De leukste zomerfestivals van 2015 op een rij

Yes! Het festivalseizoen is geopend. Wat zijn de oude bekende en nieuwe gezichten? Van yoga en geluk tot muziek en lekker eten, waar kun je naartoe en welke mag je absoluut niet missen?!

yogafest 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

Yogafest

Yoga en Amsterdam, 2 dingen waar je me altijd blij mee maakt. In het weekend van 6 en 7 juni worden deze twee samengebracht in het festival Yogafest! Waarschijnlijk kom je mij hier vloggend tegen.
Of je nu een ervaren yogi bent of nog niets van Yoga weet, iedereen is welkom. Yogafest is een 2-daags festival aan de oevers van het IJ in Amsterdam. Er komen zowel bekende nationale als internationale Yogaleraren zoals Johan Noorloos (NL), Erica Jago (US), Sally Parkes (UK )en Odaka Yoga (Italië). Dit festival is een leuke plek om nieuwe mensen te ontmoeten en andere yogastijlen te leren kennen. Er zijn workshops, muziek en je kan shoppen. De prijzen van de tickets variëren. Voor 25euro heb je een zaterdagavond ticket.

Eko town

Op 21 en 22 juni vindt het eerste  biologische lifestyle festival  van Nederland plaats in het Amsterdamse Bos. Op dit festival maak je kennis met alles rondom een gezonde biologische lifestyle. Je kunt meedoen aan yoga- en bootcamplessen, of  luisteren naar debatten of lezingen over sport, superfoods en beauty . Dit gebeurt allemaal in de verschillende Plaza’s zoals bijvoorbeeld Sportplaza, Muziekplaza , Kidsplaza en Proefplaza. Bekende namen die aanwezig zullen zijn zijn Nicolien Sauerbrij, Rens Kroes en Niels Geusebroek. Verder geniet je van muziek en ontdek je heerlijke gerechten zoals Suikervrije taart en groentenchips. Een dagticket is 29.50 en voor de kids is het slechts 5 euro.

 

Yogafestival Terschelling

Wat dacht je van yoga aan zee? Het kan bij Yogafestival Terschelling. Van vrijdag 26 tot zondag 28 juni vindt dit festival vol met yoga, meditatie, inspiratie, dans en muziek plaats. Met zo’n 70 workshops per dag, 20 yoga stijlen en 50 yogadocenten en muzikanten vanuit de hele wereld, zal dit een unieke ervaring worden! Bekende aanwezige yogadocenten zijn onder andere David Lurey (USA), Nianna Bray (USA) en Tijn Touber (NL).  Wil jij er het gehele weekend bij zijn? Dan betaal je 235 euro. Dit is inclusief verblijf, eten, alle workshops, Yogi Tea, een huurfiets en nog veel meer! Bekijk alvast even een sfeerimpressie.

 

 

Happinez festival

Na Yogafest en Yoga aan zee nog niet genoeg gehad van alles rondom yoga? Geen probleem! 11, 12 en 13 september organiseert Happinez het Happinez Festival. Op het eiland Fort Voordorp bij Utrecht zijn er workshops, yoga, heerlijk eten en muziek. Maar natuurlijk ook  bekende (inter)nationale sprekers zoals Jan Geurtz (NL) en Ethan Nichtern (New York/USA). Een standaard ticket kost 55euro maar er zijn natuurlijk leuke kortingen voor (toekomstige)abonnees. 2 jaar geleden was ik er bij en maakte ik deze video.

 

 

The Social Garden

De Amsterdammers onder ons kennen de oprichters Waterkant en The Social Club allemaal wel. Iedereen die houdt van een festival midden in het bos, aan het water. Hier kan je naar hartenlust gemberbier slurpen en je tonnetje rond vreten aan saoto soep terwijl je luistert naar zwoele hitjes. The Social Garden vindt plaats op 11 juli bij de Nieuwe Meer en de laatste beschikbare tickets zijn  verkrijgbaar voor 29.50 euro.

ss

 

 

 

 

 

22-fest

Hier komen de artiesten die op het punt staan om door te breken. Leer ze op dit festival kennen en geniet van R&B, house, hiphop, funk tot beats, disco, indie, tropical en klassiek. Voor ieder wat wils dus! Zaterdag 18 juli in het Diemerbos in Amsterdam, de goedkoopste tickets zijn 25euro voor groepen vanaf 4.

 

Pitch Festival

Dit festival wordt steeds populairder. Pitch staat bekend om zijn diversiteit in de line-up. Ben je het ene moment nog aan het fist-pumpen sta je vervolgens te schudden met je billen op exotische beats. Op het grote buitenpodium luister je naar vrolijke bands. In de gashouder en de tenten vind je de techno dj’s. Bekende namen die je hier zult zien zijn: James Blake, Flume, Jamie xx, Serieusmodeselektor en Jungle.pitch-festival-amsterdam

 

 

Best kept secret

Dit festival is niet meer zo heel geheim. En terecht want dit festival is op een hele fijne locatie met bos, strand en zwemwater en er zijn hele bekende namen aanwezig uit allerlei soorten genres. Dit jaar vindt het festival plaats van 19 tot en met 21 juni in Hilvarenbeek. Bekende namen zijn o.a. The Libertines, ASAP Rocky Ride, Typhoon en Sohn. Een dagticket kost 69euro.

 

Dekmantel

Dekmantel  in het Amsterdamse bos is een festival zoals alle festivals zouden moeten zijn. Perfect georganiseerd, een toplocatie midden in het bos en een geweldige line-up met de grootste techno en elektro namen, die mensen uit heel Europa aantrekt. Groots opgezet met 3 podia maar toch raak je elkaar niet snel kwijt door de slimme indeling. Zo zag het er vorig jaar uit. En ook dit jaar staat deze hoog in mijn lijstje!

 

dekmantel

 

 

Lowlands

Deze kennen we natuurlijk allemaal maar hoort zeker in dit rijtje thuis. Vorig jaar was ik ook op Lowlands en het was geweldig. Ontdek de sfeer in deze video.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *