. 129

  Na jarenlang de weg kwijt te zijn geweest eindelijk mezelf weer teruggevonden. De weg kwijt vanwege een alcoholverslaving die ik op het moment al maanden onder controle heb. The Law of Attraction helpt mij om overtuigd door te zetten dat ik zonder enige vorm van “verslaving” kan en helpt me te focussen op wat ik echt belangrijk vind in het leven. Inmiddels een start gemaakt met de opleiding psychologie en gezondheid om zodoende meer te leren over de invloed van gedachten op het lichaam en op wat je aantrekt vanuit het universum. Mijn droom is om andere “verslaafden” te mogen helpen. Alle boeken etc. over LOA volg ik op de voet. Kan niet wachten tot het boek uit is. Veel succes en tot volgs. Elles

 126. 130

  Beste Sanne,

  Wat een leuk artikel heb je geschreven over het ochtend ritueel van Michael Pilarczyk! Bij toeval kwam ik bij jouw website terecht na een zoekopdracht van zijn naam via Google. Voor mij is het ochtend ritueel best nieuw. De gebruikelijke sluiproutine van alledag omdraaien naar een bewust gekozen ritueel is achteraf gezien een hele gezonde geweest.

  Recent ben ik met 2 minuten koud douchen na het wakker worden begonnen. Niks geen warm water, hoppa, meteen eronder. Ook heb ik een ijsbad genomen. Dit is een bewuste keuze geweest en het bevalt me erg goed. Ik was op zoek naar meer discipline zonder in drama te vervallen. Voor mij werkt deze koude methode mentaal door om letterlijk crispy de dag te beginnen. Het versterken van de mindset ook al heb je er geen zin in werk zo ook door op ander delen in het leven.

  Dank je wel voor je geschreven stuk!

  Hartelijke groet,

  Sandra Blokker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *