Dagje Happinez festival!

Ik vond het tijd voor wat frisse geluks inspiratie. En die kreeg ik van het Happinez festival. Het leuke van een festival is, dat er altijd een paar namen zijn die je kent, maar dat je ook een heleboel nieuwe gezichten leert kennen. Vooral Jan Geurtz maakte indruk. Hieronder vind je mijn impressie van het festival en een diepgaand interview met hem over hoe we verslaafd zijn aan Liefde.

Wie een grote indruk op me heeft gemaakt is Jan Geurtz. Ik heb het al vaak over zijn werk gehad, maar had zijn boeken nog niet gekocht. Zijn lezing begon al bijzonder met een lange stilte. Jan wacht gewoon tot er wat in zijn hoofd komt om te vertellen. En dat kwam er. Wat heeft die man een ontzettende humor en wijsheid in zich.

 

”We hebben elkaar nodig om ons niet waardeloos te voelen” was een van de dingen die hij zei. Als je een goede relatie hebt denk je misschien wat een onzin. Maar ga eens na bij jezelf hoe vaak je ‘Ik hou van jou’ zegt tegen je lief omdat je echt van die ander houd en dat gevoel wilt bevestigen, of zeg je het om zelf bevestiging te krijgen? En te horen dat de ander nog steeds dol is op je? Dat laatste is het vaak.

 

Ik ga me de komende tijd verdiepen in zijn boek. En mijn bevindingen hoor je hier binnenkort! Om er toch nog even in te duiken, vind je hieronder 4 video’s van een interview dat Jan Geurtz had met de VPRO.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *